12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mány
www.many.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ugron Zoltán E-mail: polgarmester@many.hu
 Telefon: +36-22 350-143 Fax: +36-22 350-143
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    klub, egyesület,    múzeum,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Dr Antal József szobra - Mány

Cím: Mány,
Link: www.many.hu

Dr Antal József szobra - Mány. Magyarország rendszerváltás utáni első miniszterelnökét, Antall Józsefet ábrázoló szobrot - Domonkos Béla szobrászművész alkotását - 1996-ban avatták fel, elsőként az országban.


Hősi Emlékmű - Mány

Cím: Mány,
Link: www.many.hu

Hősi Emlékmű - Mány. Az ötvenes években megrongált, meggyalázott, 1927-ben emelt I. Világháborús emlékmű helyreállításra és kiegészítésre került. Melocco Miklós szobrászművész készítette az emlékmű csúcsán lévő bronz turulmadarat. Az emlékműre -- Magyarországon, köztéren először -- a II. Világháború mányi hősi halottainak neve is felkerült. 45 nevet kellett a márványtáblába vésni. Az emlékmű melletti négy sztélé márványtábla a 125 polgári halott nevét örökítik meg, akik a II. Világháborúban vagy annak következtében vesztették életüket.


Kálvária keresztek - Mány

Cím: Mány,
Link: www.many.hu

Kálvária keresztek - Mány. Egyedi tájértéknek számít a felhagyott kőbánya, amely geológiai be mutatóhelynek is alkalmas. Az egykor megrongált feszületeket helyreállították. Szép kilátás nyílik a mányi határra; lovas, kerékpáros és gyalogos túra pihenőhelyének ajánlott. A Kálváriadombon tártak fel egy kelta eraviszkusz temetőt.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Mányi horgásztó

Cím: Mány, külterület
Link: www.many.hu
Telefon szám: +3630 633 0136, +3630 757-4770

 
Mányi horgásztó - a megduzzasztott Sajgó patakból keletkezett tavat a horgászok használják. Nyitva tartás: márciustól-november végéig: V, H-Cs: 6:00-20:00; P, Szo: 6:00-18:00. Éjszakai horgászat (márciustól-november végéig): minden nap: 18:00-6:00.
 klub, egyesület
 

Mányi Sramli zenekar

Cím: 2065, Mány, Zrínyi u. 48.
Link: www.manysramli.hu
Telefon szám: +36-30/327-0518
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pintér Róbert

Mányi Sramli zenekar. A zenekar 1996-ban alakult a mányi és Fejér megyei sváb népzenei hagyományok megõrzése, ápolása céljából.
 szálláshely
 

Leimen-ház Panzió Mány

Cím: 2065 Mány, Szent István u. 1.
Link: hausleimen.uw.hu
Telefon szám: +36-20 227-2006
Kapcsolattartó személy: Fuchs Orsolya

Leimen-ház Panzió Mány. A Leimen-ház mai formájában 1998-ban épült meg. Ha pihenésre vágyik és szeretne kikapcsolódni, de még is a fováros közelében maradni, vagy egy olyan helyet keres ami közel van mindenhez, akkor Ön megtalálta az ideális szállást! A ház egy rendezvényteremmel rendelkezik, mely bajor stílusban lett kialakítva, kitűnő családi rendezvények, állófogadások, lakodalmak és céges rendezvények lebonyolítására is lehetõséget nyújt. A panziónk nagyüzemi konyhával felszerelt, mely EU szabvány szerint lett kialakítva, ezáltal alkalmas az Ön igényeinek kielégítésére! Az emeleten 9 fürdoszobával, TV-vel és minibárral felszerelt szobával állunk az Ön rendelkezésére. A szobák 2 illetve 3-ágyasak, pótágyazhatóak.
 templom
 

Református templom - Mány

Cím: 2065 Mány, Béke tér 7.
Link: www.manyiref.hu
Telefon szám: +36-22 656-195

Mány református templom 1816-ban épült fel a klasszicizáló késő barokk stílusban. A jelenleg műemlék jellegű épület. ma is megtekinthető.


Római katolikus templom - Mány

Cím: 2065 Mány, Szent István u. 2
Link: www.many.hu
Telefon szám: +36-23 342-316
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Holnapy D. Márton atya

Mány római katolikus templomát Batthyány Fülöp építtette fel copf stílusban. 1787-ben szentelték fel. 1793-tól helyben lakó káplánnal. 1824-től lelkészség, 1841-től plébánia. Anyakönyvek 1793-tól.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner