12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mátraterenye
www.matraterenye.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GECSE LÁSZLÓ E-mail: titkarsag@matraterenye.hu
 Telefon: +36-32 362-169 Fax: +
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vadászat

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Nepomuki Szent János szobor - Mátraterenye

Cím: 3145 Mátraterenye, Kossuth út 110.

A mátraterenyei Nepomuki Szent János szobor műemlék jellegű, barokk stílusú szobor.


Római katolikus plébánia - Mátraterenye

Cím: 3145 Mátraterenye, Kossuth út 109.
Link: www.muemlekem.hu

Műemléki jellegű, klasszicista stílusú épület, a XIX. sz. elejéről származik. Fotó: www.muemlekem.hu
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Almádi Vendégház - Mátraterenye

Cím: Mátraterenye, Szabadság út 107.
Link: www.almadivendeghaz.eoldal.hu
Telefon szám: +36 20 992 3813
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Almádi István

Almádi István vagyok, az Ön jövőbeli vendéglátója. Gyerekkorom óta járom, vigyázom, gondozom ezt a gyönyörű helyet, melyen szeretném Önöket is vendégül látni. A kikapcsolódás, békés pihenés, horgászat, vadászat mellett, igény szerint szervezett programokat előzetes megbeszélés alapján a legavatottabbak segítségével tudom biztosítani. A palóc-földre jellemző vendégszeretettel várok minden kikapcsolódni vágyót.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Mátraterenyei I-II. sz. bányató (horgászhely)

Cím: Mátraterenye – Homokterenye, Külterület
Link: www.toalja.hu
Telefon szám: +36-20-358-31-43

Napijegy árak: Felnőtt: 2500 Ft, ifjúsági: 1250Ft. FOGHATÓ MENNYISÉG NAPIJEGYRE Felnőtt: 2 nemes hal (ebből 2 lehet ponty, de ragadozó, ill. amur csak 1 fogható és 3kg egyéb)Ifjúsági: 1 nemes hal és 2 kg egyéb. További információ a web oldalon.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Palóc Tájház - Mátraterenye

Cím: Mátraterenye, Kossuth tér 35.
Telefon szám: +36-32-362-169
Fax szám: +36-32-362-305
Kapcsolattartó személy: Polgármesteri Hivatal

A „terenei” népviselet mellett szépen hímzett, a XX. Század elejéről származó textíliákat, festett cseréptárgyakat, konyhai és gazdasági eszközöket is kiállítottak. Kérésre az érdeklődőknek megmutatják hogyan fonták régen rokkán a kenderfonalat. Nyitva tartás előzetes egyeztetéssel.
 szálláshely
 

Tópart Panzió - Mátraterenye

Cím: 3145 Mátraterenye(Homokterenye), Kossuth út 38/a.
Telefon szám: +36-20/557-49-06
Fax szám: +36-32/362-173
Kapcsolattartó személy: Bátori Ferencné
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.panzio.atw.hu

A Mátra északi oldalánál Salgótarjántól 20 km-re aktív időtöltéssel pihenhet. Nagyvadas területen vadászhat, 12 ha-os intenzíven telepített horgásztavon horgászhat, Gyönyörű erdei utakon kirándulhat. Termálvizű strandon, nyáron - a Panziótól 18 km-re gyógyulhat. Szeretettel várunk mindenkit, aki pihenésre vagy aktív időtöltésre vágyik! Mindezt Mátraterenyén a Tópart Panzió szolgáltatásában!


Ádám-Vár Vendégház   Info

Cím: Mátraterenye-Jánosakna, Fő út 1.
Telefon szám: +36-20-447-7942
Kapcsolattartó személy: Schlotter Ferenc
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.adamvar.atw.hu

Az Ádám-Vár Vendégházhoz egy 11 hektár területen elhelyezkedő rét tartozik, amelyen egy 1,5 hektár nagyságú tó terül el, ahol csónakázni és "pecázni" is lehet. A környéken számtalan kirándulóhely található, de aki csak pihenésre vágyik, az akár a Vendégház kertjében is napozhat, hűsölhet a nyitott faház (filagolia) és a fák árnyékában, élvezheti a hely adottságait. A szabad tűzhelyen szalonnasütésre, bográcsozásra, a kerti grillezőkályhában különféle húsok és zöldségek elkészítésére van lehetőség. 3 db 3 ágyas szoba biztosítja az éjszakai nyugalmat, mely szükség esetén pótágyazható. Minden szobához tartozik 1-1 zuhanyzóhelyiség hideg-melegvizes zuhannyal, mosdóval és WC-vel. A folyosóról nyíló külön bejáratú szobákon kívül még egy teljesen felszerelt étkezőkonyha is rendelkezésre áll, ahol gázkályha, mosogató és hűtőszekrény van. Gépkocsival érkezők kerítésen belül parkolhatnak. Az egész ház dohányzásmentes!
 templom
 

Római katolikus templom - Mátraterenye

Cím: 3145 Mátraterenye – Homokterenye, Berzsenyi út
Telefon szám: +36-32-363-089
Link: matraterenye.fw.hu

Mátraterenye római katolikus Szent József tiszteletére szentelt temploma 1938-39-ben épült modern stílusban.


Római katolikus templom - Nádújfalu

Cím: 3145 Mátraterenye, Kossuth út 339.
Link: matraterenye.fw.hu

A templombelső kivételes szépségű, festett fakazettás mennyezete 1746-ban készült. Még országos viszonylatban is ritkaságszáma megy a hasonló díszítettség. Különleges a templom mellett álló népies faharangláb.


Szent Márton római katolikus templom Homokterenye

Cím: Mátraterenye
Link: matraterenye.fw.hu

A legrégebbi a XIII. század végén épült román stílusban Szent Márton tiszteletére. A Homokterennei család temetõkápolnáját a XV. században emelték, csontházzal és cinteremmel. A templom szentélyében kettõs gótikus ülõfülke, azelõtt festett deszkamennyezetén 1512-es évszám. Ekkor építették át gótikus stílusban a templom déli homlokzatát, huszártornya pedig 1801-bõl való. 1688-ban a templomot elpusztultnak jelzik. Az 1965-1966 évi helyreállítás során az eredeti gótikus ablakokat megnyitották.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Mátra Természetvédelmi Vadásztársaság

Cím: 3145, Mátraterenye, Kossuth út 32
Link: www.nogradivadasz.hu
Telefon szám: +36-32-362-339
Kapcsolattartó személy: Bátori Ferenc

Nógrád-megye Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány oldala segítségével reméljük, hogy valamennyi látogató megtalálja a számára szükséges és keresett információt, amelynek felhasználásával munkája vagy szórakozása során eredményeket érhet el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner