12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mesztegnyő
www.mesztegnyo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy László Péter E-mail: mesztegnyo.onkormanyzat@t-online.hu
 Telefon: +36-85-329-147 Fax: +36-85-329-308
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    kisvasút, városnéző kisvonat,    lovaglás,    magyar ízek látványkonyhája,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    régiség, antikvitás,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    szökőkút, díszkút,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szobrok - Mesztegnyő


Szobrok - Mesztegnyő


Emlékmű - Mesztegnyő

Cím: Mesztegnyő

Emlékmű - Mesztegnyő


Ferences kolostor - Mesztegnyő

Cím: Mesztegnyő

Ferences kolostor - Mesztegnyő
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Mesztegnyői Erdei Vasút

Cím: 8716 Mesztegnyő, Vasútüzem
Telefon szám: +36-85-329-312
Link: www.kisvasut.hu

Mesztegnyő és a környék megtekintésre, illetve kipróbálásra feltétlenül érdemes üde színfoltja az erdei vasút, amely pazar természeti környezetben fuvarozza a látogatókat. A szerekezet különlegessége, hogy ezekből mindössze már csak tizenhét van szerte az országban. Erdők, halastavak, rétek és mezők között kanyarog a nagyközség egyik büszkesége, s olyan ritka állatokat is meg lehet tekinteni, illetve fényképezőgéppel örökíteni, mint például a kárókatona, a fekete gólya és a halászsas.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Gólyafesztivál

Cím: Mesztegnyő
Link: www.mesztegnyo.hu

Mesztegnyőn csaknem egy évtizede fokozottan figyelnek a gólyákra, alapítványt jegyeztettek be, és fesztivált rendeznek a tiszteletükre. A közhasznú szervezet célja nem más, mint hogy a madarak kedvelt élőhelyeit, a vizenyős réteket megóvják a környezeti ártalmaktól.


Rétesfesztivál

Cím: Mesztegnyő
Link: www.mesztegnyo.hu

A Különleges Asztali Örömök Somogyban elnevezésű gasztronómiai fesztivál keretében rendezik meg évről-évre Mesztegnyőn a rétesfesztivált, amelyre minden alkalommal több ezer látogató érkezik. Ezen az eseményen a szakácsok több tízezer rétest készítenek el, s a Fő utca erre a napra a finom csemege utcája is lesz egyben.
 múzeum
 

Faluház - Mesztegnyő

Cím: 8716 Mesztegnyő, Ladi J. u. 55.
Link: www.mesztegnyo.hu
Telefon szám: +36-85-329-166
Fax szám: +36-85-329-308

Faluház - Mesztegnyő
 programok, rendezvények
 

Falunap - Mesztegnyő

Cím: Mesztegnyő
Link: www.mesztegnyo.hu

Minden évben júliusban rendezik meg, immár hagyományosan a falunapot, a kolostor melletti szabadtéri területen. A vendéglátás és kikapcsolódás jegyében szervezett eseményre ilyenkor összesereglenek az idősek és fiatalok, valamint a hozzájuk érkező barátok. A színes programok között színpadi előadások, főzőverseny, hagyományőrző-bemutató is.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkút - Mesztegnyő

Cím: Mesztegnyő

Szökőkút - Mesztegnyő
 templom
 

Római katolikus templom - Mesztegnyő

Cím: 8716 Mesztegnyő, Szabadság tér 2.
Telefon szám: +36-85-329-411
Link: www.mesztegnyo.hu

Mesztegnyő szívében található az 1750-56-ban épült barokk műemlék templom, amely már messziről jelzi az utat a település felé igyekvőknek, akiknek érdemes megállniuk az impozáns egyházi épület előtt pár percre. Az építmény, amelyet a szakértők az egyik legszebb barokk építészeti emléknek tekintenek, a Hunyady család kegyúri templomaként készült el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner