12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Komlóska
www.komloska.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Haluska Szilvia E-mail: komloska@t-online.hu
 Telefon: +36-47 338-127 Fax: +36-47 538 013
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    kiemelt szolgáltató,    múzeum,    programok, rendezvények,    templom,    vár, várrom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Komlóskai Telér Tanösvény

Cím: Komlóska
Link: www.komloska.hu

A Komlóska belterületén lévő turistaszállótól induló tanösvény felkanyarodik a községtől Ény-ra lévő Szkalkára, majd visszaereszkedik Komlóskára, ahonnan a délre futó Hollós-patak völgyébe vezet. Innen Ny-i irányba felvisz a Pusztavár 426 m magas tetejére, ahol egy 6 állomásból álló hurkot képezve levezet a kiindulóponthoz.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Önkormányzat Vendégháza - Komlóska

Cím: Komlóska, Szkalka köz 1.
Link: www.komloska.hu
Telefon szám: +36-47/338-127
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A turistaház 32 fõ befogadására alkalmas. Az épület két négyágyas és három nyolcágyas szobát, valamint vizesblokkokat, jól felszerelt konyhát, társalgóhelyiséget tartalmaz.


Kispatak Vendégház - Komlóska

Cím: Komlóska,
Telefon szám: +36-47-338-183
Kapcsolattartó személy: Pásztor Andrásné

Kényelméről a csendes környezet és az összkomfortos berendezés gondoskodik télen-nyáron. 8 ágyas kulcsos ház, mely két szobából, amerikai stílusú konyhából, ebédlőből, külön fürdőszobából és külön mellékhelységből áll. Télen is fűthető. Főzési lehetőség felszerelt konyhában megoldható.


Sólyomvár Panzió és Étterem

Cím: Komlóska, Rákóczi u. 9.
Telefon szám: +36-47-538-016
Fax szám: +36-47-538-015
Link: www.solyomvar.hu

Az újonnan épült 32 fõ befogadására alkalmas, szépen berendezett épület két háromágyas szobái kellemes elhelyezést, kényelmes pihenést nyújtanak vendégeinknek. A hangulatos étteremben a helyi specialitásokat kóstolhatják meg a kedves vendégek. Munkahelyi összejövetelek, családi ünnepek ideális helyszíne.
 múzeum
 

Ruszin Tájház - Komlóska

Cím: Komlóska, Rákóczi utca 50.
Telefon szám: +36-47/338-127
Link: www.komloska.hu

Az 1980 óta múzeumként mûködõ Ruszin Tájház Komlóska népi építészetét és hagyományos lakáskultáráját mutatja be. Az épület a XIX. század elsõ felében készült. Szoba, pitvar és ól. Falazata gerendavázra épített sárral tapasztott paticsfal, zsup­szal­mával fedett. Berendezése az 1900-as évek elsõ évtizedét mutatja be. A lakóház legfontosabb helyisége a többfunkciós szoba. Ez a család élettere. Magyarországon csak itt a komlóskai tájház szobájában maradt meg eredeti formájában a kabolás kemence a mellé épített masinával. A kürtõ a füstöt a pitvarbeli szabadkéményen keresztül vezette ki a szabadba.
 programok, rendezvények
 

Zempléni Gombafesztivál 2011

Cím: Komlóska
Telefon szám: +36-20 245-8426
Link: www.zge.hu

III. Zempléni Gombafesztivál 2011. július 29-30-31.
 templom
 

Görögkatolikus templom - Komlóska

Cím: H-3937 Komlóska, Ady Endre u. 22.
Telefon szám: +36 47/338 228
Link: www.komloska.hu

A komlóskai templom, csarnoktemplom dongaboltozattal lefedve. Belépve tekintetünk az oltárra szegezõdik, mint általában a lineáris elrendezésû templomoknál. A görögkatolikus templomokban megszokott a templomhajót és a szentélyt elválasztó képállvány, az ikonosztáz hiányzik innen. A templom gazdag díszítettsége pótolja az ikonosztáz hiányát. A két pillérrel tagolt templombelsõt csodálatos, aranyozott gipsz stukkók uralják. Ez a stukkódíszítés szinte egyedülálló a magyarországi templomok, a görögkatolikus templomok között. A felújítás során megszépült belsõ térben ma hangsúlyozottan ez jelenik meg, magára vonva a tekinteteket.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Pusztavár, Solymos vára - Komlóska
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Komlóska, külterület

Komlóska vára Történelmi Tokaji Borvidék északi, valamint a Zempléni Tájvédelmi Körzet déli határán elhelyezkedő község vára - Solymos vára - a komlóskai medence déli bejárata fölött magasodó meredekhegy csúcsáról őrizte egykor az itt élôk nyugalmát. Az aránylag hamar magára hagyott és pusztulásnak indult erődítményt a nép késôbb Pusztavárnak nevezte el, és ezen a néven 1680-ból ismert írásos említése. Részletes információ az ikonra kattintva olvasható. Fotó: www.eszakivarak.hu/magyarul/komloska-3.htm

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner