12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Libickozma
www.libickozma.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Gábor E-mail:
 Telefon: +36-85/337-205 Fax:  
egyedi ritkaság,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    szálláshely,    védett ritkaság

 egyedi ritkaság
 

Képesfa - Libickozma

Cím: 8707 Libickozma,
Link: www.libickozma.hu

Ez egy öreg körbekerített fa, melynek odvát Szűz Mária-kép töltötte ki. A betyárkorban helyezte ki egy erdész, aki éjszakai rablótámadásból szerencsésen megmenekült. Más elképzelés szerint az uradalmi erdős agyonlőtt egy Pavolics nevű vadorzót, majd Mária-képet engeszetelésül helyezte el. A képet több eltűnés utás is pótolták, és az napjainkban is látható.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Halastó - Libickozma

Cím: 8707 Libickozma,
Link: www.libickozma.hu

Két halastó található Libickozmán a falu határában. Festői környezetben az erdő mentén héthektárnyi területet foglalnak el. Fürdeni nem szabad, de számos más programot kínál azoknak akik idelátogatnak. A napijegyes horgászat mellett a környező erdőkben kirándulási lehetőséget nyújt. Vagy ha éppen csak sétálni szeretnének körülötte vagy megpihenni a partján arra is van lehetőség. Akár családok is kellemesen eltölthetnek itt néhány órát.
 imaház, kápolna
 

Kápolna - Libickozma

Cím: 8707 Libickozma,
Link: www.libickozma.hu

A libiczkozmaiak büszkesége: a kis templom. Az 1920-as években épített kápolna előtt festett kőszobrok állnak, ezeket a lakosok hálájuk jeleként állították fel. Itt állítottak emléket a világháború áldozatainak is.


Szőkepusztai babtista kápolna - Libickozma

Cím: 8707 Libickozma,
Link: www.libickozma.hu

 
Somogyban négy imaházuk van a babtistáknak; az egyik egy kihalt településen, Szőkepusztán található. Libickozmához tartozik e terület, s egykor több százan laktak ezen a pusztán. Fúvós- és pengetős együttese is volt, és külön iskolában tanultak az ottani gyerekek. Az egykori utcákban ma már egyetlen ház sem áll. Az imaház azonban épen átvészelte a háborút és az azóta magányosan eltelt évtizedeket.
 szálláshely
 

Háromházifogado - Libickozma

Cím: 8707 Libickozma, Háromház
Telefon szám: +36-85-714-002
Fax szám: +36-85-337-196

Az öszkomfortos Fogadó - Vadászház egész évben a vendégek rendelkezésére áll. Egyedi környezetével és szolgáltatásaival kellemes pihenést, eredményes vadászatot nyújt. Az idelátogatók gazdag élményekkel és trófeákkal térhetnek haza. Sportpályák és eszközök ingyen használhatók ! Vállaljuk családi és ünnepi rendezvények, baráti összejövetelek, vállalati tréningek lebonyolítását is.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet

Cím: 8707 Libickozma,
Link: www.libickozma.hu

 
A kilencvenes években végzett felmérések 36 védett növény előfordulását jegyezték fel, ezek közül országos viszonylatban is ritka a kakasmandikó, a díszes vesepáfrány, a sárga liliom, a tavaszi tőzike, a szúrós csodabogyó. Tavasszal sokfelé virít a medvehagyma. A már csak foltokban fellelhető eredeti gyeptársulásokon az ugyancsak ritka fekete kökörcsin nyílik. A sajátos, átmeneti jellegű környezeti adottságok – például a sok csapadék – az úgynevezett hegyvidéki fajok, így az erdei ciklámen számára is kedvezőek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner