12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kelemér
www.kelemer.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bukovenszki Józsefné E-mail: info@kelemer.hu
 Telefon: +36-48 435-501 Fax: +36-48 435-501
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    múzeum,    templom,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Tompa Mihály Emlékház - Kelemér

Telefon szám: +36-48 434-143
Cím: 3728 Kelemér, Tompa M. u. 61.
Link: www.kelemer.hu

A Tompa Mihály emlékházat 1963-ban a Tompa Mihály emlékbizottság nevében működő múzeumbaráti köre hozta létre. Az emlékházzá átalakított káplánlakás a költő egykori alkotó műhelye volt. Tompa Mihály Emlékház "Összezúzott lant" című állandó kiállítása nagy élményt nyújt az idelátogatónak.
 egyedi ritkaság
 

Fejfagyűjtemény - Kelemér

Cím: 3728 Kelemér, Tompa Mihály u. 63.
Link: www.kelemer.hu

Fejfagyűjtemény Kelemér.A múzeum mellett, a templom előtt és előcsarnokában megható látványt nyújtva fejfagyűjtemény tartozik. A fejfa gyűjtemény: a völgyi, bánvölgyi, sajóvölgyi, és szuhavölgyi református temetők sírjeleinek jellemző típusait képviselik.
 templom
 

Református templom - Kelemér

Cím: 3728 Kelemér, Tompa út 61.
Link: www.kelemer.hu
Telefon szám: +36-48/434-143

Kelemér református temploma.Az 1700-as években épült középkor eredetű templom külső keleti falrészen látható töredékes freskó az utasok védőszentjét, Szent Kristófot ábrázolja.A szószéket a pelikános figurákkal és a közben elpusztult festett fakazettás mennyezetet 1775-ben készítették. A templom egyik emléktábláján olvashatjuk: "Kraszna Mihály, az 1675. évben igaz hitéért Nápolyban gályarabságot szenvedett Kelemér-Gömörszőlősi lelkipásztornak dicső emlékezetére."

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner