12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Máriakéménd
www.facebook.com/Mariakemend
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jeszán Csabáné E-mail: mariakemend@t-online.hu
 Telefon: +36-69/353-101 Fax:  
borkóstoló,    borospince,    múzeum,    templom,    vár, várrom

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Rott Pince

Telefon szám: +36-69/353-181
Cím: 7663 Máriakéménd, Rákóczi u. 56.

A Mohács-Bóly Fehérborút Egyesülethez csatlakozott település kiváló borairól is ismert. A Rott Pince ezek közül az egyik minősített borúti pince, melynek választékában kiváló minőségű, több versenyen aranyérmet nyert borok találhatók.
 múzeum
 

Falumúzeum - Máriakéménd

Telefon szám: +36-69/353-101
Cím: 7663 Máriakéménd,

A Falumúzeum a település történetét és a német kisebbség mindennapjai során használt tárgyi eszközöket mutatja be. A helyi Általános Iskola Hagyományőrző Szakkörének tagjai összegyűjtötték a községben fellelhető régi használati tárgyakat, viseleteket, mezőgazdasági eszközöket és bútorokat valamint egyéb berendezési tárgyakat. A múzeumban négy egységet sikerült ezekből kialakítani. Az egyikben egy századelő hangulatát idéző szoba található korabeli bútorokkal, bölcsővel és három bábuval, melyeken a viseletet szemléltettük. Mellette található a konyha, melynek komódjában régi konyhai eszközök sorakoznak. Elkülönítve kaptak helyet a régi mezőgazdasági eszközök, ezekből különleges és ma már ritkaságszámba menő darabokat is sikerült összegyűjteni. Külön vitrinben kaptak helyet a községben talált régészeti leletek.
 templom
 

Római katolikus templom - Máriakéménd

Telefon szám: +36-69/353-105
Cím: 7663 Máriakéménd,
Fax szám: +36-69/353-101
Kapcsolattartó személy: Nagyboldogasszony Plébánia
Link: bucsujaras.hu/mariakemend/index.html

Római katolikus kegytemploma zarándokhely, gótikus szentélye XV. századi, a templomot 1670 táján barokk stílusban építették át. Rózsafüzér Királynéjának kegyhelye.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner