12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ludányhalászi
www.ludanyhalaszi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KOVÁCS IMRE E-mail: ludany@profinter.hu
 Telefon: +36-32-556-021 Fax: +36-32-456-200
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    növénykert, park,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. és II. világháborús emlékmű Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi
Link: www.ludanyhalaszi.hu

Az I. és II. világháborúban hősi halált halt ludányhalásziak emlékműve.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Ludányi Öreg-tó (Zichy-tó)

Cím: 3188 Ludányhalászi, belterület
Link: www.ludanyhalaszi.hu
Telefon szám: +36-20 269-8311

Ludányi Öreg-tó (Zichy-tó) természetes tó (holtág) Ludányhalásziban. Területe: 2 ha, átlagmélysége 2 m, kezelője a II. Rákóczi Ferenc HE. A víz egykori Ipoly holtágnak számít, természetességét teljesen megőrizte.


Pontyos-tó és Kis-tó Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi
Link: www.oregpotyka.hu
Telefon szám: +36-30 382-6329
Kapcsolattartó személy: Jakab Zoltán - horgászmester

Az északi horgászvizek jelentős horgászegyesülete működik a 30 hektáros Pontyos-tó, valamint a 2,6 hektáros Kis-tó vizein. Ezek a tavak a környék horgászainak igen kedvelt horgászvizei. A víz tiszta, a hal jóízű, a fogás gyakori, a vendégeket pedig szívesen látja az egyesület. Az ínyencek rákot és kagylót is foghatnak az ajánlott vizekben. A tó partján horgászbolt és büfé szolgálja a horgászokat és vendégeiket. A szolgáltatás május elseje és szeptember harminc között áll rendelkezésre. Kezelő: Öregpotyka Horgász Egyesület.
 imaház, kápolna
 

Szentséges szív kápolna Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi, Rákóczi u. 71-73.
Link: www.ludanyhalaszi.hu
Telefon szám: +36-32 456-012

A Szentséges szív kápolna az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet területén található, melyet 1940. nyarán építettek az akkori zárda területén.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Ráday-kastély

Cím: 3188 Ludányhalászi Rákóczi út 71-73.
Link: www.ludanyhalaszi.hu

A kastély építését Ráday Pál középbirtokos, művelt, több nyelven kifogástalanul beszélő nemes kezdte el 1700-ban. Rádayt a Nógrádi rendek 23 évesen választották meg jegyzőjüknek. A nemes 1703-ban Rákóczinak esküdött fel, belső titkára is lett. Az épület egyemeletes klasszicista lakóház, napjainkban szociális otthon. 50 hektáros kertje védett terület, a Bükki Nemzeti Park felügyelete alatt áll. A kastély és kertje engedéllyel látogatható.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Ráday kastély parkja Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi Rákóczi út 71-73.
Link: www.ludanyhalaszi.hu

Említésre méltó a kastély védettség alatt álló 8 hektáros parkja, (ami az intézmény jellegéből adódóan, engedéllyel látogatható) mely 23 fafajnak ad otthont a páfrányfenyőtől kezdve a török mogyoróig; köztük olyanok is, melyeket még a Ráday család ültetett. Ezek évszázados bizonyítékai az egykoron itt élt nemesi család valaha volt gyönyörű angol parkjának. Csak külön engedéllyel látogatható.
 templom
 

Halászi Fájdalmas Szűzanya templom - Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi, Templom tér 1.
Link: www.ludanyhalaszi.hu
Telefon szám: +36-32 456-012

A Halászi Fájdalmas Szűzanya templom elődje 1938-ban épült iskolakápolnaként. Az épület iskola és kápolna is volt egyben, egy paravánnal elválasztva. Az iskola megszűnése után templommá alakították 1978-ban.


Római katolikus Nagytemplom - Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi, Rákóczi u. 75.
Link: www.nemzetimuemlek.hu
Telefon szám: +36-32-456-012

Római katolikus Nagytemplom - Ludányhalászi. Ludányhalászi szívében elhelyezkedő barokk stílusú Szent András tiszteletére felszentelt templom az 1301-ben oklevelekben megemlített Árpád-kori templom alapjaira épült fel 1760-61-ben.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner