12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mátraballa
www.matraballa.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pádárné Gyuricza Henriett E-mail: matraballa@t-online.hu
 Telefon: +36-36 475 001 Fax:  
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Palóc népművészeti kiállítás - Mátraballa

Cím: 3247 Mátraballa, Petőfi utca 4.
Link: www.matraballa.hu

Palóc népművészet kiállítás a mátraballai tájházban.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Milleniumi csodaszarvas - Mátraballa

Cím: 3247 Mátraballa
Link: www.matraballa.hu

Egy 300 mázsás szikla tetején álló szobor, Király Róbert szobrászművész alkotása.
 múzeum
 

Palóc ház - Mátraballa

Cím: 3247 Mátraballa, Petőfi utca 4.
Link: www.matraballa.hu

Egy hagyományos falusi lakóház berendezési tárgyait mutatja be. A tisztaszoba mellett bepillanthatunk egy korabeli konyha életébe, s ami igazán különlegesség, ma is működő szövőszék fogadja a látogatókat.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Palóc tájház - Mátraballa

Cím: 3247 Mátraballa, Petőfi utca 4.
Link: www.matraballa.hu

Mátraballás a Petőfi utcában található Palóc tájház két helyiségében a falusi mindennapok használati tárgyai találhatók a múlt század elejétől. Az első helyiségben a háztartásban és a ház körüli munkákban használatos eszközöket találjuk úgymint: mérleg, faszenes vasaló, vajköpülő, fonott szék, szövőszék, zséter, tulipános láda, mángorló, teknő stb. A második helyiségben található a vetett ágy, bölcső pólyás babával, faragott asztal, szekrény, székek.
 sétáló utca, városkép
 

Mátraballa település

Cím: 3247 Mátraballa
Link: www.matraballa.hu

A Mátra északi lábánál, Pétervásárától 10 km-re, Mátraderecskétől 5 km-re található igazi, nyugodt légkört árasztó település. Az M3-as autópályáról Eger felől a 24-es, Salgótarján irányából a 21-es útvonalon, illetve Kálkápolna-Kisterenye vasútvonalon érhető el. Igazi, felfedezésre váró település, mely a térség turisztikai vérkeringésébe jól beilleszthető. Ma még kevésbé ismert, pedig vonzó lehetőséget, néhány kuriózumot is kínál azoknak, akik időtöltésül Mátraballát választják.
 templom
 

Római katolikus templom - Mátraballa

Cím: 3247 Mátraballa, Fő u. 85.
Link: www.matraballa.hu
Kapcsolattartó személy: Plébánia hivatal

A kicsiny település látnivalói közül kiemelkedik a római katolikus templom, amit elõször 1696-ban említenek kőtemplomként. Gondozott kert veszi körül, a templom mellől szép kilátás nyílik a településre.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner