12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kazsok
www.kazsok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Boldog Géza E-mail: igal@somogy.hu
 Telefon: +36-82 372-774 Fax: +36-82 372-033
emlékmű, műemlék, szobor,    sétáló utca, városkép,    templom

 sétáló utca, városkép
 

Kazsok település

Cím: Kazsok
Link: www.kazsok.hu

Külső-Somogy déli részén, Kaposvártól harminc kilométerre, a Batét Igallal összekötő út mentén fekszik Kazsok, amelynek neve először 1244-ben fordult elő a krónikákban, mégpedig Kosuk alakban. 1331-ben plébánia létesült a településen. Határmenti termőterületének jelentős hányada az 1272-re keltezett feljegyzések szerint a Nyulak szigetén élő női szerzetesrend tulajdonában volt. Később a Dersfi, majd a Petheő, aztán az Egervári família birtoka volt. A török hódoltságot követően a Vitnyédy, a Káldy és a Marty család gazdálkodott itt a legnagyobb területeken.
 templom
 

Református templom Kazsok

Cím: Kazsok
Link: www.kazsok.hu

Több mint kétszázötven évvel ezelõtt épült Kazsok református temploma, amely ma is az istentiszteletek színhelye a külsõ-somogyi faluban, ahová Kaposvárról utazik a plébános.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner