12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Léh
www.menet.hu/leh
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SZEMÁN KÁROLY E-mail: lehionkormanyzat@vipmail.hu
 Telefon: +36-46-474-163 Fax: +36-46-474-163
kastély, kúria,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Hegyi Zsigmond kastélya - Léh

Cím: 3832 Léh,
Link: www.menet.hu/leh/turiszt.html

A kastély, melyet Hegyi Zsigmond építtetett, jelenleg az 1949-ben alakult Állami Gazdaság központja. 1949-ben a volt földesúri birtokokon Állami Gazdaság alakult, mely 1979-ig Szikszóra költözéséig országosan nevet szerzett a községnek. Jogutóda ma az Abaúji Charolais Mezőgazdasági Rt.Központja Hegyi Zsigmond 1911-ben épített eklektikus stílusú kastélya lett, ma a község nevezetes épülete
 templom
 

Római katolikus templom - Léh

Cím: 3832 Léh,
Link: www.menet.hu/leh/turiszt.html

Az 1823-26 között klasszicista stílusban épült templom titulusa "Jézus Szent Szíve". A templom tornya klasszicizáló, karcsú gúlasisakos. A hajó kétboltszakaszos, a szentély keskenyebb, csehsüveggel és félkupolával fedett íves záródású. Az orgonakarzat két pilléren nyugvó kidomborodó mellvédü. A régi, Nepomuki Szt. Jánost ábrázoló főoltárkép jelenleg a sekrestyeajtó fölött függ. A főoltáron adoráló angyalpár és négy nagyméretű, piramis alakú poliondíszes apácamunkával készült ereklyetartó. A szentélyben kovácsoltvas barokk keresztelőkút vörösréz medencével. A diadalívben konzolon barokk Szt. Anna, valamint sugárkoszorúval körülvett Madonna-szobor. Szószéke rendkívül finom kompozíciójú, figurális dísz nélküli festett-faragott asztalosmunka.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner