12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kunszentmárton
www.kunszentmarton.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Wenner-Várkonyi Attila E-mail: kunszentmarton@kunszph.hu
 Telefon: +36-56-560-500 Fax: +36-56-461-158
borkóstoló,    egészség centrum,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres étterem,    híres személy,    internet,    kávézó, teaház, kávéház,    média,    mozi,    múzeum,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szálláshely,    templom,    történeti múzeum,    zsinagóga

 múzeum
 

Helytörténeti Múzeum - Kunszentmárton

Telefon szám: +36-56-461-518
Cím: Kunszentmárton, Kerületiház u. 8.
Link: www.djm.hu

A városka néprajzi, történeti, régészeti emlékei lelkes gyűjtőmunka útján 1968-ban kaptak végleges helyet a volt Nagykun Kerületi Börtön épületében. Múzeummá 1985-ben alakult, s azóta folyamatosan változó kiállításokkal várja látogatóit. Kertjével, ódon börtönfalaival egyedülálló színfolt a Körös partján. Nyitva tartás: kedd-szombat 9-12, 13-16.30, szünnap: vasárnap, hétfő.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek Kunszentmárton

Cím: Kunszentmárton
Link: www.kunszentmarton.hu

Kunszentmárton Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén, a Hármas-Körös partján helyezkedik el, Szolnoktól, Kecskeméttõl 50-50 km-re, Szentestõl, Szarvastól, Csongrádtól 25-25 km-re. Megközelíthetõ a 44-es és 45-ös fõközlekedési úton, valamint a Szolnok-Szentes és a Kecskemét-Kunszentmárton vasútvonalon.
 templom
 

Római katolikus templom - Kunszentmárton

Cím: Kunszentmárton, Köztársaság tér 3.
Link: www.szentmarton.plebania.hu
Telefon szám: +36-56-461-012
Kapcsolattartó személy: Túri Kis István plébános

Kunszentmárton római katolikus temploma.


Református templom - Kunszentmárton

Cím: Kunszentmárton, Kossuth Lajos u 38

Kunszentmárton református temploma.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Kunszentmárton

Cím: Kunszentmárton, Deák Ferenc u.
Link: www.kunszentmarton.hu

A Deák Ferenc utcában ma is álló, nemreg felújított zsinagógát 1912-ben Doborszky József tervezte. Szecessziós stílusú, a díszítésnél színes kék-sárga kerámiát, magyaros virág- és indadíszes ornamentikát alkalmaztak. A homlokzat jellegzetessége a két zömök torony közötti bejárati elő-építmény, a lépcsőzetes kialakítás, a nagy körablak. A templom belső tere hagyományos kialakítású, középen van a Tóra-olvasó emelvény, a keleti oldal közepén a frigyszekrény, a nők a karzaton kaptak helyet. A szecessziós magyaros díszítő elemek, a fény- és árnyékhatás itt nagy szerepet kapott. A jelenleg Bartók-teremként szolgáló épület a magyar szecesszió egyik kiemelkedő alkotása

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner