12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Makó
www.mako.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Farkas Éva Erzsébet E-mail: info@mako.hu
 Telefon: 0036-62-511-805 Fax: 0036-62-511-801
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    fogorvosok,    gyógyfürdő,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    Hungarikum,    imaház, kápolna,    kemping,    képzőművészet,    lovaglás,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    teniszpálya,    termál forrás,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászház,    védett ritkaság,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

A Makói József Attila Múzeum állandó kiállítása

Telefon szám: +36 62 213-540
Cím: 6900 Makó, Kazinczy u. 6.
Link: www.muzeum.mako.hu

Küzdelmes Évszázadok Makó város története az újjáépíéstől a rendszerváltásig 1699 - 1989.
 egyedi ritkaság
 

Juhász Gyula-emlékfa - Makó

Cím: Makó, Megyeház utca 16. sz.

E tölgyfa árnyékában gyakran pihent meg Juhász Gyula költő makói tartózkodása idején. Ültetve 1810 körül.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városháza - Makó

Cím: Makó, Széchenyi tér 22.

A klasszicista stílusú városháza a régi Makó legszebb műemléke. Az eredetileg földszintes épület Csanád megye székhelye volt, a bővítést 1834-36-ban végezték el.


Szent István lovasszobor - Makó

Cím: Makó, Csanád vezér tér

Szent István király makói lovasszobra a Belvárosban, a Csanád vezér téren található. Alkotói Kiss Jenõ Ferenc és Györfi Lajos.


Pulitzer szobor - Makó

Cím: Makó,

Pulitzer József szobra Makón áll, a város jeles szülöttének, az Egyesült Államokba kivándorolt sajtócézárnak állít emléket. A szobor Kiss Jenő alkotása. A Makón született szobrász művét az újságíró-fejedelem születésének 150. évfordulóján, 1997. április 10-én helyezték el. Pulitzer József jellegzetes alakja fehér oszlopon áll, amelyre aláírása került. A belvárosban kapott helyet, a Csipkesor előtti szoborparkban. Az alkotás kicsinyített és sorszámozott mását évente Makó Város Önkormányzata és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által alapított Pulitzer Szülővárosa Díj átadásakor a díjazottak kapják.


Hagyma szobor - Makó

Cím: Makó,

Makó jelképét, az egyik legismertebb hungarikumot, a makói hagymát ábrázolja Sütő Ferenc 1981-ben készült bronzszobra.


Kossuth Lajos szobor - Makó

Cím: Makó,

Kossuth Lajos makói szobra a belvárosban található, a városháza előtt. A monumentális alkotás Kallós Ede munkája.


II. Világháborús emlékmű - Makó

Cím: Makó,

Az emlékmű főalakja egy katona, aki egy keresztre támaszkodik; a szobor egy dombon áll, lépcsős mészkőtalapzaton. Alkotója Kiss Jenő Ferenc, makói szobrász.


Návay szobor - Makó

Cím: Makó,

Návay Tamás szobra Makón található, a Belvárosban, a Csipkesor előtti szoborparkban. Csanád vármegye főispánját, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc nagy alakját Lapis András örökítette meg.


Szent Anna szobor - Makó

Cím: Makó, Árpád u.

A makói Szent Anna szobor a Városközpontban található, a Vörösmarty és Árpád utca sarkán. Barokk stílusban készült, 1890-ben. A talapzatán lévő tábla tanúsága szerint Özv. Felberbauer Andrásné született Braun Anna állíttatta; a szobor anyaga márvány. Forrás: hu.wikipedia.org


Szentháromság szobor - Makó

Cím: Makó, Szent István tér

A makói Szentháromság-szobor egyike a város legrégebbi műtárgyainak, amely a Városközpontban található, a Szent István Plébániatemplom melletti parkban. A szobor neobarokk stílusban készült 1888-ban. A rajta elhelyezett emléktábla szerint Turi Fodor Péter és felesége, Bagaméri Ágnes emelte az Úristen dicsőségére. A szükséges helyet a polgármesteri hivatal adta ajándékba.


Erzsébet királyné szobra - Makó

Cím: Makó, 6900. Megyeház u. 4.

A József Attila Múzeum udvarán látható Erzsébet királyné mellszobra, Zala György alkotása.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Hagymatikum Fürdő Makó

Cím: 6900 Makó, Makovecz tér 6.
Telefon szám: +36-62 511-220
Link: www.hagymatikum.hu

Magyarország a gyógyvizek hazája. A nevében és megjelenésében egyaránt megújult Makói Hagymatikum Fürdő szándékaink szerint nem csak a minőségi élményfürdők számát gyarapítja, de tovább emeli fürdőkultúránk színvonalát. A magyar organikus építészet zászlóvivője, a Kossuth-díjas Makovecz Imre által tervezett fürdőnk már látványvilágában is minőséget képvisel. Gyógyvizünk kedvező hatású az ízületi és reumás panaszokra. Továbbá élménymedencéink, szaunáink, masszázs és egyéb foglalkozásaink segítik vendégeinket az aktív pihenésben, rekreációban. Várjuk, illetve visszavárjuk Makóra, ahol megmártózhat az élményekben!
 híres személy
 

Dobsa Lajos

Cím: Makó

Makón született Dobsa Lajos publicista, drámaíró és lapszerkesztő.


Galamb József

Cím: Makó

Galamb József a város szülöttje a Ford autógyár jeles tervezője.


Pulitzer József

Cím: Makó

Pulitzer József (Makó 1847- Charleston 1911), amerikai újságíró, lapkiadó, az Egyesült Államok legjelentősebb irodalmi díjának alapítója.


Páger Antal

Cím: Makó

Páger Antal (Makó, 1899. jan.29 - Bp. 1986. dec.14.): színész. 1944 végén elhagyta Magyarországot, 1948-ban Argentínában telepedett le, ahol 1948-54 között a Magyar Színjátszó Társaság vezetője volt. 1956 szeptemberében visszatért Budapestre. A Magyar Néphadsereg Színházának, ill. a Vígszínháznak volt a tagja. 1965-ben Kossuth-díjat, 1963-ban kiváló művész kitüntetést kapott.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kapitális horgásztó (horgászhely) - Makó

Cím: Makó
Telefon szám: +36-20 491-7388
Link: www.horgaszhely.hu/csongrad/kapitalis/kapitalis.htm

A horgásztó Makó területén a 43 főút mellett található. GPS koordináták: 46°13'00" ; 20°31'06" A horgásztó üzemeltetője Mircsóv László. A horgásztó 3 ha.
 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Makói hagyma

Cím: Makó,
Link: www.mako.hu

Makót világhírűvé leginkább az a makói vöröshagyma tette, amely ma már márkázott, védjeggyel, illetve földrajzi árujelzővel ellátott magyar termék.
 imaház, kápolna
 

Kálvária-kápolna - Makó

Cím: Makó, Kálvária u. 80.

A város legrégibb épülete, az 1734-ben barokk stílusban emelt, műemlék jellegű kálvária kápolna, melynek néprajzi értékű szakrális kincse az öltöztető Mária-szobor (skapuláré-szobor) és a szentsíri két deszka-katona.


Szent Anna kápolna - Makó

Cím: Makó, Római katolikus temető

A Szent Anna-kápolna a makói katolikus temetőben található, Vertán városrészben. Klasszicista stílusban épült 1829-ben.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Hagymafesztivál -Makó

Cím: Makó, Aradi utca 130.
Telefon szám: +36-62 211-800
Link: www.mako.hu

Makói Hagymafesztivál: 2010. szeptember 10-12.
 múzeum
 

Espersit-ház - Makó

Cím: 6900 Makó, Kazinczy u. 6.
Telefon szám: +36 62 213-540
Link: www.muzeum.mako.hu
Fax szám: +36 62 213-540
Kapcsolattartó személy: Forgó Géza

A látogató az Espersit-ház falai között korabeli kéziratok, könyvek, fényképek, festmények és berendezési tárgyak között ismerkedhet meg a magyar irodalom három kiemelkedő személyének (Juhász Gyula, József Attila és Móra Ferenc) helyi napjaival.


József Attila Múzeum - Makó

Cím: 6900 Makó, Megyeház u. 4.
Telefon szám: +36 62 213-540
Link: www.muzeum.mako.hu
Fax szám: +36 62 213-540
Kapcsolattartó személy: Forgó Géza
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A millenniumi ünnepségekre készülve 1885-ben merült föl egy Csanád vármegyei múzeumnak Makón való létrehozása. Hosszú szünet után 1943-ban néhány teremet kapott az összegyűjtött muzeális anyag, de a háborúban ez is megtizedelődött. A makói múzeum 1950-ben alakult meg, gyűjtő területe a makói járás tizenhat községére terjed ki.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Skanzen - Tiszta szoba - Makó

Cím: 6900 Makó, Megyeház u. 4.
Telefon szám: +36-62-213-540
Link: www.muzeum.mako.hu
Fax szám: +36-62-213-540
Kapcsolattartó személy: Forgó Géza

Hagymás ház a József Attila Múzeum udvarán. A tisztaszoba a 20. század elején használt bútorokkal van berendezve.


Skanzen - Bognárműhely, kovácsműhely

Cím: 6900 Makó, Megyeház u. 4.
Telefon szám: +36-62-213-540
Link: www.muzeum.mako.hu
Fax szám: +36-62-213-540
Kapcsolattartó személy: Forgó Géza

Hagymás ház a József Attila Múzeum udvarán. A világhírű makói hagymatermelést a múzeum skanzenjében erre a célra épített kertészház mutatja be. Az udvari skanzen részeként látható Papós - Szilágyi-féle asztalosműhely. Alapítója Szilágyi Sándor volt. A kovács- és bognárműhely szintén a 20. század elejéről származik és az 1960-as évekig használták a kiállított tárgyakkal. Farkas Pál kovácsmester és Bagosi Sándor bognármster egymás mellett dolgozott.


Skanzen - Makói hagymásház

Cím: 6900 Makó, Megyeház u. 4.
Telefon szám: +36-62-213-540
Link: www.muzeum.mako.hu
Fax szám: +36-62-213-540
Kapcsolattartó személy: Forgó Géza

A világhírű makói hagymatermelést a múzeum skanzenjében erre a célra épített kertészház mutatja be.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Maros Táncegyüttes - Makó

Cím: Makó,
Link: marostanc.freeweb.hu

Az 1957-ben alakult, majd 1981-ben újászervezõdött amatõr csoport, Csongrád megye kulturális életének egyik meghatározó színfoltja. A több mint 4 év tizede müködõ együttes hosszú évekig a József Attila Mûvelõdési Központ berkein belül létezett, de 1997. január 1-tõl a Makó Mûvészeti Életéért Alapítvány keretei között folytatja tevékenységét. Fõ feladatának tekinti a magyarországi és határainkon túl élõ magyarság néptáncainak, hagyományainak, õsi dalainak, gyönyörû viseleteinek gyüjtését, megõrzését és továbbéltetését, továbbadását.
 sétáló utca, városkép
 

Hagyma ház, táncház, kultúrház - Makó

Cím: 6900 Makó, Posta utca 4-6.

A néhai hagymakertészek megújult Hagymaháza megidézi a református templom tornyait, a büszke makói polgár igényeit, és kinyitja az európai szellemi élet kapuját. A színháztermet is magába foglaló, négy tornyú Hagymaház Makovecz Imre alkotása.


Bérpalota - Makó

Cím: 6900 Makó, Széchenyi tér 8.
Link: www.mako.hu

A makói főtér egyik ékessége az 1927-ben épült, neobarokk stílusú bérpalota - Orth Ambrus tervezte. Nevezetessé az is teszi, hogy eresze alatt találhatók Közép-Európa 2. legnagyobb molnárfecske-kolóniájának fészkei. A makóiak többsége emellett azért gondol rá jó szívvel, mert az épületben mindig működött cukrászda.


Csanád vezér tér - Makó

Cím: Makó,

Csanád vezér tér Makó.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkútak Makón

Cím: Makó,

Makón a Szechenyi és a Közművelődés téren található szökőkútak képei.
 templom
 

Római katolikus templom - Makó

Cím: Makó, Szent István tér 22/A
Telefon szám: +36-62 211-116

A makói belvárosi Szent István király római katolikus templom 1765-72-ig épült barokk stílusban.


Görög katolikus templom - Makó

Cím: Makó, Templom köz

A makói görög katolikus templom a városi gyülekezet egyetlen temploma, amely 1778-ban épült barokk stílusban.


Belvárosi Református Templom - Makó

Cím: 6900 Makó, Szirbik Miklós utca
Link: www.mako.hu

A Makó Belvárosi Református Templom rokokó stílusú ótemplom 1776-88 között, 47 méter magas tornya 1790-ben épült. A toronysisak barokk vonalú, téglából épült. Copfstílusú szószéke 1801-ben, orgonája 1818-ban épült, hajóit 1828-ban átalakították, északi kereszthajója 1858-ban épült.


Újvárosi Református Templom - Makó

Cím: Makó, Vásárhelyi u.

A Makó Újvárosi Református Templom romantikus stílusú templom. 1882-ben épült Besenbach Aladár tatai építész tervei alapján.


Újvárosi Katolikus Templom - Makó

Cím: Makó, Vásárhelyi u.

A makói Újvárosi római katolikus templomot Szent László tiszteletére szentelték fel.


Evangélikus templom - Makó

Cím: Makó, Szilágyi u.

A Luther utca és a Vásárhelyi út sarkán található neogótstílusú templomot Bánszky Mihály tervei alapján Kövecs Antal építette 1903-ban.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Makó

Cím: 6900 Makó, Makovecz tér 6
Telefon szám: +3662 210-708; +3620 254-2051
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fekete Tünde Szabina
Link: www.makoinfo.hu

A Tourinform Irodába látogatók számára információ biztosított Makó és a térségéhez tartozó 16 település Klárafalva, Ferencszállás, Kiszombor, Maroslele, Óföldeák, Földeák, Apátfalva, Magyarcsanád, Nagylak, Csanádpalota, Királyhegyes, Kövegy, Pitvaros, Csanádalberti, Ambrózfalva és Nagyér aktuális kulturális, horgászati, vadászati és sportolási szabadidős tevékenységeiről, a térség természeti és építészeti értékeiről, a turisztikai szolgáltatók, vendéglátók, szállásadók kínálatáról és elérhetőségi lehetőségeiről.
 zsinagóga
 

Ortodox zsidó zsinagóga - Makó

Cím: Makó, Vorhand Mózes rabbi tér

Az 1872-ben önállósult ortodox zsidó közösség 1895-ben építtette fel a zsinagógát. A romantikus, lépcsőzetes homlokzatú zsinagóga hármas tagolású homlokzata gazdagon díszített. A zsinagóga különlegessége a férfiak imaterétől faráccsal elválasztott kétszintes női karzat.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner