12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Legénd
legend.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tunkel Tamás Ferenc E-mail: legend@xmail.profinter.hu
 Telefon: +36-35/380-911 Fax: +36-35/380-932
falusi turizmus,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    lovaglás,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Legénd Üdülőfalu

Telefon szám: +3635 381-130; +3620-277-3364
Fax szám: +
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2619 Legénd, Káldy tanya
Link: www.udulofalu.hu/page.php?2

A Legénd Birtok az északi-középhegység lábánál, közelebbről a Cserhát dombjai között fekszik, kb 45 perces autóútra Budapesttől, a gyönyörű fővárostól. Húsz, frissen épített épület bújik meg a majd kétszáz hektáros birtok lankái között. Gábor, az angolul beszélő kedves házigazda és felesége, Györgyi fogadja a vendégeket annak a Slager családnak nevében, akik miután felfedezték ezt a szép vidéket, különleges színfoltjává varázsolták az amúgy is megkapó környezetnek.
 imaház, kápolna
 

Római Katolikus kápolna és harangtorony - Legénd

Cím: 2619 Legénd, Petõfi Sándor út

Legénd házai között álló, Klasszicista, XIX. század eleji, észak-nyugat - dél-kelet tájolású kápolna kétemeletes tornya a dél-keleti oldalon elõreugrik. A torony korábban épült, mérete 2,84 X 2,85 méter. Magas lábazaton álló legalsó szintjére kõlépcsõk vezetnek. A harmadik szinten négy szegmentíves nyílás látható, felette egyszerû gúlasisak. A késõbb hozzáépült kápolna ma 9,5 X 3,6 méter alapterületû, a két építmény csak falsíkokkal csatlakozik egymáshoz. Eredetileg a kápolna jóval rövidebb volt, bõvítésekor korábbi alakját teljesen megváltoztatták.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Káldy Kastély

Cím: 2619 Legénd, Dózsa Gy. u. 71.

A barokk stílusú kastély 1760 körül, magas lábazatra épült a Káldy család számára. Alaprajza téglalap alakú, a fõhomlokzatán három kosáríves nyílás található háromszögû oromzattal lezárt, elõreugró tornácrésszel. A fõbejárat a tornácról nyílik, melyhez kétoldalról hatszöges, faragott kõlépcsõs feljáró vezet. Dongaboltozatos pincéje a tornác alól nyílik. Az épületet magas, kontyolt nyeregtetõ fedi. A kastélyban hat helyiség van, ezek, valamint a tornác süvegboltozattal vannak fedve. Elõcsarnokát négyzetes téglával burkolták. A kastély magántulajdonban van nem látogatható.


Nyáry-kastély

Cím: 2619 Legénd, Táncsics M. u. 8.
Link: www.muemlekem.hu/muemlek?id=6700

A barokk jellegû, színvonalas fõépületet a Nyáry család építtette 1750 körül. Az L alakú szárnyat már a Balás család építtette hozzá a XX. század elején. A kastély régebbi része téglalap alaprajzú, egyemeletes, udvari és kerti homlokzatán enyhén elõreugró középrizalitokkal. Az épületegyüttes az emelet szintjéig érõ, sima lábazattal készült. Az eredeti épületrészt lizénák, falmezõk, a szegmentíves ablakok vonalát követõ szemöldökpárkányok, tagolt koronázópárkány, falsarok legömbölyítések és a rizalit felett címeres, háromszögû oromzat díszíti.
 templom
 

Római katolikus templom - Legénd

Cím: 2619 Legénd, Sápi út
Link: www.legend.hu
Telefon szám: +36-35/380-093

A templom építésének kezdete az Árpád-korra tehető. A templom a XV. században készült el, stílusa gótikus. A XVIII. század elején állapota leromlott, részben elpusztult, 1769-ben és 1888-ban barokk stílusban átépítették. A templom a település külterületén épült.


Evangélikus templom - Legénd

Cím: 2619 Legénd, Dózsa György út 61
Link: www.legend.hu

Barokk stílusban épült 1807-ben. A község evangélikus egyháza az adatok szerint 1681-ben már fennállt, az egyházközség anyakönyveit 1712-től vezetik. Régi fatemploma nem a mai helyén állt. Mai templomát 1807-ben építették, de ekkor még egyeneszáródású szentélye volt. Tornyát 1812-ben építették hozzá, tetõzetét 1870-ben újjáépítették. A szentélyt 1874-75-ben alakították a mai íves formájára. A késő barokk jellegû imahely egyhajós, előreugró középtornyos, dél-nyugat - észak-kelet tájolású.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner