12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kazár
www.kazar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gecse Ákos E-mail: kazar@kazar.hu
 Telefon: +36-32-341-333 Fax: +36-32-341-333
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    Ifjúsági szállás, tábor,    internet,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Vasaló gyűjtemény

Kapcsolattartó személy: Bagi András
Cím: 3127 Kazár,
Link: www.kazar.hu

Bagi András vasaló-és öntvénygyűjteménye a megyében egyedülálló magángyűjtemény. A faszenes vasalóktól a villanyvasalókig, az öntöttvas képkeretektől a régi szódásüvegekig számtalan kinccsel ismerkedhetünk meg.


Bányász emlékház

Cím: 3127 Kazár
Link: www.kazar.hu

A Bányászház, mely a község bányászmúltjának állít emléket a vele szemközt kialakított Bányászparkkal és a Bányászemlékművel. A házban régi egyenruhákat, szakkönyveket, kitüntetéseket és a bányában használt eszközöket láthatunk.
 egyedi ritkaság
 

Riolittufa - Kazár

Cím: Kazár, külterület

A Közép-Európában egyedülálló vulkáni képződmény mintegy 20 millió éve került felszínre. Feltehetően a Mátra vulkáni kitöréseinek szórt anyaga. Ilyen képződményt a világon összesen hat helyen, "legközelebb" a törökországi Kappadókiában láthatunk. Az egyedi ritkasághoz a piroskeresztes túraútvonalon juthatunk el, de a tájékozódást irányjelző táblák is segítik.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Templom belső - Kazár

Cím: Kazár, Kossuth u. 2.

Római katolikus (Szent Ilona) templom.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Kazár

Cím: 3127 Kazár
Link: www.kazar.hu

Világháborús emlékmű Kazár.


1948-49-es emlékmű - Kazár

Cím: 3127 Kazár
Link: www.kazar.hu

1948-49-es emlékmű Kazár.


Szabó István szobor - Kazár

Cím: 3127 Kazár
Link: www.kazar.hu

Szabó István (1801 - 1892) tudós pap, író, műfordító. Homérosz két nagy eposzát, az Iliászt és az Odüsszeiát elsőként ő fordította magyarra. A Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság tagja volt. „Kazári pap” néven 1857-1892 között publikált. Már fiatal korában is nagy dicsérettel írt róla Kazinczy Ferenc.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Malomkalács Vendégház

Cím: 3127 Kazár, Petőfi út 5.
Link: www.malomkalacs.hu
Telefon szám: +36-30 6565-4955
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dobor István

Az épület erdetei palóc, OMF védettség alatt álló parasztház, mely a kor követelményeinek megfelelően átalakítva biztosít kellemes kikapcsolódást a pihenni vágyó vendégeknek. Az egyik szoba eredeti palóc bútorokkal van berendezve, az udvaron szabadtéri kemence, nyársaló és bográcsozó -és grillező került kialakításra. A borospincében finom borokat kóstolhatnak a vendégek.


Kulcsos Ház - Kazár

Cím: 3127 Kazár, Kossuth L. u. 8.
Link: www.kazar.hu
Telefon szám: +3632 341-360; +3620 237-6810
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ujj Dorottya

Akik több időt szeretnének eltölteni a Kazáron, illetve a környéken, azoknak a mintegy 30 főt befogadó Kulcsosház ad helyet, ahol az önkormányzat erdei iskolát is működtet. A két 12 férőhelyes szobához külön zuhanyzó, mosdó és WC tartozik. A ház elejében lévő apartman-részben konyha, zuhanyzó, WC és további 6 férőhelyes szoba is található. Az udvaron lévő tűzrakó helyen szalonnát süthetnek és bográcsozhatnak a vendégek.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Ifjúsági szálláshely - Kazár

Cím: 3127 Kazár, Kossuth út 2.
Link: www.kazar.hu
Telefon szám: +3632 341-333; +3620 237-6810
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ujj Dorottya

Ifjúsági szálláshely 2015. Június 6-án került átadásra a korszerűen kialakított B kategóriás ifjúsági szálláshely, mely 4 szobával összesen 30 fő /3x8 fő; 1x6 fő/ befogadására alkalmas.
 internet
 

eMagyarorszag Pont - Kazár

Cím: 3127 Kazár, Diófa út 13.
Link: www.kazar.hu
Telefon szám: +36-32-341-360
Fax szám: +36-32-341-363

Egyike az ország legtöbb közösségi funkciót ellátó intézményeinek. Kazár község gazdag hagyományokkal rendelkezik a folklór és a népművészet területén. Megtalálhatók a palóc népi építészet szórványos emlékei, a palóckontyos parasztházak, melyek felújítva eredeti szépségükben díszítik a község központját: Tájház, Bányász emlékház, Kézmûvesház, Kulcsosház és a Tourinform Iroda nem csak a település igényeit szolgálják, hanem az idelátogató turistáknak kínálnak látnivalót, szabadidős elfoglaltságot.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Faluház - Kazár

Cím: 3127 Kazár, Hunyadi u. 3.
Telefon szám: +36-32-341-222

A faluközpont közelében lévő tájházat 1983-84-ben rendezték be. Az épület féloszlopos tornácú, palóckontyos, díszesen faragott deszka oromzatú parasztház, a régi nagycsalád gazdálkodásához, életmódjához igazodó lakásbeosztással. Megtalálható benne a tisztaszoba , a és a kamra. Láthatóak, régi bútorok, használati tárgyak, a vászonkészítés eszközei, a népi ruházat darabjai. A tájházban még ma is találkozhatunk a fiatalasszonyok nagyrózsás ünnepi főkötőjével, sokszoknyás, piros vállkendős, bőgangás megjelenésével, a palóc szobák hímzett párnahegyeivel és az ősi szövő - fonó eszközökkel.


Kézművesház - Kazár

Cím: 3127 Kazár, Damjanich u. 3.
Telefon szám: +36-32-341-222

2003. május 30-31.-én a Hagyományőrző Hétvége keretében került átadásra az újonnan felújított épület. Melyben az érdeklődők megismerkedhetnek és kipróbáhatják a kézműves mesterségeket. Lehetőség nyílik korongozásra, kosárfonásra, csuhébaba készítésre, szövésre illetve virágkötészetre. A művészet iránt érdeklődőknek kellemes időtöltést biztosítanak az időszakos kiállítások.
 programok, rendezvények
 

Kazári Laskafesztivál és Tócsni Parti

Cím: 3127 Kazár, több helyszínen
Link: laskafesztival.kazar.hu

A népművészet és folklór területén rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkező Kazár évente megrendezi a Kazári Laskafesztivált és Tócsni Partit.
 templom
 

Római katolikus (Szent Ilona) templom - Kazár

Cím: 3127 Kazár, Kossuth u. 2.
Link: www.kazar.hu
Telefon szám: +36-32 341-085

Kazár központban áll a Szent Ilona tiszteletére felszentelt római katolikus templom, melynek működéséről már az 1674-es Canonica Visitatio is említést tesz. A templom falai a szentélyben és a hajó keleti oldalán feltehetőleg egy ősrégi, 1398-as templom maradványait rejtik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner