12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Lad
www.lad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: PIROSNÉ TAMÁS KRISZTINA E-mail:
 Telefon: 36-82-487-002 Fax: +36-82/487-002
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    falusi turizmus,    kastély, kúria,    lovaglás,    szálláshely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Kastély park - Lad

Cím: 7535 Lad,
Link: www.lad.hu

A néhai tengerészkapitány egzotikus növényeket is telepített 28 hektáros parkjába, amelyet 1943-ban védetté nyilvánítottak. Rendkívül értékes növényritkaságok teszik egyedülállóvá az épület környékét. Hoyos Miksa, aki megszállott gyűjtő is volt, a kocsányos tölgy és a juhar mellé Kelet-Kínából származó szillevelű gumifát, tiszafát telepített és megtalálhatjuk a fenyőfákat is számtalan örökzöld társaságában. A birtok napjainkban egy vállalkozó tulajdonában van, aki el szeretné adni az építményt, amelyből szálloda vagy szociális otthon is lehetne.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária - Lad

Cím: Lad, Katolikus temető
Link: www.lad.hu
Telefon szám: +36-82/487-004

Lad egyik figyelemre méltó látnivalója a temetőben található. A XIX. században épített kálvária vezet a gondosan karbantartott temetőkápolnához.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Túristaház Lad

Cím: 7535 Lad
Link: www.lad.hu

Ugyancsak az idegenforgalom miatt alakították ki a talpasházat szállóvá. Ehhez 2001-ben melléképületeket alakítottak ki. Amiért reménykednek a helyiek a turisták érkezésében az, hogy kerékpáros túraútvonal vezet át a községen.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Hoyos Miksa-féle grófi kastély

Cím: 7535 Lad
Link: www.lad.hu

Az egykori Hoyos-kastély, mely angol vadászkastély stílusban épült, kora nevezetes látványossága volt. Az épület az ezredfordulóra sajnos igen leromlott, s jelentõs felújítást kellene végrehajtani rajta, hogy ismét régi fényében csillogjon.
 szálláshely
 

Római katolikus Plébánia épülete

Cím: 7535 Lad
Link: www.lad.hu
Telefon szám: +36-82/719-492
Kapcsolattartó személy: Stix Tamás plébános

A Római Katolikus plébánián 30 szálláshely várja a vendégeket, továbbá sátrazási lehetõség is van az udvaron. Az épületben korszerû fürdõszoba és konyha van. Csoportok és iskolai osztályok bejelentkezése esetén környékbeli programszervezés is megoldható.
 templom
 

Kápolna - Lad

Cím: 7535 Lad
Link: www.lad.hu
Telefon szám: +36-82/719-492
Kapcsolattartó személy: Plébániahivatal

A XIX. század közepén építették fel a római katolikus kápolnát, melyet a helyi lakosság mellett a turisták is szívesen keresnek fel. A mûemléképület neoromantikus stílusban épült, történeti érdekessége, hogy gróf Csinderi László családi sírboltja fölé építtette.


Római katolikus templom - Lad

Cím: 7535 Lad
Link: www.lad.hu
Telefon szám: +36-82/719-492
Kapcsolattartó személy: Plébániahivatal

A ladi katolikus templom története az 1880-as éveknél korábbra nyúlik vissza. Ekkor esett át egy nagyobb felújításon. A mai épület a harmadik a községben, az elsõ egy fatemplom volt a falu másik részén. A miséket a helyben élo Stix Tamás plébános celebrálja. Ladon és a környékbeli falvakban élo fiatalok is érdeklodnek a vallás iránt: ok egy csoportban, a Keresztény Ifjúsági Klub rendezvényein ismerkednek vallásukkal. A római katolikus templom ma is korszerû: húsz éve a belseje és a padozata is fûtött. Az egyházi intézmény különleges látnivalót kínál, Barabás Miklósnak vannak itt festményei: ezek a Szent Józsefet és Szent Lászlót ábrázoló oltárképek.


Református templom - Lad

Cím: 7535 Lad
Link: www.lad.hu

A település legrégebbi egyházi intézménye, a református templom 1840-ben épült. Húsz ladi rendszeren jár az istentiszteletekre, amelyeket a környezõ települések lelkészei tartanak. Ladnak 1956 óta - amikor mártírhalált halt az itteni plébános - nincs református egyházi személye. A református templom egyébként rossz állapotban van, ezért a szertartásokat a parókián tartják.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner