12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kiskunfélegyháza
www.kiskunfelegyhaza.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csányi József E-mail: jegyzo@kiskunfelegyhaza.hu
 Telefon: 0036-76-461-255 Fax: 0036-76-462-252
állandó kiállítás,    autó, motor,    borospince,    egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    mozi,    múzeum,    repülőtér,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kiskunfélegyházi szélmalom

Cím: Kiskunfélegyháza, Dr. Holló L.út 9.
Link: kiskunmuzeum.uw.hu

Az 1860-ban épült szélmalmot 1962-ben telepítették a város határából a Kiskun Múzeum udvarába. A kiállítási objektum népi műemlék. Különösen szép a malom eredeti fából készült szerkezete, díszesen faragott kőpadelői. A szélmalom udvarán XVIII-XIX. századi gazdagon faragott útmenti keresztek, harangláb és néhány jellegzetes sírkő segít a múltidézésben.


Móra Ferenc Emlékház

Cím: 6100, Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc u. 19.
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu
Telefon szám: +36 (76) 461468
Fax szám: +36 (76) 462542

Következő állomásunk a Móra Ferenc Emlékház. A XX. századi magyar próza klasszikusának szülőházában 1972-ben nyílt a Móra Ferenc életét és munkásságát bemutató múzeum. A XIX. század közepén készült nádtetős épületet 1979-ben felújították és újrarendezték. Első szobájának tablói és személyes tárgyai Móra Ferenc életútját mutatják be. A gyűjtemény anyaga a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum és a szegedi Móra Ferenc Múzeum tulajdona.
 autó, motor
 

Magyar Autóklub - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Szegedi út 38.
Link: www.autoklub.hu
Telefon szám: +06-76/560-058
Fax szám: +06-76/560-058
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Magyar Autóklub - több mint 100 éve a gépjárművel közlekedők érdekképviseletét ellátó egyesület, amely az autósok magánkezdeményezésének eredményeképpen jött létre.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hattyúház - Kiskunfélegyháza

Cím: Kiskunfélegyháza, Szent János tér 9.
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu

A Hattyúház az oromzaton lévő hattyút ábrázoló kocsmacégérről kapta a nevét. 1819-1820-ban építették Mayerhoffer János tervei alapján. Itt volt Petőfi Sándor apjának mészárszéke.


Városháza - Kiskunfélegyháza

Cím: Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos u. 1.
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu
Telefon szám: +36-76 461 255

A Városháza Vas József tervei alapján 1910-11-ben épült a szecesszió szellemében. A homlokzaton a Zsolnay majolikadíszítések, tulipános motívumok, magyaros ornamentika. A díszterem motívumaira a szecesszió különös színvilága és a természetet stilizáló formakincs jellemző.


Petőfi Sándor szobor - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100, Kiskunfélegyháza, Petőfi tér
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu

Köllő Miklós szobra egyik legnagyobb költőnknek, Petőfi Sándornak állít emléket.A szobor eredetileg Segesvár főterét díszítette, de az első világháború idején Magyarországra szállították.


Kálvária és kálváriakápolna

Cím: 6100, Kiskunfélegyháza, Kálvária út
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu

A Kálvária 1828-ban került a mai helyére városfejlesztési okokból. 7-7 fehérre meszelt, képfülkét tartalmazó stációoszlop vezet a kápolnához. A Hétfájdalmú Szűz tiszteletére épített kápolnát, 1829-ben Fischer Ágoston tervei alapján építették, félig földbe süllyesztve;Félköríves, a tetején három kereszttel és szoboralakokkal.


Nepomuki Szent János szobor- Kiskunfélegyháza

Cím: Kiskunfélegyháza
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu

Nepomuki Szent János szobor- Kiskunfélegyháza
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kiskunfélegyházi kubikgödrök (horgászhely)

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Zrínyi utca 4.
Telefon szám: +36-20-206-18-67

 
A Kiskunság Horgász Egyesület kezelésében lévő tó.
 imaház, kápolna
 

Szentháromság Kápolna - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc tér 17.
Link: itthon.hu/szentharomsag-kapolna-081105

Kalmár József kiskun kapitány és felesége, Fazekas Anna 1875-76-ban a Szentháromság tiszteletére emelt, családi célokra épült kápolnája. Tervezője Pártos Gyula. Homlokzata reneszánsz, az oldalablakok gótikus stílust utánoznak.
 múzeum
 

Kiskun Múzeum

Cím: Kiskunfélegyháza, Dr. Holló L. u. 9.
Link: kiskunmuzeum.uw.hu
Telefon szám: +36-76-461-468
Kapcsolattartó személy: Mészáros Márta múzeumpedagógus

A progamokon kívül a múzeum állandó és időszaki kiállításaival várja a kedves látogatókat szerdától vasárnapig 9 - 17 óra között, valamint a Móra Ferenc Emlékházba és a Petőfi Emlékszobába, amely szerdától péntekig, 9 - 12 óra között tekinthető meg.
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Repülőtér - Kiskunfélegyháza

Cím: Kiskunfélegyháza, külterület

A Kiskunfélegyházi Repülőtér önkormányzati tulajdon. A repülőtér a tulajdonos, illetve az üzembentartó engedélye alapján vehető igénybe, kivéve a kényszerhelyzetben lévő légijárműveket. A repülőtér nem nyilvános.
 templom
 

Sarlós Boldogasszony temploma - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Béke tér 1.
Telefon szám: +36-76-462-642
Kapcsolattartó személy: Talapka István pébános
Link: www.otemplom.gportal.hu

Kiskunfélegyháza város egyetlen műemléktemploma a szimplatornyú Sarlós Boldogasszony-templom, a város egyik legrégebbi középülete. Építése 1744-ben kezdődött, falai 1752-re épültek fel. A korábbi torony először 1753-ban épült fel, de ez 1754-ben a gyenge építőmunka miatt ledőlt, ezért újjá kellett építeni. 1761-ben került sor a felszentelésre, a mostani torony 1770-ben épült. A barokk templomot 1803-ban késő barokk stílusban átépítették, és rézborítással látták el a korábban zsindelyezett toronysisakot.


Szent István-templom - Kiskunfélegyháza

Cím: Kiskunfélegyháza, Szent István tér 3/a
Telefon szám: +36-76/467-039
Kapcsolattartó személy: Hajagos Gyula
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu
Fax szám: +36-76/467-039

Szent István-templom - Kiskunfélegyháza. A neoreneszánsz stílusú templom 1880-ban épült.


Református templom - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Wesselényi u.7.

Református templom - Kiskunfélegyháza. 1906. tavaszán kezdődött el az őjszászi János és Máyláth József által tervezett Református templom építése a Damjanich utcában. A protestáns (főként a református)Isten házát a gótika stílusában építették. A Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyház templomának homlokzatán is gótikus ívű ablakokat találunk, belül pedig a katolikus templomokénál jóval egyszerűbb berendezést. Foto: Nagy Zsolt Imre, www.templomaink.hu
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Városi Uszoda és Strand - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Blaha Lujza tér 1
Telefon szám: 36-76-432-882
Fax szám: 36-76-432-882
Link: www.felegyhazistrand.hu

A fürdő családias hangulatú, füvesített, örökzöld és lombhullató fákkal teli környezetben, mintegy 25.000 m2 területen négy kültéri és három beltéri medencével várja vendégeit. Az ide látogatók jólétéről a vendéglátás, salakos teniszpálya, strandröplabda-pálya és éjszakai fürdőzési lehetőség gondoskodik egész évben.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Kiskunfélegyháza

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.
Telefon szám: +36-76-561-420
Fax szám: +36-76-561-414
Link: www.kiskunfelegyhaza.hu
Kapcsolattartó személy: Ferenczi Krisztina

Irodánk teljes körű, naprakész, átfogó turisztikai információkat szolgáltat Kiskunfélegyháza és adatgyűjtő területéhez tartozó települések, illetve Magyarország szálláshelyeiről, vendéglátóhelyeiről, közlekedéséről, programjairól, látnivalóiról, szolgáltatásairól a helyi lakosok és a turisták részére. Az információszolgáltatás mellett az iroda másik alapfeladata a városi rendezvények koordinálása. A Tourinform iroda látja el a városi külkapcsolatok menedzsmentjét.
 szálláshely
 

Kiskunfélegyháza-tanya I.   Info

Cím: Kiskunfélegyháza
Telefon szám: +36-1-3434-130
Fax szám: +36-1-321-2426
Link: www.falutur.hu/kiskunfelegyhaza
Kapcsolattartó személy: Kozielné Cser Zsóka
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Budapest 120 km, mezőgazdasági terület, a Holt-Tisza ágtól 20 km-re. Habár a háziaszonyék a faluban laknak, a barátságos tanyán gazdálkodás folyik, így közvetlenül is megismerhető a "tanyasi életmód", az alföldi állattartás varázsa.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner