12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Markaz
www.markaz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Holló László E-mail: info@markaz.hu
 Telefon: +36-37 363 612 Fax: +36-37 563-022
borkóstoló,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent Korona Emlékmű - Markaz

Cím: Markaz, Szent István park
Link: www.markaz.hu

Győrfi Lajos szobrászművész a Szent Korona emlékmű alkotója. A mű jelképrendszere jól értelmezhető, megformálása a természeti környezetbe és a mátrai tájba illeszkedik.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Markazi-víztározó (horgászhely)

Cím: Markaz
Link: www.markazito.hu
Telefon szám: +36-37-334-892

A XIV. századi falu egy máig is fennmaradt háromszög alakú földsánc között települt, és élte több évszázadon keresztül a kor által rászabott életét.A több évszázados sáncot 1962-ben a hajdani termelőszövetkezet 50-80 centiméterrel megemelte és az általa közrefogott 5-6 hektáros területen halastavat létesített.A tó gazdag halállománnyal rendelkezik, megtalálható benne a ponty, keszeg, törpeharcsa, harcsa, süllő, csuka, busa, amúr.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Markazi Tájház

Cím: 3262 Markaz, Fő u.108.
Link: www.markaz.hu
Telefon szám: +36-37 363-562

Az egykori istállóban az állattartás, a pincében a szőlészet-, és borászat népi eszközeit, tárgyait lehet megtekinteni. További két helyiségben, pedig a kádár mesterség eszközei kerülnek bemutatásra. A berendezési és felszerelési tárgyak java része a XX. sz. elejéről származik. Fiatal pár korabeli viseletét embernagyságú bábon lehet tanulmányozni, egy komód tetején Keszthelyi Jánosné, Marika néni népművészeti babái és népi gyermekjátékai sorakoznak. Bölcső, vetett ágy, rokka, szövőszék, konyhafelszerelési tárgyak, a hajdani életmód jellemző darabjai mind megtalálhatók a házban.
 sétáló utca, városkép
 

Markaz település

Cím: 3262 Markaz
Link: www.markaz.hu

Markaz község Hevesmegyében a Mátra déli lejtőjén, a Kékes lábánál, festői környezetben terül el.
 templom
 

Római katolikus templom - Markaz

Cím: 3262 Markaz, Fő 110.
Link: www.markaz.hu
Kapcsolattartó személy: Fehér Róbert plébános atya

1911. június 18-án délelőtt egyházi szentmise és ünnepély keretében ment végbe. A misét Török Kálmán celebrálta, és ő szentelte fel az új templomot a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Markazi, Kompholty várrom - Markaz

Cím: Markaz, külterület
Link: www.markaz.hu

A markazi vár maradványai a falu központjától 1,5 km-re északnyugatra a 460 méter magas Várbérc déli oldalán találhatók. Megközelítése a zöld L jelzésen lehetséges. A várat feltehetően az Aba-nemzetség Kompolthy-ágából származó II. Kompolt Pál nevű fia építtette az 1270-80-as években.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner