12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Keszthely
www.keszthely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Bálint E-mail: polgarmester@keszthely.hu
 Telefon: 0036-83 505-500 Fax: 0036-83 505-501
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    fazekasság,    hajókirándulás, komp,    kastély, kúria,    kemping,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    nemzeti park,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Georgikon-ház - Keszthely

Cím: Kszthely, Georgikon u. 20.
Link: www.keszthely.hu

Itt található a Festetics György által 1797-ben alapított Georgikon, Európa első felsőfokú mezőgazdasági tanintézetének eredeti főépülete, amely jelenleg szálloda. Egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épület.Belső terei poroszsüveg boltozatosak.A hozzá tartozó tanintézeti major ad otthont a Georgikon Majormúzeumnak, amelyben a magyar agrár felsőoktatás történetén kívül gabonatermesztési, szőlészeti-borászati és kocsi kiállítás látható, bognár- és kovácsműhellyel. Impozáns látvány a működőképes gőzeke.


Pethő- vagy Goldmark-ház - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 23.
Link: www.keszthely.hu

A sétálóutca műemlék jellegű épületei közül a legrégebbi az utca közepe táján található barokk stílusú Pethő- vagy Goldmark-ház. Itt született 1830-ban Goldmark Károly, a híres zeneszerző. Az épület mélyen benyúlik az úttestre, jelezve az utca eredeti szélességét. Helyén már a XV. században egy Pethő-kúria állt, mai formáját a XVIII. században nyerte el. A széles, bolthajtásos kapubejárón jutunk be az udvarba, ahol elénk tárulnak a földszint és az emelet barokk árkádjai. A ház nem, de az udvar látogatható.


Egykori Városháza - Keszthely

Cím: Keszthely, Kossuth u. 28.
Link: www.keszthely.hu

Az egykori városháza kora eklektikus stílusban épült 1870 körül. Az épület homlokzatát a város címere díszíti. Ma a Goldmark Károly Művelődési Központnak és a Tourinform Irodának ad helyet.


Szobrok - Keszthely

Cím: Keszthely

Keszthelyen csodálatos szobrokat találni a város számos pontján.
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Hajókirándulás - Keszthely

Cím: Keszthely, kikötő
Telefon szám: +36-83 312 093
Link: www.balatonihajozas.hu/hu/setahajok.htm

Kellemes borkóstolóval egybekötött ebéden vehetnek részt vendégeink Tihanyban. A tihanyi kikötőből városnéző kisvonat szállítja a résztvevőket a Tihanyi Apátsághoz, ahol Tihany nevezetességeit tekinthetik meg, utána egy hangulatos pincéhez vonatoznak vendégeink, ahol ötféle bort és paraszttálat (hidegtál) kóstolhatnak meg. A borkóstoló után visszautazás a tihanyi kikötőbe.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Festetics-kastély - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Kastély utca 1.
Telefon szám: +36-83-314-194
Link: www.helikonkastely.hu
Fax szám: +36-83-315-039
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A több mint negyedévezredes Festetics-kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte. Az akkor 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet és ezzel Magyarország három legnagyobb, barokk kastélyainak egyike lett.


Festetics-kastély kert - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Kastély u. 1.

A park több évszázados fáinak lombjai alatt nyári estéken klasszikus színházi előadásokat élvezhet az ide látogató vagy gyertyafényes, zenés éjszakai kastély-látogatáson vehet részt.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

III. Balatoni Bordalfesztivál

Cím: Keszthely, Georgikon Majormúzeum
Telefon szám: +36-20-456-2273

2008-ban harmadik alkalommal került megrendezésre a Balatoni Bordalfesztivál a keszthelyi Georgikon Majormúzeumben.
 múzeum
 

Georgikon Majormúzeum

Cím: Keszthely, Bercsényi u. 67.
Telefon szám: +36-83-311-563
Fax szám: 36-83-311-563
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.keszthely.hu

Európa első mezőgazdasági főiskolájának - melyet Festetics György alapított - egykori majorja, felszerelései és gépei a Georgikon Majormúzeumban tekinthetők meg. Nyitva tartás: május 1-től október 30-ig.


Balatoni Múzeum

Cím: Keszthely, Múzeum u. 2.
Telefon szám: +36-83-312-351
Fax szám: +36-83-312-351
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.keszthely.hu

A Balatoni Múzeum állandó kiállításain a Balaton kialakulásáról, állat- és növényvilágáról, a halászat és a hajózás történetéről, a balatoni fürdőéletrõl és a környék ásatásairól láthatnak tárgyi emlékeket. Termeiben évente 4-5 történeti és képzőmûvészeti időszaki kiállítás is megtekinthető.


Helikon Kastélymúzeum - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Kastély u. 1.
Telefon szám: +36-83-314-194
Fax szám: +36-83-315-039
Link: www.helikonkastely.hu

A barokk kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte el. Az akkor 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet. Az U alakú egyemeletes épületet Festetics Kristóf fia, Pál bővítette, az ő nevéhez fűződik a mai múzeumi bejárat. Festetics Pál fia, Festetics György 1792 és 1804 között kialakíttatta a kápolnát és megépíttette a kétemeletes könyvtári szárnyat, amelynek - eredetiben megmaradt - bútorzatát Kerbl János keszthelyi asztalos készítette.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Helikon-park - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Helikon park
Link: www.west-balaton.hu/keszthely

Keszthely legnagyobb zöldterülete a XX. század elejétől fokozatosan kialakított Helikon park, melynek közepén áll az 1921-ben emelt, oszlopokon álló, kupolás épület, a Helikon-ünnepségek emlékműve. Festetics György gróf uradalmi székhelyén, Keszthelyen tartott - német mintát követő - irodalmi ünnepséget.1817. és 1819. között évenként két ünnepet tartottak, az egyiket február 12-én, I. Ferenc király születésnapján, a másikat május 21-én, a georgikoni vizsgák táján.
 sétáló utca, városkép
 

Sétáló utca - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely Kossuth Lajos utca

Keszthely város hangulatát vonzóbbá teszik látványos sétáló utcái, virágos terei.
 szálláshely
 

Hotel Mini - Keszthely

Cím: 8360 Keszhely, Honvéd utca 28.
Telefon szám: +36-30 281-5626
Link: hotelminik.uw.hu

Családias hangulatú kis szállodánk a Hotel Mini Keszthelyen, a Helikon – ligetben, csendes nyugodt környezetben, zöldövezetben helyezkedik el, pár lépésre a Balatontól, de közel a városhoz. Márciustól – októberig várjuk a pihenni vágyó családokat és baráti társaságokat, felnőtt és diák csoportokat. Keszthely látnivalókban múzeumokban gazdag, a környéken kiváló kirándulási lehetőségek adottak. Szállodánk filozófiája, hogy vendégeink teljes megelégedettséggel, felejthetetlen élményekkel távozzanak és a jövőben törzsvendégeinkké váljanak.


Hotel Kristály - Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Lovassy S. u. 20
Telefon szám: +36-83/318-999
Link: www.kristalyhotel.hu
Fax szám: +36-83/318-998
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Kristály Hotel*** Keszthely zöldövezetében helyezkedik el, pár lépésre a Balatontól, de közel a város szívéhez, így egyszerre élvezhető az idilli nyugalom, és a belváros nyüzsgése. A Hotel 41 szobája és a szobafoglalással automatikusan igénybe vehető wellness részlege várja az önfeledt pihenésre, illetve szépségkúrára vágyó vendégeit.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Balaton Kongresszusi Központ és Színház

Cím: 8360 Keszthely, Fő tér 3.
Telefon szám: +36-83-515-230
Link: www.balatonszinhaz.hu
Fax szám: +36-83-515-231

A Goldmark Károly Művelődési Központ 1952 óta szolgálja ki Keszthely város művelődési és kulturális igényeit. Az új színház 2002-es átadásával intézményünk - amely közművelődési színtérként, színházként, és kongresszusi központként egyaránt funkcionál - a környék legnagyobb rendezvényszervezőjévé vált.
 templom
 

Római katolikus templom - (Magyarok Nagyasszonya)

Cím: Keszthely, Fő tér 5.

A gótikus templom Keszthely legrégebbi épülete, 1390. körül készülhetett el. 1974-ben fedezték fel a szentély falfestményeit, amelyek a mai Magyarország legnagyobb felületű gótikus freskói. Építtetőjét, az 1397-ben kivégzett Lackfi István nádort itt temették el. A nádor erősen lekopott vörös márvány sírköve ma a szentély falában látható. A templomot Szűzanya, a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelték fel. A templom előtt látható a millennium évében állított Lackfi István nádor lovasszobra.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Helikon strand - Keszthely

Cím: Keszthely
Telefon szám: +36-83 311-697
Link: www.keszthely.hu

Az I. világháborút követően a megnövekedett vendégforgalmat a szigetfürdő már nem tudta fogadni, ezért a partot rendezték és 1927-ben megnyílt az új strand, amit az elmúlt évtizedben tovább bővítettek. A szabad strand helyén az 50-es évektől fokozatosan épült ki a Helikon strand. Az impozáns öböl melyet a strand fog közre kedvelt helye a nyugodtabb kikapcsolódásra vágyóknak. Kék Hullám Zászló 2013.


Városi strand - Keszthely

Cím: Keszthely
Telefon szám: +36-83 312-241
Link: www.keszthely.hu

A városi strand legjellegzetesebb épülete 1864-ben épült szigetfürdő. A Balaton partján egyedülálló módon korhű stílusban felújított épület 2007-ben nyerte el ismét méltó formáját, a rekonstrukciót követően. A létesítmény funkciójában is illeszkedik a strandhoz, amelyet a 21. századi igényeknek megfelelően, a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokkal alakítottak ki. A strandbelépő ára tartalmazza a Balaton alakú élménymedence használatát is. Kék Hullám Zászló 2013.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda Keszthely

Cím: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 30. (sétálóutca)
Telefon szám: +36-83-314-144
Link: www.keszthely.info.hu
Fax szám: +36-83-314-144
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Tourinform Iroda 2010 szeptemberétől új helyen, de továbbra is a Kossuth Lajos utca/Sétáló utcai szakaszán (csupán 10 méterre a régi irodától) várja kedves vendégeit, bel- és külföldi turistákat, Keszthely város és a Nyugat-Balaton régió lakosait színvonalas városi és térségi kiadványokkal látnivalókról, a nyaralás tartalmas eltöltésének lehetőségeiről, kulturális programokról, szórakozásról, aktív időtöltés és kirándulási lehetőségekről.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Keszthelyi várrom - Keszthely


A hajdani vár romjai megtalálhatók.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Hattyúk - Keszthely


A Balaton látnivalói közé tartoznak a kecses hattyúk, melyek védett madarak.
 programok, rendezvények
 

KeszthelyFeszt Nyárra Hangolva! 2018

Telefon szám: 0036 83 515-250
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 8360 Keszthely, több helyszínen
Link: www.keszthelyfest.balatonszinhaz.hu
Mikortól: 2018-07-06
Meddig: 2018-07-08

KeszthelyFeszt 2018.07.06-08-ig. A rendezvény valamennyi programja díjmentesen látogatható! A rendezvény valamennyi programja díjmentesen látogatható! 2018. július 6-8-ig a belvárosi kereskedők meghosszabbított nyitva tartással és akciókkal várják az érdeklődőket! Részletes program az megadott web oldalon található.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner