12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Marcali
www.marcali.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: DR. SÜTŐ LÁSZLÓ E-mail: polghiv@marcaliph.hu
 Telefon: 0036-85-501-000 Fax: 0036-85-501-055
állandó kiállítás,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    gyógyfürdő,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    lovaglás,    múzeum,    nemzeti park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Bernáth Galéria - Marcali

Telefon szám: +36-85 510 448
Cím: Marcali, Kossuth Lajos u. 25.
Link: www.muvhaz-marcali.hu

Marcali, a Balatontól 15 km-re fekvő somogyi kisváros. E város szülötte Bernáth Aurél, Kossuth és Munkácsy díjas festőművész. Egykori otthonától nem messze áll a róla elnevezett Bernáth Aurél Galéria. Az épület előtti parkban Pátzay Pál Bernáthról mintázott mellszobra látható. A Galéria emeleti kiállítótermében a művész festményei, személyes tárgyai, irodalmi alkotásai láthatók. A földszinti két terem képző és iparművészeti, időszaki kiállításoknak ad otthont.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Forgách Pince Marcali

Telefon szám: +36-85 310-092
Cím: 8700 Marcali, Öreghegyi út vége
Link: www.forgachpince.hu
Fax szám: +36-85 310-092

Forgách Pince. A pincét Forgách Károly gombai gróf a múlt század elején építtette, hiszen a kedvező adottságokon kívül, a hegyről csodálatos panoráma is tárul a szemlélődők elé. Jelenleg a Marcali-hát borút állomásaként, egész évben vállaljuk rendezvények színvonalas lebonyolítását. Borkóstolóinkon bemutatjuk a Marcali-hát kiemelkedő minőségű, bár még kevésbé ismert borait, egybekötve a környék gasztronómiájának megismertetésével, jó zenével.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szobrok, emlékművek - Marcali

Cím: Marcali
Link: www.marcali.hu

Lány koronával,l.Világháborús emlékmű, II világháborús emlékmű,
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Cím: 8700 Marcali, Rózsa u. 2/a
Link: www.marcali-furdo.hu
Telefon szám: +36 85 515-200

A Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont a város északi részén 80.000 m2-es épített parkban található. A fürdőben 50 m-es versenysportmedence, tanmedence, gyermekpancsoló, termál - és gyógymedence van. A fedett uszoda 25m -es 4 pályás, a fedettrészben is található: tanmedence és thermál vizes medence. A gyógyvízzel eredményesen kezelhetők a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok.
 imaház, kápolna
 

Szent Orbán kápolna - Marcali

Cím: Marcali
Link: www.marcali.plebania.hu

A Szent Orbán kápolnát az 1700-as évek végén építhették. Mai formáját 1866-ban nyerte el.
 internet
 

Marcali Teleház

Cím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 3.
Telefon szám: 0036-85-510-448
Fax szám: 0036-85-313-855
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bőszné Kiss Katalin

Internet elérhetőség, eMagyarország Pont.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Széchenyi-kastély - Marcali

Cím: Marcali
Link: www.marcali.hu

A mostani eklektikus stílusú kastély 1912-ben épült, a XVIII. századi barokk kastély felhasználásával. Jelenleg kórház.
 múzeum
 

Városi Helytörténeti Múzeum - Marcali

Cím: 8500, Marcali Múzeum köz 5.
Link: www.marcali.hu
Telefon szám: +36-85/510-520
Fax szám: +36-85/510-520
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Karancz Gábor igazgató

 
A Városi Helytörténeti Múzeum 1972-ben alakult a városi gimnázium helytörténeti gyűjteménye alapján, és az egykori járási börtön épületében kapott helyet. Az 500 tárgyból álló gyűjtemény, elsősorban történeti és néprajzi jellegű, emellett jelentős fotó és diatára is van. Állandó kiállítások - Mesterek és műhelyek (Az egykori kereskedők és iparosok munkáját ismerhetjük meg) - Marcali környékének természeti képe (A vidék gazdag élővilágába nyújt betekintést a gyűjtemény) - Ásványok és kőzetek világa: (Habich József magángyűjteménye)
 szálláshely
 

Hotel Kék Hold Marcali

Cím: 8700 Marcali, Múzeum köz 1.
Link: www.forgachpince.hu
Telefon szám: +36-85 310-092
Fax szám: +36-85 310-092

Marcali a Balatontól 12 km-re fekszik, közel Hévízhez és Zalakaroshoz. A Hotel Kék Hold újonnan elkészült modern épülete a város központjában, mégis nyugodt, zöld környezetben helyezkedik el. A szálloda egész éves nyitvatartása lehetőséget nyújt Somogy megye és a környék gazdag kulturális és természeti értékeinek megismerésére. OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Mandulás Vendégház Marcali

Cím: 8700 Marcali, Öreghegy
Link: www.mandulas.atw.hu
Telefon szám: +36-85/510-064; +3630 395-1128
Kapcsolattartó személy: Fábosné Dankovics Mária

A vendégház a Balatontól 15 km-re a Keszthely, Nagykanizsa, Kaposvár háromszögben, a Marcali-hátság legmagasabb pontján található. 15 km-re található a készülőben lévő sávolyi Balatonring motoros pálya, valamint 30 km-en belül található a sármelléki repülőtér is. Szép panoráma nyílik a Balatonra. Az épület kúria jellege szervesen beleillik a nyugodt vidéki tájba.
 templom
 

Gyümölcsoltó Boldogasszony templom - Marcali

Cím: Marcali
Link: www.marcali.plebania.hu

A templomot 1730 körül építették újjá. Szentélyét 1897-1898-ban építették át. További építését a két világháború megakadályozta. A torony 1929-ben kapott betonsisakot.


Boldog Gizella templom - Marcali

Cím: Marcali, Berzsenyi lakótelep
Link: www.marcali.plebania.hu

1993. augusztus 20-án dr. Szendi József veszprémi érsek felszentelte az új Boldog Gizella templomot.


Antiochiai Szent Margit templom Marcali-Gomba

Cím: Marcali-Gomba
Link: www.marcali.plebania.hu

Az igen romos állapotban lévő középkori templomát 1735-ben részben téglából és fábólújjáépítették, majd mai, barokk formáját 1755-ben nyerte el. Antiochiai Szent Margit tiszteletére szentelték föl. Búcsúját július 13-án tartják.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner