12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mátraverebély
www.matraverebely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Attila E-mail: hivatal@matraverebely.hu
 Telefon: +36-32 471-194 Fax: +
barlang,    egyedi ritkaság,    forrás,    programok, rendezvények,    templom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Remetebarlang - Mátraverebély

Cím: 3077 Mátraverebély, Szentkút 14.
Link: www.matraverebely.hu

Remetebarlang - Mátraverebély. A Szentkúti Basilica fölött emelkedő hegyoldalban remetebarlangok láthatók a XVIII. századból. Konyha, háló, illemhely található a barlangegyüttesben, melyet Bellágh Ádám Antal aldebrői plébános sajátkezűleg vájt ki 1757-ben. Mátraverebély - Szentkút.
 egyedi ritkaság
 

Szentkút búcsújáróhely

Cím: 3077, Mátraverebély-Szentkút 14.
Link: szentkut.hu
Telefon szám: +36-32 418-029
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Mátraverebély–Szentkút. A kegyhelyhez fűződő csodák és legendák híre a középkori viszonyok mellett is gyorsan terjedt, így a zarándokok emelkedő száma miatt már az Árpád-korban templomot építettek Mátraverebély faluban. A hívők az évszázadok folyamán egyre nagyobb számban keresték fel a búcsújáróhelyet, napjainkban pedig évente körülbelül 200 ezer zarándok érkezik Szentkútra. Szentkút szelleméhez méltó módon szépült meg a basilica minor ranggal bíró műemléki védettségű barokk kegytemplom, a rendház és a templomkert, emellett pedig kiemelt figyelmet kapott a szabadtéri misézőhely liturgikus terének és a szent kút környékének rendezése is.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Hármas forrás - Szentkút

Cím: 3077 Szentkút, Szent László-hasadékvölgy
Link: www.matraverebely.hu

Hármas forrás Szentkút: Szentháromság forrás, Szent István forrás és a Szent Imre forrás.
 programok, rendezvények
 

Advent a „Muzsikál az erdő”-vel

Cím: 3077 Mátraverebély-Szentkút
Link: www.muzsikalazerdo.hu
Telefon szám: +36-30 2981-302
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Lajos

A „Muzsikál az erdő” 2021. december 12-én Mátraverebély–Szentkúton, a Nemzeti Kegyhelyen egész napos adventi programokkal várja az érdeklődőket.
 templom
 

Nagyboldogasszony-plébániatemplom - Mátraverebély

Cím: 3077 Mátraverebély, Dózsa Gy út 4.
Link: www.matraverebely.hu
Telefon szám: +36-32 471-020

Nagyboldogasszony-plébániatemplom - Mátraverebély. Műemlék jelegű építmény, 1758-1763 között épült az Almásy család által. A bejárati ajtó felett a Vereb és az Almásy család címere látható. A tornyokat hagymasisak fedi. A főoltár, a szószék és több szobor rokokó stílusú, a két mellékoltár copfstílusban készült a 18. században.


Bazilika Minor - Mátraverebély

Cím: 3077 Mátraverebély-Szentkút, Szentkút 14.
Link: www.matraverebely.hu
Telefon szám: +36-32 417-029

Szentkúti Nagyboldogasszony templom 1763-ben épült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner