12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Markotabödöge
markotabodoge.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Sándor E-mail: pm@markotabodoge.hu
 Telefon: 0036-96 531-091 Fax: -
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres személy,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Piéta szobor - Markotabödöge

Cím: Markotabödöge
Link: markotabodoge.hu

A bödögei temetőben található talán az ország legrégebbi Piéta szobra. Ismeretlen művész alkotta 1746-ban a temető megnyitásának évében. Ez az alkotás a beállítás, a megformálás miatt számít művészettörténeti ritkaságnak, vagyis „naiv realitása” miatt, ahogy Mária a keresztről levett Krisztust, fiát a kezében tartja.
 templom
 

Római katolikus templom - Markotabödöge

Cím: Markotabödöge
Link: markotabodoge.hu

Markotabödöge Mindenszentek titulusú római katolikus temploma 1752-ben épült barokk stílusban . A mai külső homlokzatán Mária és Keresztelő Szent János szobra áll. A főoltár szobrai 1750 körül készült szép alkotások. A szószék szintén értékes művészeti építmény.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner