12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Magyaratád
www.magyaratad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Törzsök Róbert E-mail: magyaratad@t-online.hu
 Telefon: +36-82-520-004 Fax: +36-82-520-004
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Magyaratád

Cím: 7463 Magyaratád,
Link: www.magyaratad.hu

Az emlékmûvet a község lakossága állíttatta az I. és a II. világháborúban elesettek emlékének adózva. Eredetileg egy turulmadár volt a tetején, ám az elveszett, így került oda a ma is látható csendõrsapka.


Nepomuki Szent János szobor - Magyaratád

Cím: 7463 Magyaratád,
Link: www.magyaratad.hu

A mûemlék barokk stílusú Nepomuki Szent János szobor készítésének éve 1794-re tehetõ, alkotója nem ismert. A folyók, hidak, utazók védõjeként ismert katolikus szent szobrát és a számára védelmet nyújtó kápolnát Magyaratád Önkormányzata 2000-2001-ben restauráltatta állami támogatásból és saját erõbõl mintegy 900.000 forintért.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Kacskovics-kúria - Magyaratád

Cím: 7463 Magyaratád, Tátompuszta
Link: www.magyaratad.hu

 
A magántulajdonban lévő egykori Kacskovics-kúriában a mezőgazdasági technikum, majd az állami gazdaság központja működött, az 1960-as években. A kúria 1912-ben épült, eklektikus stílusban és egy három hektáros park veszi körbe.
 sétáló utca, városkép
 

Faluház - Magyaratád

Cím: 7463 Magyaratád,
Link: www.magyaratad.hu

A faluház többfunkciós intézmény, amely helyet ad az óvodai, iskolai és önkormányzati ünnepségeknek, valamint a kulturális és jótékonysági programoknak, sõt télen még tornateremként is szolgálja a diákokat.
 templom
 

Református templom - Magyaratád

Cím: 7463 Magyaratád, Hősök tere 8.
Link: www.magyaratad.hu
Telefon szám: +36-82/371-008

A mûemlék jellegû klasszicista stílusú református templom 1885-ben épült. Az épület eredeti állapotában maradt fenn. 1956-ban a tornyot villámcsapás rongálta meg, ezért abban az évben teljes felújítást végeztek rajta. 1975-ben történt egy nagyobb felújítás, melynek során a homlokzatot felfrissítették.


Római katolikus templom - Magyaratád

Cím: 7463 Magyaratád, Pázmány P. tér 2.
Link: www.magyaratad.hu
Telefon szám: +36- 82/371-030

A XIX. század közepén építették a római katolikus templomot, melynek védõszentje Szent Margit. Az imahely kicsi, annak ellenére, hogy a település lakosságának többsége római katolikus vallású. Az épület felújításra szorul. A papi teendõket a településen a kaposvár-toponári plébános látja el. A lakosság a pünkösd utáni hétvégén tartja a hagyományos búcsút.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner