12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Levelek
www.levelektelepules.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Borsodi László E-mail: levmintahely@freemail.hu
 Telefon: +36-42-249-503 Fax:  
horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    mozi,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Leveleki víztározó (horgászhely)

Cím: 4555 Levelek, külterület

A vízben valamennyi fontos horgászhal megtalálható, igaz az amur itt is ritkulóban van, jelenléte úgymond minimális. Szép viszont a tározó süllőállománya, igencsak jól fogható a csuka, és a harcsák közül is elvétve horogra akad néhány. A fehérhalaktól nyüzsgő tavaszi part menti vizek bizonyítják az ezüstkárászok és a keszegfélék jelenlétét. Pontyot, mint fő halat horgásznak errefelé is a legszívesebben, az itteniek etetett helyeikről szépen és szépeket fognak. Kezelő: Önkormányzati HE.
 internet
 

Leveleki Teleház

Cím: Levelek
Link: www.levelektelepules.hu

 
A Leveleki Teleház újfajta eszközökkel, a számítógépekkel, az internettel nyitott meg az országban nagyon sok művelődési házat. Így a miénket is. 2001-től Teleházunk 7 db számítógéppel várta az érdeklődőket. Több évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a helyi lakosság újra érezze, hogy nem a számítógéphez való értésről vagy nem értésről van szó, hanem a közösségek aktivitásáról. A művelődési ház büszke arra, hogy a levelekiek gyakran látogatják. A Teleház Leveleken is közösséget hozott létre.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Molnár-féle kastély

Cím: 4555 Levelek,
Link: www.levelekiek.hu

Molnár-féle kastély – az 1770-es években épülhetett, mert az 1783-84-es első katonai térképen már szerepel. Jelenleg Óvoda működik benne, parkjában néhány abból az időből származó fenyő, platán és tölgyfa található.
 templom
 

Római katolikus (Szentháromság) templom - Levelek

Cím: 4555 Levelek, Rákóczi tér
Link: www.levelekiek.hu

A templom oromzatos homlokzata saroktámpillérekkel, bélletes portállal torony nélkül áll. Kapu felett gótikus fülkében Szent Antal barokk szobra. Jobb oldalhomlokzaton 1959-ben kőkeretes reneszánsz kapu került elő. A templom: műemlék, titulusa: Szentháromság.


Görög katolikus templom - Levelek

Cím: 4555 Levelek, Kossuth u.
Link: www.levelekiek.hu

A görög katolikus egyháznak 1778-ig fatemploma volt. Ekkor leégett. Jelenlegi templomát 1790-ben építették, s szentelték fel id. Molnár György földesúr adományaként. Későbbi korból származó ikonosztáza van. Anyakönyvét 1777 óta őrzik meg.


Református templom - Levelek

Cím: 4555 Levelek,
Link: www.levelekiek.hu

Református temploma 1997-98-ban épült. 1998. augusztus 20-án szentelték fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner