12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kehidakustány
www.kehidakustany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: LÁZÁR ISTVÁN E-mail: info@kehidakustany.hu
 Telefon: +36-83-534-003 Fax: +36-83-334-013
aquapark,    borospince,    egyedi ritkaság,    étterem,    falusi turizmus,    fazekasság,    gyógyfürdő,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    különleges borok,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    wellness központ

 aquapark
Kitűnő vízi szórakozás látványos környezetben, és egész napos kikapcsolódás családok és baráti társaságok részére. Látogasson el hozzánk!
 

Kehida Termál- Gyógy- és Élményfürdő

Cím: 8784 Kehidakustány, Kossuth u. 62.
Link: www.kehidatermal.hu

2002 nyarán került átadásra az 2400 nm vízfelületű élményfürdő.
 egyedi ritkaság
 

Deák-kút - Kehidakustány

Cím: Kehidakustány, Diós-völgy

Hegyi utak vezetnek az idős kocsánytalan tölgyek, gyertyánok és bükkök által övezett Deák-kúthoz, ami egy kiépített forrás. Úgy tartják, Deák Ferenc ennél a forrásnál szeretett megpihenni. Forrás: www.vendegvaro.hu
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kehidai vendégvárók egyesülete

Cím: 8784 Kehidakustány, Malombokrai u. 12.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Garami István
Link: www.kehidaivendeg.hu

Az 1970-es évek végén feltárt gyógyhatású termálvízre épült és az utóbbi néhány évben jelentős mértékben fejlesztett helyi vendéglátás és infrastrukúra első sorban a gyógyturizmust és az ahhoz társuló egyéb szabadidős tevékenységek iránti igényt szeretné kielégíteni. A környéken lehetőség van bortúrákra, lehet horgászni, vadászni, sétakocsikázni.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Horváthné Gellért Erzsébet fazekas - Kehidakustány

Cím: Kehidakustány, Hunyadi út 16.
Kapcsolattartó személy: Horváthné Gellért Erzsébet
Link: anima.celodin.hu/gellert
Telefon szám: +36-83-334-118,+36-30-499-8115

Két éve rendeztem be egy fazekasmûhelyt, ahol kedvemre alkothatok. Népi kerámiákat készítek, régi magyar fazekasközpontok motívumkincseinek felhasználásával. Sokféle használati és díszedényt korongozok, pl.: kuglófsütõt, kerek tepsit, bográcsot, gulyáskészletet, boros készletet, fazekakat, szilkéket, korsókat, csuprokat, tányérokat, tálakat, gyümölcsös kosarakat.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Cím: Kehidakustány, Kossuth L. u. 62.
Link: www.kehidatermal.hu

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő családbarát, parkosított szabadtéri fürdővel, mediterrán hangulatú fedett élményfürdővel, gyermekektől elzárt, csendes termálfürdővel és szauna oázissal várja vendégeinket.
 imaház, kápolna
 

Temetőkápolna - Kehidakustány

Cím: Kehida, temető
Link: www.kehidakustany.hu

Épült a XIII. században (később a Deák család kriptája lett). Allandóan látogatható, kulcs a körjegyzőségi hivatalban.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Deák-kúria - Kehidakustány

Cím: Kehida, Kúria u. 6
Link: www.kehidakustany.hu
Telefon szám: +36-83-334-007

Téli nyitva tartása: november l. - március 31-ig, kedd-szombat 10-17 óráig, szünnap vasárnap és hétfő.
 különleges borok
Méltán híres, különleges magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pintes Csáford Vinum Veress Családi Borpince

Cím: 8795 Csáford, Alsóhegy 2638 hrsz
Link: www.vinumveress.hu
Telefon szám: +36-83-362-415;+36-30-971-3200
Kapcsolattartó személy: Veress Ágota

A fajták közül kiemelkedik az egyik legősibb magyar szőlőfajta, a filoxéravész után örökre eltűntnek hitt Pintes. Néhány tőkéjét 1968-ban találta meg Cserkút mellett Németh Márton professzor. Később kutatóintézetekbe került és 12 hektáros törzstelepet hoztak létre az ország különböző pontjain, melyből csak a család tulajdonában lévő mintegy 1,5 hektárnyi terület maradt fenn. Borát csak ebben a pincében lehet fellelni. Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem. A múlt évszázadait idéző íz-, illat- és zamatvilága teljesen egyedi, a rusztikus magyar termékek borban megjelenő formája. E fajta borászati történelmünk része, melyet megőrizni és fenntartani kötelességünk.
 múzeum
 

Deák-kúria, Kehidakustány

Cím: Kehidakustány, Kúria u. 6.
Link: www.kehidakustany.hu/deakmuzeum.htm
Telefon szám: +36-83-334-007

2003-ban, Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a kúriát kívül-belül felújították. Keleti szárnyában, mely a földesúr lakrésze volt, A haza bölcse, Zala büszkesége címmel Deák Ferenc alakját, életútját, máig érvényes gondolatait bemutató állandó kiállítás nyílt. Nyári nyitva tartás: április 1.- október 31-ig, kedd-vasárnap 10-18 óráig, szünnap hétfő.
 programok, rendezvények
 

New Age Fesztivál Kehidakustány

Cím: Kehidakustány,

New Age, egy az Egyesült Államokból elindult zenei irányzat, melynek számos képviselőjét ismerjük (Mike Oldfield, Enya, Vangelis, Ray Lynch…) Mára azonban már sokkal többet jelent ennél. A természettel való harmónia – ez az új kor lényege. A fesztiválon helyet kapott az életmód és a művészetek számos képviselője. A rendezvény a településen belül több helyszínen zajlott. Célunk volt, hogy a természethez közelibb életmódot bemutassuk azoknak, akik még nem ismerik, ugyanakkor kellemes kikapcsolódást biztosítsunk azoknak is, akik már az új kor szelleme szerint élnek.
 szálláshely
 

Admirál Villa Kehida

Cím: 8784 Kehidakustány, Kossuth Lajos u. 52.
Telefon szám: +36-20 998-9720
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.admiralkehida.hu

A Szerencsemák Panziótól csak pár lépésre: 100 méterre található villa épületében hat darab kényelmes, kettő-, illetve háromszemélyes, négy főre pótágyazható apartman került kialakításra. A Szerencsemák Panzióban található összes szolgáltatás igénybe vehető az Admirál Villa Vendégeinek! Svédasztalról választott bőséges reggeli illetve a félpanziós ellátás éttermünkben vehető igénybe! K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely. Nagyon sok szeretettel várjuk Önt is az Admirál Villában!


Kustánygyöngye vendégház   Info

Cím: 8784 Kehidakustány, Petőfi Sándor u 105
Telefon szám: +36-30 942 5246
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Gurabi Zoltán

Kedvező áron várjuk családját, ismerőseit kehidakustányi 3, 4, 8 fős önellátó apartmanban. 3 külön bejáratú, igényesen berendezett apartman várja a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az udvaron parkoló,fedett fűtési szezon után napkollektorral fűtött medence, kerti bútorok, grillezési és bogrács lehetőség. Az apartmanok teljesen felszereltek. Önellátó, de ebben a maximálisan felszerelt konyha segíti Önt. Vendégházunk Kehidakustányban a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőtől mintegy 1500 méterre található. Kedvezményes lovaglás,lovasoktatás,lovaskocsikázás a vendégeink számára. Kehidakustány a Zala folyó két oldalán fekvő, nyugalmat, békét sugárzó kis falu. Ebben a környezetben, a nyugalom paradicsomában épült fel az a hatalmas és modern fürdőkomplexum, amely minden generáció valamint egészséges és beteg ember számára egyaránt pihenést, felfrissülést, gyógyulást valamint számos szórakozási lehetőset nyújt. A településen a fürdőn és szolgáltatásain kívül számos más szabadidős tevékenység biztosítja a vendégek szórakozását - lovaglás.lovaskocsikázás,bowling, horgászat, vadászat, kerékpártúrák, túrák, népművészeti programok. múzeum:Dák-kúria Ha azonban valakit hosszabb távon nem elégítenek ki a helyi lehetőségek, kirándulhat Kis-balaton és környékére,Hévízre, Zalakarosra, Zalaszentgrótra, Bükfürdőre Tapolcára is, amely fürdőhelyek 50 km-s körzeten belül elérhetőek. Idegenforgalmi adó: 300 Ft / fõ / éjszaka Idegenforgalmi adót 18 éves korig, és 70 év felett nem kell fizetni.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhely Kehidakustány
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8784 Kehidakustány
Link: www.szeporszag.hu/Kehidakustány.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhely Kehidakustányban. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Gyümölcsoltó Boldogasszony Római Katolikus templom

Cím: Kehida
Link: www.kehkusegyhaz.atw.hu

A templom építéséhez Hertelendy Gábor l747-ben fogott hozzá, felszentelése 1755. április 5-én történt. Eredetileg is Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére szentelték, ezt a titulusát jelenleg is őrzi. A tornya 1807-ben készült el. Berendezése barokk munka, diadalív szerű főoltára az angyali üdvözletet ábrázolja, szobrokkal gazdagon díszített. Tornyában három harang lakik, a legnagyobb közel 4 q súlyú. Részletes egyházműemlék-történeti leírást a templom bejáratnál elhelyezett tájékoztató táblán olvashatnak. Miserend: vasárnap déli 12 óra, búcsú nap: húsvét hétfő. Állandóan látogatható, kulcs Deák F. u. 8. alatt.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner