12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Lábod
www.labod.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: LASSU ISTVÁN E-mail:
 Telefon: +36-82-385-114 Fax: +36-82-548-013
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    internet,    lovaglás,    múzeum,    templom

 egyedi ritkaság
 

Vidra Park

Telefon szám: +3630 474-2491; +3630 336-8214
Fax szám: +36-85-337-146
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Balogh Márta, Nagy Tibor
Cím: Lábod, Petesmalmi tórendszer
Link: www.vidrapark.hu

Több mint százéves múltra tekint vissza a petesmalmi tórendszer, amely természetes élõhelyet biztosít a vidék jellegzetes állatvilágának. Miután itt találkozik a tavi és az erdei élettér, ennek köszönhetõen rendkívül változatos a fajtagazdagság. A tórendszer mellett kiépített madárlesek különleges élménnyel várják az ideérkezõket. A nádas területen énekes nádi madarak élnek, gyakran látható a fekete rigó, a szürke gém, de a türelmes turista a védett réti sast és a fekete gólyát is megpillanthatja. A Somogy Természetvédelmi Szervezet és az Alapítvány a Vidrákért összefogtak és közösen lépnek fel a magyarországi vidrák védelme érdekében, ugyanis hazánkban él Európa legnagyobb vidraállománya. A Petesmalomban kialakított Vidraparkban természetes élõhelyén tanulmányozható e védett vízi ragadozó.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Lábod

Cím: Lábod,
Link: www.labod.hu

Emlékmű Lábod.
 imaház, kápolna
 

Szent Hubertus kápolna

Cím: Lábod
Link: www.falvak.hu/labod

A hangulatos környezetben, a nagysalléri erdők mélyén található a vadászok védőszentjéről, elnevezett kis kápolna, melynek harangja minden ősszel megkondul a somogyi vadászok nagy ünnepe, a Vadásznap alkalmából. A fából épült kis szentély a helyszíne a vadásznapok nyitó eseményének, a Hubertus misének, és egyben a központi rendezvények színhelye is.


Hosszúfalvi utcai kápolna Lábod

Cím: 7551 Lábod, Hosszúfalvi út 100.
Link: www.labod.hu
Telefon szám: +36-82 448-301

A templom Lábod község legrégebbi épülete. A levéltári adatok szerint Hosszúfala település plébánia egyháza már az 1332-1337-es években fennállott. A kápolna építése az 1300-as évekre tehetõ. A reformáció terjedése után a török hódoltság idején a templomot a reformátusok vették használatba. 1729-ben Acsády veszprémi püspök visszavette a templomot a reformátusoktól és visszaállította a katolikus rendtartást. A terület tulajdonosai, a Hunyadiak a templomot román kori alapokra barokk stílusban átépítették. A kápolnában található festett oltárkép, a faragott rokokó stílusú kerettel 1760 körül készült. Említést érdemel a festett szószék.
 múzeum
 

Tájház, Lábod

Cím: Lábod, Hosszúfalvi út 57.
Link: www.labod.hu
Telefon szám: +36-82-385-117

Lábodon érdekes látnivaló a rinya menti táj népi építészeti értékeit őrző Tájház.A Hosszúfalvi út 57. szám alatt található talpasház 1889-ben épült. Az épület talpgerendákon nyugszik, oldalfalai "fecskerakás" technikával készültek. Az épületben kapott helyet a község helytörténeti, néprajzi gyűjteménye, amely korhűen berendezett épületbelsőben mutatja be a régi idők használati eszközeit. A gyűjtemény különleges darabjai a helyi népviselet emlékeként őrzött katolikus és református asszonykonty, valamint az egykori községi erdőbirtokosság beütő fejszéje, mellyel a kitermelt rönkökön a birtokosság tulajdonjogát jelölték. A Tájház udvarán hagyományos kemence és egy közel 60 éves gémeskút található.
 templom
 

Református templom - Lábod

Cím: 7551 Lábod, Hosszúfalvi út 45.
Link: www.templomaink.hu
Telefon szám: +36-82 385-154

Lábod község református temploma.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner