12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kosd
www.kosd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kurdi Ferenc E-mail: kosdpmh@invitel.hu
 Telefon: +36-27 597-540 Fax: +36-27 324-734
barlang,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    klub, egyesület,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Násznép barlang - Kosd

Cím: Kosd, külterület
Link: kosd.atw.hu

Kosd község határában magasodó 652m magasságú Naszály-hegy fő tömegét jól karsztosodó triász időszaki mészkő építi fel, mely meredek északi és déli sziklafalakat alkot a hegyen. Ezeken, az egykori hévizes forrástevékenységnek köszönhetően több kisebb üreg és barlang található.Ezek közül a második legnagyobb és legismertebb, a túristák által is kedvelt úti cél a Násznép-barlang.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Eőszi Lőrinc szobor - Kosd

Cím: Kosd, Eőszi Lőrinc tér
Link: www.kosd.hu

Eőszi Lőrinc szobor - Kosd


Milleniumi emlékmű - Kosd

Cím: Kosd, Bocskai utca
Link: www.kosd.hu

Milleniumi emlékmű - Kosd


Honfoglalási emlémű - Kosd

Cím: Kosd, Eőszi Lőrinc tér
Link: www.kosd.hu

Honfoglalási emlémű - Kosd
 templom
 

Római katolikus templom - Kosd

Cím: Kosd
Link: www.kosd.hu

A falut nógrádi birtokok adományozásával egyidőben, 1199-1212. között kapta Boleszló váci püspök Imre vagy II. Endre királyunktól. A püspöki birtokon, Kosdon hamarosan felépített templom védőszentjéül II. Endre 1235-ben szentté avatott Erzsébet lányát választotta Bereck váci püspök.
 szálláshely
 

Naszály Kapuja vendégház   Info

Cím: 2612 Kosd, Petőfi u. 27/a
Link: www.naszalykapuja.atw.hu
Telefon szám: +36-30/520-9570
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Csabai Jánosné

A vendégház Bp-től 35, Váctól 5km-re fekszik, a Cserhát nyugati sarkában a Naszály hegy lábánál. A vendégház családias jellegű,100 m2 alapterületű. Az épűletben 2 szoba van, külön fürdőszobákkal. A földszinten tágas nappali szolgálja a vendégek kényelmét. A konyha mindennel fel van szerelve. Kényelmes szállást 6 fő részére tudunk biztosítani. Az udvarban grillezni és bográcsozni is lehet. Vendégeket várunk még 4 fős jól felszerelt apartmanunkba is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner