12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mátraszentimre
www.matraszentimre.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Előházi Péter E-mail:
 Telefon: +36-37 593-016 Fax: +36-37 593-016
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    híres étterem,    imaház, kápolna,    konferencia központ,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    téli sportok,    templom,    teniszpálya,    vár, várrom,    wellness központ

 egyedi ritkaság
 

Piszkéstetői Obszervatórium

Cím: 3235 Mátraszentimre, Piszkéstető
Link: www.konkoly.hu

Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati Kutató Intézet csillagvizsgálójának építkezése 1958-ban kezdődött, anyagi fedezetére 9 millió forintot hagyott jóvá az akkori kormányzat. A főépületet 1960 szeptemberében adták át, s 1961-ben készült el a Schmidt-teleszkóp kupolája. Az új távcső 1962-ben kezdte meg a működését. A piszkéstetői obszervatórium első vezetője Detre László volt. Az intézmény kiépítése 1971-re fejeződött be, azóta jelentős csillagászati beruházás nem történt hazánkban. A Piszkéstetői obszervatórium 2013. január óta előzetes bejelentkezés alapján, egész évben ingyenesen látogatható az alábbi napokon: kedd, szerda, péntek, szombat, vasárnap 14:00 órai kezdettel. Bejelentkezni a latogatas@konkoly.hu email címen lehet, legkésőbb a látogatást megelőzően három nappal. A látogatóknak szakvezetést biztosítanak. 2013. augusztus 16. és 22. között a csillagvizsgáló zárva tart!
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Túra Fallóskútra - Mátraszentimre

Link: www.matrainfo.hu

Mátraszentimre - Bagolyirtás - Fallóskút - Mátraszentimre. Táv: 8 km, Szintemelkedés: 160 m Túraidõ: 2 óra 20 perc Kellemes túra, enyhe emelkedõkkel. Fallóskúton a Mária-kápolna megtekintését ajánljuk.


Szénégetők útja - Mátraszentimre

Link: www.matraszentimre.hu/turaajanlatok/57-szenegetokutja
Cím: Mátraszentimre, külterület

A Szénégetők útja a Cserkő bánya pihenőtől indul a Bögös rétig. Az 1990-es évekig az itt bányászott nyersanyag, az ún. "cserkő" - sötétszürke-feketés, tömött szövetű andezit, keménysége, fagy- és kopásállósága miatt - a mátrai üdülőhelyek jellegzetes építőanyaga. A kiépített pihenőnél a bányáról ismertető olvasható.
 imaház, kápolna
 

Mária kápolna - Mátraszentimre

Link: www.matraszentimre.hu
Cím: Fallóskút

Az elmúlt évek során folyamatosan bővült a látnivalók köre, faragott kapu fogadja a látogatókat, befedték a kápolna előtti Mária-szobrot és befejezéséhez közeledik az új "Béke templom" építése. A zarándokhely több évtizedes fejlesztésében komoly érdemei vannak a települések plébánosának, Kacsik Árpádnak. Fallóskút sajátossága, hogy itt él Magyarország egyetlen főállású remetéje, Szél Sándor Paszkál, aki szívesen mesél a zarándokoknak a kápolna történetéről, Klára asszonyról, aki férjével meglelte a forrást.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Szlovák tájház - Mátraszentimre

Cím: 3235 Mátraszentimre, Szabadság utca 16 .
Telefon szám: +36-30 854 7144

Újra várja látogatói a Szlovák Tájház Mátraszentimrén! A falu első tanítója, id. Zakupszky László már évtizedekkel ezelőtt elkezdte az a gyûjtőmunkát, melynek eredményét élvezhetik a látogatók. A tájházban a hagyományos tisztaszoba berendezéseit, láthatják, a század elejei használati eszközök mellett.
 szálláshely
 

1 Vándor Vendégház - Mátraszentlászló
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3235 Mátraszentlászló, Kossuth út 29
Telefon szám: +3637-376-451; +3630 960-7855
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bognár Tamás
Link: www.matra-szallas.hu

Mátraszentimre szomszédságában — az ország legmagasabban fekvő településén — található az 1Vándor vendégház, mely 2006 decemberében nyitotta meg kapuit. Csend, jó levegő, nyugalom, minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. A felső-mátrai települések szubalpin klímája igazoltan gyógyító hatású. Mátraszentlászló csendes utcájában fekszik a ház, előtte kiépített parkoló, mögötte pedig már az erdő.


Hotel Narád és Park**** Szálloda

Cím: 3235 Mátraszentimre, Narád út 6.
Telefon szám: +36/37/593-230
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelnaradpark.hu
Fax szám: +36/37/593-233

A négycsillagos Hotel Narád és Park 810 m-es magasságban, gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el. Mátraszentimre központjától 50 m-re található. A község Gyöngyöstől 32 km-re, Pásztótól és Parádtól 25 km-re, Egertől 60 km-re fekszik; távolsági buszokkal, valamint gépkocsival a 24. számú főúton közelíthető meg. A Hotel Narád & Park szálloda Mátraszentimre egyetlen négycsillagos, minőségi szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye, és vendéglátó egysége. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Új katolikus templom - Mátraszentimre

Cím: Mátraszentimre, Rákóczi út

A településen két ilyen árván maradt parasztházat kapott a plébánia. Ma az egyikben a plébániahivatal mûködik, amit 1977-78-ben építettek fel a régi ház helyén. A másik vályogház helyén pedig 1980-ban szentelték fel a község központjában az új római katolikus templomot. Belsõ berendezése egyszerû, meghitt. A templom falán olvashatók Sík Sándor szép sorai a Mátráról.


Három falu temploma - Mátraszentimre

Cím: Mátraszentimre
Link: www.matrahegy.hu

A Felső-Mátra legöregebb temploma, amelyet 1942-ben szenteltek fel, Hevesy Sándor egri építészmérnök tervei alapján épült. Alapkövét 1938-ban helyezték el a három falu között lévő Sztepán-réten, a Kút (Narád)-hegy oldalában. Anyaga terméskő, rusztikusan rakva. A főoltárkép a templomépítő Szt. István királyt ábrázolja, Kátai Mihály egri festőművész alkotása.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner