12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Lesencefalu
www.lesencefalu.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kázsmér-Nyirő Katalin E-mail: polgarmester@lesencefalu.t-online.hu
 Telefon: +36-87 436-012 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 imaház, kápolna
 

Szent Donát kápolna - Lesencefalu

Cím: 8318 Lesencefalu,
Link: www.lesencefalu.hu

Lesencefalutól északnyugatra, a szőlőültetvények közötti dombon található a XVIII. század második felében épített, barokk stílusú kápolna. Sajnos a kápolna építésének idejéről és az építőjéről nem maradt fenn pontos adat. Tornya nincs, csupán a bejárat fölötti nyitott harangtartóval rendelkezik, amelyben egy harang van elhelyezve.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Lesencefalu

Cím: 8318 Lesencefalu,
Link: www.lesencefalu.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Lesencefalu a Balatontól 6 km távolságra, a 84-számú főúttól 2 km-re, a Keszthelyi-hegység északi oldalán egy gesztenyefáktól, erdőktől és szőlőktől övezett zárt völgyben fekszik.
 templom
 

Római katolikus templom Lesencefalu

Cím: 8318 Lesencefalu,
Link: www.lesencefalu.hu
Telefon szám: +36-87-436-403
Kapcsolattartó személy: Dr Bécsi László

A Lesencefalu római katolikus templom Péter nevű plébánosát már 1421-ben említették a korabeli írásos emlékek, míg a templomról az elsõ írásos feljegyzéseket csak 1516-ban, illetve 1519-ben rözítették. A török hódoltság alatt lerombolt templomot csak a XVIII. század elején építették ujjá. Padányi Bíró Márton püspök 1745-ben a tapolcai esperesi kerületben tartott vizitációjakor már ismét állt a templom. A hagyományoknak megfelelõen a falu közepén álló templom boltozott szentéllyel, síkmennyezetes hajóval, toronnyal, s a toronyban egy haranggal rendelkezett.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner