12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kemence
www.kemence.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pongrácz János László E-mail: kemenceph@invitel.hu
 Telefon: +36-27-587-585 Fax: +36-27-587-600
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    kemping,    kisvasút, városnéző kisvonat,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. és II. világháhorús emlékmű - Kemence

Cím: Kemence, Fő u.

I. és II. világháhorús emlékmű Kemence.


Volt Vármegye háza - Kemence

Cím: Kemence, Fő u.

1751-ben épült barokk stílusú épület, 1858-ban átépítették. 1752 és 1806 között ebben az épületben volt Hont vármegye székhelye. Jelenleg iskolaként funkcionál, valamint itt található a település helytörténeti gyűjteménye is.


XV. századi templomrom - Kemence

Cím: Kemence, Határ u.

XV. századi templomrom - Kemence


Címerkő emléktábla - Kemence

Cím: Kemence, Fő u.
Link: www.kemence.hu

Címerkő emléktábla Kemence.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Ifjúsági Tábor - Kemence

Cím: Kemence, külterület
Link: www.kemence.hu
Telefon szám: +36-27-587-585
Fax szám: +36-27-587-600
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A tábor Kemence községtől kb. 2 km-re a Kemence és a Csarna-patak találkozásánál, gyönyörü természeti adottságokkal rendelkező völgyben helyezkedik el. A jó levegőt, csendet, nyugalmat kedvelőknek a környezet kellemes kikapcsolódást, felüdülést jelent. A táborban az elhelyezés 15 db 4 ágyas faházban történik. A tábor területe kiválóan alkalmas sátortáborozásra is. A táborhely hideg-meleg vizes zuhanyozókkal és vizöblitéses WC-kel felszerelt. Étkezésre a közeli panziókban van lehetőség. A tábor Május 15-től szeptember 15-ig fogadja Vendégeit.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Kemencei Erdei Múzeum Vasút

Cím: Kemence, Csarnavölgyi út 45.
Link: www.kisvasut.hu/kemence

A két súlyos árvíz után sok munkával sikerült olyannyira helyreállítani a Kemencei Erdei Múzeumvasút pályáját, hogy immáron közel 3 km-en közlekednek a vonatok, Kemence állomástól egészen a leszakadt hídig. További részletek és menetrend a www.kisvasut.hu/kemence oldalon.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Kemence

Cím: Kemence, Fő u.
Telefon szám: +36-27 587-585

A község joggal büszkélkedhet az 1984-ben megnyitott tájházzal, amelyet a Fő u. 244-ben egy jellegzetes felvidéki házban rendeztek be. A faoromzatú, hosszúfolyosós portán berendezett tisztaszoba, pitvar (nyitott konyha), lakószoba, kamra található. A gazdag gyűjteményben minden fellelhető, ami a falu hagyományos paraszti háztartására jellemző volt. A mai főutca is őrzi egy kicsit a régi falusi élet hangulatát. Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a Tájház látogatására előzetes bejelentkezés, illetve időpont egyeztetés alapján van lehetőség az Önkormányzat 06-27-587-585 telefonszámán, hétfő-csütörtök 8-12 óráig, pénteken 8-12 óráig.
 szálláshely
 

Sport Fogadó - Kemence

Cím: 2638 Kemence, Fő út 83.
Telefon szám: +36-27-587-500, 30-9227-193
Fax szám: +36-27-587-630
Link: www.sportfogado.hu

Családoknak, társaságoknak, egyedülállóknak kényelmes elhelyezést, nyugodt pihenést biztosítunk, minden igényt kielégítő, exkluzívan berendezett szobáinkkal. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Kőrózsa Panzió - Kemence

Cím: 2638 Kemence, Nagyvölgy
Telefon szám: +36-27 365-127; +3630-650-4112
Fax szám: +36-27-365-127
Link: www.korozsapanzio.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Kőrózsa Panzió a Börzsöny északnyugati oldalán, a Magas Börzsöny lábánál csörgedező Kemence patak völgyében, festői környezetben található. Közvetlen közelünkben túrázás számtalan lehetősége. Lovaglás, strand, télen szánkózási, síelési lehetőség, sífelvonó van. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Feketevölgy Panzió - Kemence

Cím: 2638 Kemence, Nagyvölgy
Telefon szám: +36-27-325-362
Fax szám: +36-27-365-153
Link: www.feketevolgy.hu

Egy nagyon kedves, hangulatos erdei panzióban kínálunk szálláshelyet, üdülési lehetőséget egész évben. Panziónkban 10 db kétágyas, 4 db 3 ágyas és 3 db 4 ágyas szoba található, így alkalmas gyermekes családok elhelyezésére is. Minden szobában - melyek a galérián vannak - fürdőszoba van, zuhanyzóval, WC-vel felszerelve. A szobákban színes televízió, minden szobának külön hívható telefonja van. Panziónkban az étkezés saját konyháról történik menü rendszerben, így vendégeink részére félpanziót, és teljes ellátást tudunk adni. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Római katolikus templom - Kemence

Cím: 2638 Kemence, Fő út
Telefon szám: +36-27 365-119

Kemencén a Fő út mentén található barokk klasszicista homlokzata római katolikus templomot 1769-ben építették, de mivel fala bedől, 1810-ben új homlokzatot emeltek eléje.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strand - Kemence

Cím: 2638 Kemenece, Kemence-patak völgye
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.nagyvolgystrand.com

A Nagy-völgyben a kisvasút jelenlegi végállomása mellett található a kemencei strand.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner