12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Magyarpolány
www.polanyinfo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Grőber József E-mail: hivatal@magyarpolany.hu
 Telefon: +36-88- 503-820 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    Ifjúsági szállás, tábor,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kálvária - Magyarpolány

Cím: Magyarpolány
Link: www.polanyinfo.hu

A kálváriát 1770 körül építették a község felett emelkedő dombra, ahova 153 egyenes lépcső vezet fel. Pihenőinél öt sátortetős stáció (állomás) épületben, közel életnagyságú festett faszobrok láthatók. A hagyomány szerint a sváb Listner testvérek alkotásai. A szobrok a fájdalmas szentolvasó (rózsafüzér) öt titkát ábrázolják: Jézus az Olajfák-hegyén, a megkorbácsolás, a "töviskoronázás", a keresztre vitel és keresztre feszítés.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Bakony - Magyarpolány

Cím: Bakony

Magyarpolány ideális lehetőségeket biztosít mindazoknak, akik jó levegőre, kikapcsolódásra vágynak. Pihenőhelyekkel ellátott túraútvonalaink mindegyikén gyönyörű természeti környezetben sétálhat ide a látgató. Ajánlott túraútvonalaink a 394 m magas Polányi-hegyre, a cukorsüvegként kimagasló Kálvária-hegyre és lejtőikre kalauzolják vendégeinket.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Harangláb Vendégház - Magyarpolány

Cím: 8449 Magyarpolány, Sallai u.19
Telefon szám: +36-88/231-187;+36-30-601-1990
Fax szám: +36-88/231-187
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sebe Istvánné
Link: www.haranglab.hu

Magyarpolány központjában található a Harangláb Vendégház. A vendégház 1925-ben épített, tornácos, fagerendás bakonyi parasztház, kiegészítve egy stílusában is hozzáillő, új épületszárnnyal, ahol 9+1 főnek tudunk kényelmes, otthonos elhelyezést biztosítani.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Kulcsosház falusi turizmus Magyarpolány

Cím: 8449 Magyarpolány, Petõfi u. 4.
Telefon szám: +36-88/503-820
Fax szám: +36-88/503-820
Link: www.magyarpolany.hu

Egész évben 12 fõs ifjúsági szállás áll az érdeklõdõk rendelkezésére, amely alkalmanként 25 fõre egészíthetõ ki.
 templom
 

Római katolikus templom - Magyarpolány

Cím: Magyarpolány

Római katolikus templom - Magyarpolány Magyarpolány műemlék plébániatemplomát az egyesített zirci és heinrichaui (sziléziai) cisztercita apátság építtette Szent László király tiszteletére. A templom 1761-től épült, egyhajós, előreugró homlokzati toronnyal. A torony fedése eredetileg barokk hagymakupola volt, de az 1868-as tűzvész után cserélték ki a mai romantikus toronysisakra.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner