12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vésztő
www.veszto.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Karakas Anikó E-mail: polghiv@veszto.hu
 Telefon: +36-66 477-011 Fax: +36-66 477-210
állandó kiállítás

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Metykó Gyula festőművész élete

Cím: Vésztő, Múzeumi kiállítóhely, Kossuth u. 33.
Link: www.veszto.hu

         
Metykó Gyula 1907-ben született Vésztőn iparos családban, harmadik gyermekként. Művészeti tanulmányait Budapesten kezdte 1928-ban Krivátsy Szűts György szabadiskolájában, majd a kecskeméti művésztelepen folytatta Révész Imre irányítása mellett. 1930-tól 1937-ig a Képzőművészeti Főiskola növendéke volt, ahol később Csók István osztályába járt. Metykó Gyula életművének jelentős részét - 337 művet, festményeket és grafikát - szülőfalujának, Vésztőnek ajándékozta. Ebből az anyagból mutat be válogatást a kiállítóhely, mely a művész munkásságának keresztmetszetét adja.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner