12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Litke
www.litke.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kristófné Dudás Zsuzsanna E-mail: litkeonkormanyzat@gmail.com
 Telefon: +36-32 453-200 Fax:  
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    internet,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Csádalj mocsárvilág

Cím: Litke, külterület
Link: www.litke.hu

A terület az Ipoly hazai felső szakasza mentén fekszik, Ipolytarnóc és Litke között. Nagyon értékes láp, kiterjedése mintegy 250 hektár. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében minden láp "ex lege" védett, a Csádalj is részét képezi az országos lápkataszternek. A terület pontosabb botanikai és zoológiai felmérését a Madártani Egyesület elvégeztette.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Magtár - Litke

Cím: Litke,
Link: www.litke.hu

A XVIII. századi kétszintes barokk magtár, amely az 1945-ben elpusztult Koháry kúria gazdasági épülete volt. A szécsényi ferencesek 1991-ben felújították, és lelkigyakorlatos házként hasznosították. A téglalap alaprajzú épület déli oldalán nyíló bejárata kosáríves, kisméretű, fekvő téglalap alakú ablakai kőkeretesek és vasrácsosak. Az egykori magtárt kontyolt nyeregtető fedi.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Komra-völgyi víztározó - Litke

Cím: Litke
Link: www.litke.hu

Komra-völgyi víztározó népszerű horgászhely, amely a környék ivó- és iparivíz-ellátásának egyik fő bázisa. A mesterséges tó és környéke szép látványt nyújt, vonzó kirándulóhely, amelyet elsősorban a horgászok keresnek fel.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Litke településről

Cím: Litke
Link: www.litke.hu

Litke község Nógrád megye északi csücskében fekvő kistelepülés, mely a Karancs-hegyek vonulata és az Ipoly-völgye találkozásánál szép természeti környezetben fekszik. A községet körülvevő hegyek Bük-tető, Kis vajas, Nagy vajas, Másisten bérc, Pilistető, Veréb hegy, Kopasz hegy 250-350 méteres magasságig nyúlnak. Olyan ősi település, amely már az időszámítás előtt lakott volt. A településhez legközelebb eső két város Salgótarján, mely 22 km-re, és Szécsény, mely 18 km-re helyezkedik el a falutól.
 templom
 

Római katolikus templom - Litke

Cím: 3186 Litke
Link: www.litke.hu
Telefon szám: +36-32-453-158
Fax szám: +36-32-453-200
Kapcsolattartó személy: Bagó József

Litke templomáról már a középkorban említést tesznek, bár az épület az 1688. évi egyházlátogatáskor romokban hevert. A jelenleg is meglévő barokk stílusú római katolikus templomot 1766-ban építették újjá az ősi falakra.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner