12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Lovasberény
www.lovasbereny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szili Miklós E-mail:
 Telefon: +36-22/456-024 Fax: +36-22/456-024
emlékmű, műemlék, szobor,    galéria,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    múzeum,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Izraelita temető - Lovasberény

Cím: Lovasberény
Link: www.lovasbereny.hu

2003. október 1-jén ünnepélyes keretek között megnyitották a Lovasberényi Műemlék Izraelita Temetőt, amely azóta folyamatosan látogatható.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Lenke Galéria

Cím: Lovasberény, Arany J. u. 17.
Link: utoendre.extra.hu
Telefon szám: +36-22/456-050

A Lenke Galéria érdekessége, hogy - amellett, hogy szeretett feleségem is Lenke - a LENKE szó egy rövidítést is takar: Lovasberényi Első Népi Közművelődési Egyesület. Remélem ez az egyesület egyszer létre is fog jönni a falu javára.
 imaház, kápolna
 

Kápolna - Lovasberény

Cím: Lovasberény
Link: www.lovasbereny.hu

1770. körül épülhetett meg a kápolna tornya és ekkorra tehető a rokokó seccó festése is, melyet egy 1771-es évszám bizonyít a templom déli kapujának szemöldökkövén. A XIX. században felújításokat végeztek a kastélyon. A munkák Ybl Miklós nevéhez fűződnek, akinek hagyatékában megtalálhatók az átépítések tervrajzai. A felújításokkal egy időben a kápolnát is rendbehozatta. 1999-2000-ben feltárást végeztek a kápolnában, majd a belső falakat díszítő seccót restaurálták. A kastély gondnokánál való jelentkezés után a kápolna látogatható.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Cziráky-kastély - Lovasberény

Cím: Lovasberény
Link: www.lovasbereny.hu

A kastély a gondnoknál való helyszíni jelentkezés után látogatható.
 templom
 

Római katolikus templom - Lovasberény

Cím: Lovasberény
Link: www.lovasbereny.hu

A templom építését Cziráky Antal gróf és felesége, Batthyány Mária grófnő határozták el. Terveit az Egri Székesegyház építésze, Hild József készítette, aki az említett székesegyház mintájára kupolás empire stílusú, klasszikus, szép arányú templomot tervezett, amely terveket többek között pesti és bécsi mesterek valósították meg, 1832. és 1834. között. Hild József lovasberényi építésvezető pallérja Katzenbeisser Mihály volt.


Református templom - Lovasberény

Cím: Lovasberény
Link: www.lovasbereny.hu

A mai templom falai 1785-86-ban épültek fazsindely tetővel, a II. József által kiadott Türelmi Rendelet szerint torony nélkül és kerítés mögött. Az épület műemlék jellegű.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.