12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kisújszállás
www.kisujszallas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KECZE ISTVÁN E-mail: polgarmester@kisujszallas.hu
 Telefon: 0036-59-520-240 Fax: 0036-59-321-139
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    gyógyfürdő,    híres személy,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Papi Lajos alkotóház - Kisújszállás

Cím: 5310 Kisújszállás, Nyár u. 8.
Link: www.kisujszallas.hu

Az Alkotóház nevét Papi Lajos szobrászművészről kapta, aki ebben az épületben élt és alkotott 1987-ig, haláláig. Az Alkotóházban található műveinek hagyatéka és képzőművészeti gyűjteménye, melynek egy része állandóan megtekinthető az Alkotóház udvarán valamint a kiállítótermekben. Itt található az a három kiállító helyiség is, melyekben időszaki kiállítások tekinthetők meg kortárs és helyi művészek alkotásaiból egész évben.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. Világháborús emlékmű - Kisújszállás

Cím: 5310 Kisújszállás,
Link: www.kisujszallas.hu

II. Világháborús emlékmű - Kisújszállás
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.
Link: www.kumania.hu
Telefon szám: +36-59 88 77 10
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Kumánia – ahol a csend és nyugalom minőséggel találkozik. Kisújszálláson először az 1930-as években kezdtek fúrásokat, hogy gyógyító meleg vizet találjanak. Sikerrel is jártak a főút mellett. A mai helyen a 60-as évek végén épült strandfürdő, amelyet folyamatosan bővítettek, ám sokáig megmaradt helyi jelentőségű fürdőnek. 2011 februárjában - egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően - a fürdő teljesen megújult, nőtt a fedett medencék száma, így már télen-nyáron elérhető. Emellett számos wellness szolgáltatással, szaunavilággal, sportolási lehetőséggel (tenisz, strandfoci) és OEP által támogatott fürdőgyógyászattal várják a látogatókat 2012 nyarától. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 híres személy
 

Papi Lajos (szobrászművész;1921-1987)

Cím: Kisújszállás
Link: www.kisujszallas.hu

Papi Lajos Kisújszálláson született 1921-ben. 1945-től kiállító szobrászművész, több önálló kiállítása volt, valamint rendszeresen vett részt csoportos kiállításokon is. Kisújszálláson z Alkotóház udvarán, az Emlékparkban, a Városháza dísztermében, a Gimnázium és a kollégium épületében számos műalkotásával ismerkedhetünk meg. Műveit Szolnokon, Pécsen, Sopronban, a Villányi Nemzetközi Szoborparkban, Lengyelországban és Szlovákiában is megtalálhatjuk.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Néprajzi kiállítóterem - Kisújszállás

Cím: Kisújszállás, Petőfi út 5.
Link: www.kisujszallas.hu

A Néprajzi Kiállítóterem, vagy ahogy régen hívták a „Morgó” már 1848-ban a város haszonélvezetét biztosító híres kocsma volt. Az 1920-as években már az ipari tanoncok, majd az alsós népiskolai (elemi iskolás) tanulók iskolája lett, s ez időtől kezdve a nevelés és oktatás ügyét szolgálta, egészen 1971-ig. A Kiállítóteremben őseink szokásaival, munkaeszközeivel, hagyományaival ismerkedhetünk meg. A helyi és környékbeli fazekasok munkái, az állattartással kapcsolatos tárgyak, régi konyhai eszközök és munkaeszközök színesítik a kiállítást. Társadalmi munkában épült fel 1986 nyarán a „kocsiszín” , ami nem utánozza egy kunsági kocsiszín formáját, de rendeltetésének megfelel. Az elmúlt esztendők során folyamatosan gyarapodott a gyűjtemény, így 1998-ban már több mint 2000 tárgyat tudhat magáénak a Kiállítóterem.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Kisújszállás
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5310 Kisújszállás
Link: www.szeporszag.hu/Kisújszállás.telepules
Telefon szám: +36-20 539 9995

Széchenyi Pihenő Kátrya ( SZÉP kártya ) elfogadóhelyek Kisújszálláson. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Református templom - Kisújszállás

Cím: 5310 Kisújszállás, Kálvin u. 1.
Link: www.kisujszallas.hu
Telefon szám: +36-59 520-587

Kisújszállás református templomának alapkövét 1785. szeptember 12-én tette le Pásztohai János és Váradi Sámuel, a gyülekezet akkori két lelkésze. Ez a templom már téglából épült, s egybe a toronnyal. Tervezője Rábl Károly gyöngyösi építőmester volt.


Római katolikus templom - Kisújszállás

Cím: 5310 Kisújszállás, Deák Ferenc u. 19.
Link: www.kisujszallas.hu
Telefon szám: +36-59 401-655

A főútra néző klasszicista jegyeket hordozó katolikus templomot 1899-ben szentelték fel, de története természetesen korábban kezdődött. A templom felépítésére Windt István építészmérnökkel kötöttek szerződést . 1899-re fejeződött be a templom építése. Felújítását az 1980-as években végezték el.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Kisújszállás

Cím: 5310 Kisújszállás, Deák Ferenc u. 6.
Link: www.kisujszallas.hu
Telefon szám: +36-59 520-673
Fax szám: +36-59 610-530
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tourinform Iroda - Kisújszállás. Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a helyi Tourinform iroda nyitva tartása: Hétfő: zárva, Kedd: 13:00 - 17:00, Szerda: 9:00 - 17:00, Csütörtök: 9:00 - 17:00, Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat, Vasárnap, Ünnepnap: zárva.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner