12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kenézlő
www.kenezlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Ferenc E-mail: phivkenezlo@t-online.hu
 Telefon: +36-47 344-028 Fax: +36-47 344-028
emlékmű, műemlék, szobor,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István szobra - Kenézlő

Cím: Kenézlő
Link: www.kenezlo.hu

2000-ben átadásra került a Szent István park, melynek középpontjában Csirpák Viktória szobrászművész Szent István szobra kapott helyet.
 templom
 

Római katolikus templom - Kenézlő

Cím: 3955 Kenézlő, Nagyváradi u. 38.
Link: www.kenezlo.hu
Telefon szám: +36-47-344-064

Az első világháború után 1933-ban a Kenézlőn létrejött a plébánia. Új templomot kezdtek építeni, mely 1932-ben fel is épült. A templom pártfogója Szent Mihály arkangyal. Ezért tartják a római katolikusok ma is a templomi búcsút Szent Mihály napján.


Görög katolikus templom - Kenézlő

Cím: 955 Kenézlő, Nagyváradi u. 21.
Link: www.kenezlo.hu
Telefon szám: +36-47/344-024

A templom alapkövét 1793. szeptember 4-én tették le. Egy év alatt felépült és a legszükségesebbekkel fel is lett szerelve, különböző helyekről kapott adományokkal.A műemlékként nyilvántartott görög katolikus templomban található a Vidra Ferenc által az 1830-as években festett, különlegesen szép Ikonosztázion, melyet 1989-ban restauráltak. A kenézlői képállvány szláv építésű, azaz a földtől a mennyezetig eltakarja a szentélyt. Késő barokk stílusban készült, ami az ikonokon is felfedezhető, de a képek így is megfelelnek az ikonfestés szigorú szabályainak. Gazdagon aranyozott, a képek is arany háttérrel rendelkeznek.


Református templom - Kenézlő

Cím: 3955 Kenézlő, Nagyváradi u. 16.
Link: www.kenezlo.hu
Telefon szám: +36- 47-344-043

Hazánk területén a református egyház történetének kiindulópontját nem lehet pontosan meghatározni. A luther felléptével 1517-ben megindult a reformáció, pár év múlva hazánkba is átterjedt.A nemesek védelme alatt gyorsan tört előre az új evangéliumi hit, hogy a reformáció után egész Szabolcs megye területén már alig volt római katolikus plébánia. A XVIII. század elején 114 helység volt, ahol a református lelkipásztor működött és az ekkori időben már működött Kenézlőn is az egyház.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner