12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kisbér
www.kisber.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Sinkovicz Zoltán E-mail: pmhkisber@kisber.hu
 Telefon: +36-34-354-666 Fax: +36-34-353-042
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    néptánc, népdal,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Kisbéri Lótenyésztés


Kisbérről talán ma többet tudnak külföldön, mint határainkon innen. A múlt században az angol telivér tenyésztés fellegvára volt. A Kisbéri Ménes 100 éves tevékenysége alatt tenyésztette ki a híres Kisbéri félvért. Olyan fantasztikus versenylovak születtek itt, mint Kisbér, Kincsem, Imperiál.


Mini-Magyarország Makettpark Kisbér

Telefon szám: +36-34 352-360
Cím: Kisbér, Nagytó part
Link: www.kisber.hu

2012. áprilisában újra megnyitotta kapuit az egyedülálló Mini-Magyarország Makettpark. A szokott látogatási időben: hétfőtől vasárnapig 09.00-17.00h-ig várjuk szeretettel látogatóinkat Kisbéren a Nagytó partján. Belépőjegy nincs, ajánédék tárgyak vásárlására van lehetőség.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Lovarda épülete - Kisbér

Cím: Kisbér
Link: www.kisber.hu

Az magyar királyi lovarda 1858-ban épült.Máig Közép-Európa legnagyobb fedett lovardájának számít.


Egykori méneskari tiszti kaszinó

Cím: Kisbér
Link: www.kisber.hu

A tiszti kaszinó klasszicista stílusban készült épület, jelentős méretével és központi fekvésével építészeti és településtérképi szempontból egyik meghatározó építménye Kisbér városának.


Kossuth Lajos szobra - Kisbér

Cím: Kisbér
Link: www.kisber.hu

Kossuth Lajos szobra - Kisbér


Lovas szobor - Kisbér

Cím: Kisbér ,
Link: www.kisber.hu

A kastélyparkban álló, Fadrusz János alkotta lovas szobor.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Bakony

Cím: A Bakony

A Bakony kőzeteinek zöme a Tethys-tenger üledékeiből alakult ki a földtörténeti középkor ( triász-jura-kréta) idején, de megtaláljuk az ennél idősebb és fiatalabb kőzeteket is. A Bakony Magyarország egyik legvadregényesebb tája, a Balatontól északra terül el. A hegység jelentős részét összefüggő erdőség borítja, elsősorban gyönyörű bükkösök és tölgyesek.
 étterem
 

Bakony Étterem - Kisbér

Cím: 2870 Kisbér, Kossuth L. u 23.
Telefon szám: +36 34 353 905; +3620 353-9694
Kapcsolattartó személy: Belányi Róbert
Link: www.bakonyetterem.hu

A Bakony Étterem Kisbér központjában helyezkedik el a Győr-Székesfehérvári 81 számú főút mellett. Az étterem a Bakony lábainál, a Bakony kapujában épült. A vendégtér 140 személy fogadására alkalmas, mellette hangulatos 18 személyes különteremmel rendelkezünk. Rutinos szakembergárdánk és a családi tulajdon lehetővé teszi, hogy igazi magyaros vendéglátással találkozzanak kedves vendégeink. Szolid vidéki árakon dolgozunk minden kedves vendégünk megelégedésére.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Batthyány-kastély (ma kórház)

Cím: 2870 Kisbér, Iskola u. 11.
Telefon szám: +36 34 552 600
Link: www.kisber.hu

A város legjelentősebb műemléke az a barokk kastély, amelyet a térség új ura, Batthyány Lajos építetett 1770-ben, s amelyet utódai 1840- körül klasszicista stílusban építették át. Jelenleg kórházként funciónál.
 kiemelt szolgáltató
 

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár

Cím: 2870 Kisbér, Városház tér 1.
Telefon szám: +36-34-552-084
Link: www.wamk.hu
Fax szám: +36-34-552-084
Kapcsolattartó személy: Michl-Palotai Krisztina - igazgató

A város szívében elhelyezkedõ intézmény Wass Albertről kapta nevét. A színházterem 396 férőhelyes, amelyben évente számos színházi előadást, komolyzenei hangversenyt, könnyűzenei koncertet, iskolai és városi programot rendezünk. Színházbérleti rendszere vendégül lát budapesti és más vidéki színházakat is. 2005-től gyermekszínházi sorozat indult, amelyre évente több 100 gyermek vált bérletet.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Bakony Néptáncegyüttes

Cím: 2870 Kisbér, Városháza tér 1.
Link: www.kisber.hu

A Bakony Néptáncegyüttes 1998-ban a Bakonysárkányi Ifjúsági Néptáncegyüttesből és a Bakonyszombathelyi Kisbetyár Néptáncegyüttesből alakult, és Kisbéren működik. A csoport művészeti vezetője Túri György, a népművészet ifjú mestere, állandó zenekari kísérőjük a székesfehérvári Tilinkó zenekar. A táncegyüttes fő támogatója Kisbér városa, a Bakonytérségi Önkormányzatok Szövetsége és települései, valamint helyi vállalkozók is segítik munkájukat.
 szálláshely
 

Kincsem Wellness Hotel Kisbér

Cím: 2870 Kisbér, Kossuth u. 69-71.
Link: www.kincsemhotel.hu
Telefon szám: +36-34-352-207
Fax szám: +36-34-352-916
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Imre Károly

A Kincsem Wellness Hotel**** medencékkel, szaunákkal, gőzfürdővel, konferencia termekkel, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal és program ajánlatokkal nyugodt családias környezetben várja a Bakony érkező vendégeket Kisbéren.


Kincsem Hotel   Info

Cím: 2870 Kisbér, Kossuth u. 69-71.
Link: www.kincsemhotel.hu
Telefon szám: +36-34-352-207
Fax szám: +36-34-352-916
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Imre Károly

A Kincsem hotel családias jellegü, nyugodt csendes környezetben található a Bakony alján. Babával gyermekkel érkezőknek speciális eszközök állnak rendelkezésükre. A hotel szobái, a szabadtéri medence a pihenőkertel a vendégek igényeit maximálisan kielégítík. A szoba árak tartalmazzák a reggelit, szolárium és szauna, és a medence használatot. A vendégeknek sok látnivalót ajánlunk a térségben pl: Zirc, Pannonhalma, Bábolnai ménes, Monostori erőd, Majki műemlék eggyüttes. Legyen a vendégünk és győződjön meg vendégszeretetünkről.
 templom
 

Római katolikus templom - Kisbér

Cím: 2870 Kisbér, Batthyány tér 5.
Link: www.kisber.hu
Telefon szám: +36 34 352 383

A település mai képéhez jól illeszkedik a városközpont ezerhétszázas évek végén épült római katolikus temploma. A későbarokk, sisak nélküli toronypár és a homlokzat jellegzetessé teszi az épületet, éppúgy, mint a száz évvel később felhúzott fő és mellékoltárai. A mára műemlékké nemesült, kétboltszakaszos templom építéséről az akkori kegyúr, Batthyány Theodor rendelkezett.


Református templom - Kisbér

Cím: Kisbér
Link: www.kisber.hu

A helyi református templomot 1831-ben emelték.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner