12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mezőcsát
www.mezocsat.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Siposné Horváth Anita Ágnes E-mail: phmcsat@mezocsat.hu
 Telefon: 0036-49-552-046 Fax: 0036-49-352-133
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    gyógyfürdő,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városkapu - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát

Városkapu - Mezőcsát


I. Világháborús emlékmű - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát

I. Világháborús emlékmű - Mezőcsát


Emlékkő - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát

Emlékkő - Mezőcsát
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Mezőcsáti Termálfürdő

Cím: 3450 Mezőcsát, Fürdő u. 1.
Telefon szám: 0036-49-352-808
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: csatifurdo.p8.hu

A mezőcsáti családias hangulatú termálvizes strandfürdő 5,5 hektár parkosított területen található. Három meleg vizes medence várja a fürdőzőket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Erzsébet horgásztó - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát, Üdülőövezet

Szépen kialakított két tavas horgászparadicsom a horgászat hódolóinak a Mezőcsáti Erzsébet horgásztó. Az összesen 9 ha nagyságú területen egy kisebb és egy nagyobb tó áll a horgászok rendelkezésére, melyekben minden őshonos magyar halfajta megtalálható. Horgászni csak napijegy kiváltásával lehet, továbbá a hal árát is ki kell fizetni.


Centrál Shop - horgászbolt

Cím: 3450 Mezőcsát, Kossuth út 15.
Telefon szám: 0036-49-552-049
Fax szám: 0036-49-552-048
Kapcsolattartó személy: Erdőss Lajos

 
Centrál Shop horgászbolt Mezőcsát napijegyek, horgászfelszerelések, kellékek, csalik, etetőanyagok forgalmazása.
 múzeum
 

Tornácos tájház

Cím: 3450 Mezőcsát, Mátyás király u. 37.
Telefon szám: +36-49-353-953
Kapcsolattartó személy: Juhász László
Link: www.mezocsat.hu

A Mátyás király út 37. szám alatt található népi lakóház a mestergerendán olvasható dátum szerint 1883-ban épült. A tájház a régi tulajdonosok leszármazottainak tulajdonában van eredeti állapotában felújítva és berendezve. A konyhában és a kamrában a paraszti élet tárgyi emlékeit mutatják be. Az úgynevezett tiszta szoba polgári bútorokkal berendezve egykori lakóinak tehetősségére vall.


Dél-Borsodi Tájház

Cím: 3450 Mezőcsát, Hunyadi u. 8.
Telefon szám: +36-49-353-901
Kapcsolattartó személy: Juhász István, Juhász Istvánné
Link: www.mezocsat.hu

A képeken látható helységek, tárgyak magukról beszélnek. Bemutatják a parasztházban található használati és dísztárgyakat, s mindezek gyöngyszemei a számban kevés, de mégis eredeti csáti népifazekasság remekei. A rajtuk lévő feliratok, évszámok több mint száz évvel ezelőttre kalauzolják vissza a ma emberét. Örülünk, hogy a munkálatokat befejezve a tájházat a látogatók számára Mezőcsát várossá avatásának 15. jubileumi évfordulója tiszteletére megnyithatjuk.


Márk Kastély Kiállítóterem - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát, Szent István út 26.
Telefon szám: +36-49 552-095
Link: www.mezocsat.hu

Városi Kiállítóterem. A kiállítóterem különféle idõszaki kiállításoknak ad helyet. Nyitva tartását a rendezvények idõpontja határozza meg. Helytörténeti szoba. A település történetével, tárgyi emlékeivel ismerteti meg a látogatókat. Kiss József emlékszoba Kiss József költõ és lap-szerkesztõ, Mezõcsát szülöttének egykori dolgozószobáját láthatják az érdeklõdõk. Az eredeti bútorok, festmények, a költõ könyvtárából származó könyvek, mûvei és a Hét bekötött példányai azt a miliõt tükrözik, ahol élt és dolgozott. Látogatható: előzetes bejelentés alapján a könyvtárban (06-49-552-095).
 templom
 

Római katolikus templom - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát, Szent István u. 11.
Telefon szám: +36-49 352-452
Link: www.mezocsat.hu

Mezőcsát római katolikus templomát dr. Samassa József bíboros egri érsek építtette 1895-ben. Az Orosz-kastélyból, ahol eddig a szertartásokat tartották. az egyházi kellékeket az új templomba helyezték át. (Szent Antal szobor, az oltár). A templomot Szent István tiszteletére szentelték fel. A templom oltárképét Kracker János Lukács festette.


Református templom - Mezőcsát

Cím: 3450 Mezőcsát, Hősök tere 8.
Telefon szám: +36-49-552-071
Link: www.mezocsat.hu

Különleges látnivaló Mezőcsáton a református templom újraalkotott kazettás mennyezete. A templom 1744-45-ben épült. Többször bővítették, míg elnyerte mai formáját. Az 1746-ban készült fakazettás mennyezetének nagy része az 1890-es tűzvészben elpusztult. A kimentett kazettákat az Iparművészeti Múzeum vásárolta meg, és ez az összeg fedezte a templom újjáépítését. A restaurált régi kazetták ma Debrecenben a Református Kollégium Egyházművészeti Múzeumának mennyezetén tekinthetők meg.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner