12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Martonvásár
www.martonvasar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Szabó Tibor E-mail: polgarmester@martonvasar.hu
 Telefon: +36-22-461-301 Fax: +36-22-460-229
állandó kiállítás,    egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    múzeum,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Beethoven Emlékmúzeum

Telefon szám: +36-22/569-500
Cím: Martonvásár, (Brunszvik-kastély) Brunszvik u. 2.
Link: www.martonvasar.hu

A kastélyban kialakított Beethoven Emlékmúzeumban a család nőtagjainak Beethovennel folytatott levelezését, valamint a művész és a család életével kapcsolatos dokumentumokat mutatják be. Látható többek között a zeneszerző hajtincse, szoborportréja és arcképe, megismerhetjük magyar vonatkozású műveit és egyéb magyarországi kapcsolatait is.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Dreher mauzóleum - Martonvásár

Cím: 2462 Martonvásár, temető
Link: www.martonvasar.hu

A XX. század elején neobizánci stílusú épültben a sörgyáros Dreher család tagjai nyugszanak. A mauzóleumben a városligeti Anonymus szobor alkotójának, Ligeti Miklósnak monumentális fehér márvány Krisztus szobra áll. A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság 2008. május 15.-én a 37/2008. Sz. határozatában Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította a Martonvásár köztemető nyilvántartásában a II. parcella 1/a K számon nyilvántartott Dreher kriptát. Egyben a kripta kizárólagos kezelési jogát egy Martonvásári magánszemélyre ruházta át az eredeti tulajdonos. A kripta látogatására, valamint ravatalozásra való használatára sajnos nincs lehetőség.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Brunszvik-kastély

Cím: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.
Link: www.martonvasar.hu
Telefon szám: +36-22/569-500

Állandó kiállítás: Beethoven Emlékmúzeum. Látogatható: nyáron keddtől vasárnapig 10-12 és 14-18 óra között, téli időszakban keddtől vasárnapig 10-12 és 14-16 között. A park nyitva minden nap 8 órától 18 óráig.
 múzeum
 

Óvoda múzeum

Cím: Martonvásár, Brunszvik utca 2.
Link: www.martonvasar.hu
Telefon szám: +36-22-569-518

Az Óvodamúzeum, mely az országban egyetlen, bepillantást enged a látogatóknak 1828-tól a magyar kisdedóvás történetébe. Tárgyai, könyvei, fotói, dokumentumai és játékai elénk tárják a régmúlt, s a közelebbi múlt óvodáinak életét, a szemléltető- és foglalkoztatóeszközök a honi kisgyermeknevelés fejlődését, útkeresését, s a jobbra való törekvéseket. Nyitva: Május 1-től szept. 30-ig hétfő kivételével minden nap 10 - 14-ig. Szombat-vasárnap 11 - 18 ig. Csoportoknak előzetes bejelentés esetén soronkívüli nyitvatartás.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Brunszvik-kastély parkja

Cím: Martonvásár, Brunszvik u. 2.
Link: www.martonvasar.hu
Telefon szám: +36-22-569-500

Brunszvik Antal majd fia, Ferenc virágzó gazdaságot teremtett itt, a kastély köré pedig valódi földi paradicsomot varázsolt. A park fái között megtalálható a mocsári ciprus, a páfrány fenyő, a juhar és a platán. A hársak közé amerikai szivarfát, balkáni vadgesztenyét ültettek. A park nyitva minden nap 8 órától sötétedésig.
 programok, rendezvények
 

Beethoven est

Cím: Martonvásári Brunszvik-kastély parkja
Link: www.filharmonikusok.hu
Telefon szám: +36-22-461-301

Évente megrendezésre kerül a Nemzeti Filharmónikus Zenekar és Énekkar Beethoven estjei.
 szálláshely
 

Hotel Marton*** Martonvásár

Cím: 2462 Martonvásár, Budai út 83.
Link: www.hotelmarton.hu
Telefon szám: +36-22 611-791
Fax szám: +36-22 611-791
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Üzleti úton jár, konferenciára érkezik, vagy csak egyszerűen pihenni vágyik? Családi, baráti pihenésük során keresnek egy meghitt pihenőhelyet ? A három csillagos Hotel Martonban mindezt kényelmes barátságos, a szálloda saját kategóriájában kiemelkedő színvonalú környezetében teheti meg.
 templom
 

Martonvásári Szent Anna-templom

Cím: 2462 Martonvásár, Dózsa Gy. u. 16.
Link: www.szfvar.katolikus.hu
Telefon szám: +36-22 460-179

Martonvásár mai Szent Anna-temploma 1764-77 közt épül. Tárnok, majd 1749-tõl Ráckeresztúr filiája, 1772-tõl helyben lakó ferencesek pasztorálják. 1788-tól plébánia.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner