12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Karcag
www.karcag.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szepesi Tibor E-mail: phkarcag@ph.karcag.hu
 Telefon: 0036-59 500-610 Fax: 0036-59 311-998
állandó kiállítás,    arborétum,    bio termékek,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    gasztronómiai különlegesség,    gyógyfürdő,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    Hungarikum,    imaház, kápolna,    kemping,    képzőművészet,    konferencia központ,    lovaglás,    múzeum,    népi kézművesség,    néptánc, népdal,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    uszoda, strand,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Orvostörténeti és Patika Kiállítás - Karcag

Telefon szám: +36-59-312-091
Cím: Karcag, Széchenyi I. sugárút. 45.

Kapcsolattartó személy: Lakatos Gyula gondnok A volt gyógyszertár helyiségében, a híres karcagi orvos-gyógyszerész, Kátai Gábor munkássága kerül bemutásra, ízelítőt adva a régi patikák hangulatából.
 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum - Karcag

Telefon szám: +36-59-311-255
Cím: Karcag, Kisújszállási u. 308.

Az Ornito fauna az egyik legnagyobb látványossága a DE ATC Karcagi Kutatóintézet Arborétuma. Az eredeti környezetükben figyelhetők meg a szender fajok és a gyalog cincér fajok. Az arborétumban 120 fás szárú növényfaj illetve fajta található meg. Köztük a legérdekesebbek a japán császár tölgy, az oszlopboróka, a kardos madársisak, valamint a gombaflóra. Az arborétum nyitvatartási időben szabadon látogatható.
 bio termékek
 

Nimród Bioélelmiszerbolt Karcag

Telefon szám: +36-59 503-249
Cím: 5300 Karcag, Bajcsy-Zsilinszky utca 4.
Link: www.biohotelnimrod.hu

A Nimród Bioélelmiszerboltban kizárólag olyan termékeket forgalmazunk, melyek minden felesleges és egészségre káros adalékanyagtól mentesek, így nem tartalmaznak színezőanyagot, ízfokozót, mesterséges vagy természetes aromákat, stabilizátorokat és mesterséges édesítőszereket. Az épület földszintjén található a 80 m2-es bioélelmiszerbolt, ahol vásárlóink az egészséges életvitelhez szükséges, különleges minőségű alapanyagokat szerezhetik be.
 egyedi ritkaság
 

Kunhalmok, Karcag

Cím: Karcag, Külterület

Karcag közigazgatási területén több mint ötven kunhalom található. Ezek egy része korábban már helyi jelentőségű védett természeti érték volt, de 1996-óta a Természet védelméről szóló törvény minden kunhalmot országos természetvédelmi oltalom alá vont.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Györffy István Általános Iskola - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér 4.
Telefon szám: 0036-59-311-427
Kapcsolattartó személy: Szecskó Alfréd igazgató

Az épület egykor Bárány Fogadóként működött, melynek lépcsőjéről Kossuth Lajos tartott beszédet.


Nagykunsági tájház - Karcag

Cím: Karcag, Jókai út 16.
Link: www.karcag.hu

A Nagykunsági Tájház igazi betekintést enged a XVIII. századi kun életmód mindennapjaiba.


Morgó csárda - Karcag

Cím: Karcag, Baross u. 1.
Link: nagykunhaz.hu/morgo-csarda
Telefon szám: +36/59-503-370

A Csárda épülete 2009. évben teljes felújításon esett át, nemcsak külsőleg hanem belsőleg is. Jelenleg az épület a Nagykun-Ház Kft. kezelésében, üzemeltetésében van 2009-től.


Szélmalom - Karcag

Cím: Karcag, Vágóhíd u. 22.
Telefon szám: 0036-59 312-087

Karcagon az 1800-as évek elején 60 malom működött, közülük 11 volt szélmalom. Ma már csak ez az egy látható épen, melyet 1954-ben az országos műemléki felügyelőség ipari műemlékké nyilvánított. A látogatás előtt telefonos egyeztetés feltétlenül szükséges!


Országzászló - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

Karcag városának esztétikai értékét növeli a Kossuth téren emelt országzászló emlékmű, amelyen egy turulmadár látható. A millecentenárium évében helyre állítatta Karcag Város Önkormányzata.


Szent István Államalapító mellszobra - Karcag

Cím: Karcag, Püspökladányi út

Szent István államalapítónk 2001-ben felavatott mellszobra a róla elnevezett templom mellett található. Györfi Lajos szobrászművész alkotása.


Aradi Vértanúk Emlékműve - Karcag

Cím: Karcag, Deák körút

Györfi Sándor szobrászművész készített műemléket az Aradi vértanúk emlékére. A gránitkőből készült emlékművet 14 hársfa veszi körül, amelyeket az áldozatok emlékének megörökítésére ültetett a város.


II. Világháborús Emlékmű - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

Györfi Sándor szobrászművész műhelyéből került ki az emlékmű 1992-ben felavatott kompozíciója, mely a II. világháború áldozatainak állít emléket.


Németh Gyula Emlékmű - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

A város nagy tudósai közé tartozott Németh Gyula turkológus professzor. Munkásságának emlékére Györfi Sándor készített szobrot, melyet a Kossuth téren, a sétáló utca végén tekinthetnek meg.


Csokonai Könyvtár - Karcag

Cím: Karcag

Csokonai Könyvtár - Karcag


Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ - Karcag

Cím: 5300 Karcag, Dózsa György út 5-7.
Telefon szám: +36-59 503-224
Link: www.derynekarcag.hu

Az intézmény a város hagyományaira, mûvelõdési igényeire, szokásaira alapozva állítja össze szolgáltatásait. "Karcag - mint a Nagykunság Központja - körzetközponti szerepének is eleget tesz, ezáltal a Déryné Mûvelõdési és Ifjúsági Központ szolgáltatásait a régió lakosai is igénybe vehetik.


Anya gyermekével szobor - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

Karcag sétáló utcájában kapott helyet Kerényi Imre Anya gyermekével című szobra.


Északi temető csőszház - Karcag

Cím: Karcag, Külterület 3. Északi temető
Telefon szám: +36-59-312-967
Kapcsolattartó személy: Ács Lajos

A csőszkunyhó félig a földbe van építve, amely a középkori veremházak sajátossága. Előzetes telefonos egyeztetés feltétlenül szükséges!


Gábor Áron Gimnázium - Karcag

Cím: Karcag, Madarasi u. 1/3.
Telefon szám: 0036-59-311-248
Kapcsolattartó személy: Tóth Irén gazdasági vezető

Gábor Áron Gimnázium - Karcag


Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium

Cím: Karcag, Madarasi u. 1/3
Telefon szám: 0036-59-311-248
Kapcsolattartó személy: Tóth Irén gazdasági vezető

Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium


Györffy István szobra - Karcag

Cím: Karcag, Kálvin utca, Múzeum park

A város híres néprajz tudósának, Györffy Istvánnak állít emléket, amelyet 1984-ben avatták fel, születésének centenáriumán. A szobrot Györfi Sándor mintázta.


Kossuth Lajos szobra - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

Karcag központi tere a Kossuth tér. Itt áll a névadó Kossuth Lajos szobra, amely karcag első köztéri alkotása volt. Horvay Lajos szobrász készítette. fotó:www.sulinet.hu


Kováts Mihály Emlékhely - Karcag

Cím: Karcag, Bocskai és Liliom út, Deák körúti torkolata

Az amerikei függetlenségi háborúban nagy érdemeket szerzett huszárezredes emlékére emelte a város, Kováts Mihály egykori szülőházának közelében.


Kun Emlékhely - Karcag

Cím: 4-es főút mentén Karcag határában, a 160-as km mellett.

A Kis-hegyesbori halmon 9 db nagyméretű kun emberalak áll. A szobrok a nagykun települések címereit tartják a kezeikben. Ezzel állítanak emléket a kunok betelepülésének. Az emlékhely a 4-es főút mentén van, így az arra járók megpihenhetnek, ahol szabadtéri sütés-főzésre is van lehetőség.


Ménesek emlékére - Karcag


A katolikus templommal szemben álló téren áll Györfi Sándor alkotása.


Nagykun Millenniumi Emlékmű - Karcag

Cím: körút és a Madarasi utca közti tér.

A kun népcsoport 1239 húsvétján Kötöny kán vezetésével bebocsátást kért a Kárpát-medencébe. A monumentális emlékmű IV. Béla és Kötöny találkozását örökíti meg. A kettejük között álló oszlop tetején a Nagykunság címerállata, a kettősfarkú oroszlán látható.


Nádor Oszlop - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

 
Érdemes megnézni a városházát övező parkot, amelyet 1884-ben alakítottak ki. Itt található a nádor oszlop is.


Dr. Orosz Pál mellszobra - Karcag

Cím: Karcag, Széchenyi sugárút. 2.

Dr. Orosz Pálról, a mártír papról készült mellszobor a katolikus templom kertjében található, ahová belépés csak külön engedéllyel lehetséges, előzetes bejelntkezés után. fotó:www.sulinet.hu


Pásztor lányka - Karcag

Cím: Széchenyi sugárút

A posta épületével szemben áll Somogyi Árpád munkája.


Petőfi mellszobra - Karcag

Cím: Kossuth tér

A Kossuth tér templom előtti részén található Győry Dezső alkotása, amelyet a forradalom és szabadságharc 100 éves évfordulóján, 1948 március 15-én avattak fel.


Városháza - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér 1
Telefon szám: +36-59-500-610
Link: www.karcag.hu

A városközpont egyik meghatározó épülete. A négyszögletes, zárt tömbű, egyemeletes építmény a szecesszió stílusjegyeit őrzi. Vida Artúr műépítész tervezte, s Vidákovics József építész vezetésével Kása József építőmester építette 1910-1912-ben.


Városkapu - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

A Kossuth téren található, a Bíróság és a Györrfy István Általános Iskola épülete között. A városudvar lezárására szolgál.


Vezekényi Ernő szobra - Karcag

Cím: Karcag, Kisújszállási u. 308

A karcagi arborétumban található Vezekényi Ernő szobra, akinek nagy szerepe volt az arborétum létrehozásában, és a karcagi kutatóintézet munkájában. Az 1997-ben felavatott szobor Györfi Sándor szobrászművész alkotása.


I. Világháborús Emlékmű - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

Az I. világháború áldozatainak emléművét a városházát körülölelő szép parkban tekinthetik meg az érdeklődők. A jászkun huszárt ábrázoló alkotás Gáldi Gyula munkája. foto:www.sulinet.hu


Zádor - híd (műemlék) - Karcag

Cím: Hortobágy Nemzeti Park

A híd eredetileg kilenc lyukra épült 1809-ben, jó harminc évvel a hortobágyi híd előtt. Ekkor ez volt Magyarország leghosszabb kőhídja, de 2-2 pillérét 1830-ban elsodorta egy nagy áradás. Az újjáépítést követően nyerte el mai formáját. A Tisza szabályozását követően a víz eltűnt a híd alól.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Karcagi birkafőző fesztivál 2014

Cím: Karcag, Múzeumpark
Link: www.karcag.hu

A Nagykunság kiemelkedő jelentőségű eseménye a Karcagi birkafőző fesztivál 2014-ben június 28-án kerül megrendezésre. Az elmúlt évben is több mint száz kondérban rotyogtatta a kunok nemzeti eledelét, a birkatestet. Az elkészítés fortélyaira nagy sokaság volt kíváncsi, kik a végkifejletről dél körül meg is győződhettek. Az étkek rangsorolásában kulináris élvezetekben jártas, neves zsűri vett részt. A programok között szerepel a néptánc, népzene, nótaműsor, csikósbemutató, sztárvendégek fellépése is, valamint a kifulladásig tartó utcabál. A kézművesek utcájában mindenki kipróbálhatja ügyességét és a népi iparművészektől elsajátíthatnak egy-két fogást.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Akácliget Gyógy- és Strandfürdő - Karcag

Cím: 5300 Karcag, Fürdő út 3.
Link: www.akacligetfurdo.hu
Telefon szám: +3659 312-353; +3630 228-0880

Karcagon a Nagykunság fővárosában várjuk valamennyi gyógyulni és pihenni vágyó vendégünket. A város észak-nyugati részén található ****-os minősítésű Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, öt nyitott medencével és három fedett medencével egész évben nyitva áll a helyi lakosok, valamint a településre látogatók részére. A nyitott medencék közül három medence gyógyvizű, mely nátrium-kloridos hidrogén-karbonátos és igen sok ásványi anyagot tartalmazó magas sótartalmú (7011mg/l) hévíz. Összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, egyes bőrbetegségek gyógyítására
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Karcagi horgászhelyek

Cím: Karcag, Téglagyári tó
Telefon szám: +36-30/357-6722

Téglagyári gödör, 1. sz. Főcsatorna, a Sebesfoki csatornával. Kezelő: Nagykun Horgász Egyesület
 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Karcagi birkapörkölt

Cím: 5300 Karcag
Link: www.hungarikum.hu

A karcagi módra főzött kunsági birkapörkölt a Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes gasztronómiai értéke. A Nagykunság az Alföld legnagyobb állattartó körzete volt, a táplálkozásában a juhhús nagyon fontos helyet foglalt el. Anagyállattartó gazdálkodás miatt a tőkeállatnak számító marhát (szürke marhát) és lovat nem fogyasztották eleink, de a juhhústannál inkább. Még a 18. században is hatalmas nyájak beretválták a nagykunsági városok határát. A népi táplálkozásban a húsfogyasztás alapját tehát a juhhús adta. Az életmódból adódóan nem is lehetett más.
 imaház, kápolna
 

Szőlős- vagy Kálvária-halom - Karcag

Cím: Dózsa Gy. út 67.

Katolikus kegyhely az egykori kunhalmon.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Akácliget Kemping - Karcag

Cím: 5300 Karcag, Fürdő út 3.
Telefon szám: +36-59 503-011
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.akacligetfurdo.hu/szallashelyek.php

Karcagon az Akácliget Gyógy- és Strandfürdővel szomszédos területén került kialakításra a **-os Kemping és a II. osztályú üdülőház, mely 2 appartmanból és 4 db kétágyas zuhanyzós üdülőszobából áll. A kemping területén egyidejűleg 282 fő tud sátorral illetve lakókocsival pihenni-üdülni. A kemping kiszolgáló egysége egy európai színvonalú központi épület, melyben jól felszerelt konyhák és ebédlő kapott helyet a vizesblokkokon túlmenően. A mozgáskorlátozottak részére nemenként zuhanyzó- wc helyiségek vannak kialakítva. Ebben az épületben a vendégek részére ruha mosás- szárítási lehetőség is biztosított.
 képzőművészet
Neves képzőművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Dr. Mándoky Kongur István relief - Karcag

Cím: Györffy István Nagykun Múzeum mögött.

Györfi Sándor műhelyéből került ki a híres nyelvész, orientalista Mándoky Kongur István domborműve.
 konferencia központ
Felkészült termek, célszerű kialakítások, modern technika és kiváló asszisztencia várja a tematikus rendezvények látogatóit. Komfort és kellemes környezet segíti a rendezvényt követő kikapcsolódást. Kérje részletes tájékoztatónkat itt.
 

Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ - Karcag

Cím: Karcag, Dózsa György u. 5-7.
Telefon szám: 036-59-503-224
Kapcsolattartó személy: Türke Jánosné igazgató
Link: www.derynekarcag.hu

Az épület 1926-ban épült eklektikus stílusban, amelyben 418 férőhelyes színház és mozi terem, díszterem, klubtermek és irodák találhatók. Itt üzemel Tourinform Iroda is. szolgáltatások: -termek bérbeadása -konferenciák, szakmai napok, fogadások szervezése -fővárosi és vidéki városok kulturális programjairól tájékoztatás, jegybiztosítás -információ szálláshelyekről, étkezési lehetőségekről, programokról és eseményekről az ország egész területén -határjáró kerékpártúra vezetéssel
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Karcagi Kunlovarda

Cím: 5300 Karcag Külterület, Méntelepi út 1.
Telefon szám: +36-59 703 303
Link: www.kunlovarda.hupont.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a „Nagykunság fővárosában”, Karcagon található az 1998. tavaszán alakult Karcagi Kunlovarda, mely a térség legnagyobb, legszínvonalasabb lovas-turisztikai szolgáltató központja.
 múzeum
 

Györffy István Nagykun Múzeum - Karcag

Cím: Karcag, Kálvin u. 4.
Telefon szám: 003659503164
Link: www.djm.hu
Fax szám: 003659312087
Kapcsolattartó személy: Dr Nagymolnár Miklós

Az 1830-as években épült Bogdi-Papp kúriában 1973 óta van állandó kiállítás. 2000 augusztus óta látogatható a Kunok évszázadai új kiállítás, mely a kunok és a Nagykunság történetét, életmódját, illetve annak változásait tekinti át.Nyitva 10-17. Hétfő szünnap


Szélmalom Fogadó - Karcag

Cím: Karcag, Vágóhíd út 1.

Szélmalom Fogadó - Karcag


Kántor Sándor Fazekasház - Karcag

Cím: Erkel Ferenc utca 1.
Telefon szám: 003659503164
Fax szám: 003659312087
Kapcsolattartó személy: Dr Nagymolnár Miklós
Link: www.djm.hu

Egykori módos parasztházban állítanak emléket Kossuth díjas fazekasmesternek. Figurális munkáit 1958-ban a Brüsszeli Világkiállításon Grand Prix-vel jutalmazták. Nyitva:V.1.-IX.31. 10-16. Hétfő szünnap. Téli időszakban zárva.


Nagykunsági Tájház - Karcag

Cím: Jókai utca 16.
Telefon szám: 003659503164
Fax szám: 003659312087
Kapcsolattartó személy: Dr Nagymolnár Miklós
Link: www.djm.hu

Az épületeggyüttes különböző helyiségeiben a Nagykunság különböző társadalmi rétegeire jellemző lakkberendezési, használati tárgyak, eszközök tekinthetők meg. Nyitva: V.1.-IX.31. 10-16. Hétfő szünnap. Téli időszakban zárva.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Székelykapu - Karcag

Cím: Madarasi út

A Madarasi úton, a szomszédos Berekfürdő felé haladva szemünkbe ötlik a székelykapu, amelyet a testvérváros, Székelykeresztúr adományozott Karcag városának.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Karcagi Nagy Zoltán

Cím: Karcag, Kuthen út 7.
Telefon szám: +36-59 503-513;0620 957 9091
Kapcsolattartó személy: Karcagi Nagy Zoltán

Karcagi Nagy Zoltán elôadómûvész a rendszeres fellépések mellett - jól tudjuk - nem feledkezik meg repertoárja rendszeres felfrissítésérôl sem. Teheti ezt már csak azért, mert a dalokat nem csak énekli, de írja is.


Magyarnóta és dal Alapítvány - Karcag

Cím: 5300 Karcag,Szt.István sgt.26.
Telefon szám: 0036-20-323-5245
Kapcsolattartó személy: Kolostyák Gyula kuratóriumi elnök
Fax szám: 0036-59-311-974

Alapítványunk 1997.-ben alakult magánalapítvány, mely azóta megkapta a közhasznú minősítést is. Céljaink között szerepel a magyar nóta és dal népszerűsítése és magas szintű megszólaltatása mellett fiatal tehetséges énekesek, zenészek képzése és támogatása, valamint kulturális és szórakoztató koncertek, események szervezése, rendezése és az ehhez való feltételek megteremtése. Továbbá a határon túli szervezetekkel való kapcsolattartás, a műfaj külföldi népszerűsítése és a hagyományőrzés. Nagyobb rendezvényeink a Tiszántúli nótástalálkozó (Berekfürdő) és a Karcagi birkafőző verseny (Karcag).Megrendelhető műsorainkról a „népzenei rendezvények” kategóriában tájékozódhatnak.
 szálláshely
 

Hotel*** Fehér Holló és Étterem - Karcag

Cím: 5300 Karcag, Püspökladányi út 3.
Telefon szám: +36-59-500-100
Kapcsolattartó személy: Szeivolt Istvánné
Fax szám: +36-59-500-109

Karcag város központjában, barátságos, kényelmes környezet. A szobák légkondicionáltak, fürdőszobával, telefonnal, színes TV-vel, minibárral felszereltek. Karcag város 4-es számú főközlekedési út mellett, Szolnok és Debrecen között félúton .


Szélmalmi fogadóház - Karcag

Cím: Karcag, Vágóhíd u. 1
Telefon szám: 0036-59-313-200
Link: www.tisza-to.hu

A klasszicista stílusban 1997-ben épült szélmalmi fogadóház kellemes pihenőhely a város szélén a műemlék szélmalommal szemben. A ház udvarán lehetőség van főzésre, az udvari kemencében sütésre. Az épületben A nagykunság élővilága című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. Nyitva tartás: május 1 – szeptember 30-ig hétfőtől péntekig 10-18 óra. Hétvégén és szezonon kívül csak előzetes bejelentkezésre!
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Viktória (Angyalos) kút - Karcag

Cím: Karcag, Kossuth tér

E helyen állt a város első ártézi kútja, melyet a maihoz hasonló kompozíció díszitett egykor. A szobor Györfi Sándor alkotása.


Csokonai díszkút - Karcag

Cím: Karcag

A városi könyvtár előtt álló díszkút, melyet Izsó Miklós Csokonai szobrának felhasználásával Györfi Sándor készített el.
 templom
 

Református templom - Karcag

Cím: Karcag, Kálvin utca 3.
Telefon szám: 0036-59-503-042
Fax szám: 0036-58-503-043
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Koncz Tibor

Református templom - Karcag


Magyar ortodox templom - Karcag

Cím: 5300 Karcag, Horváth Ferenc u. 2.
Telefon szám: +36-1 318-4813
Link: magyarorthodoxia.org

A késő barokkstílusú templomot görög kereskedők Rábl Károly tervei alapján 1794-ben kezdték el építeni. Fotó: muemlekem.hu/muemlek?id=5998


Római Katolikus templom - Karcag

Cím: Karcag, Széchényi sugárút 2.
Telefon szám: 0036-59-401-655; 30-655-0387
Kapcsolattartó személy: Galsi János

Római Katolikus templom - Karcag
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strand, Uszoda, Kemping - Karcag

Cím: 5300 Karcag, Fürdő út 3.
Telefon szám: 0036-59-312-353 30-412-2344
Fax szám: 0036-59-313-777
Link: www.akacligetfurdo.hu

A város nyugati részén található a gyógyvizű strandfürdő mely egész évben várja látogatóit. Nyáron öt nyitott medencével - melyből egy uszoda - télen egy nyitott medencével és egy fedett uszodával üzemel. A sportoláshoz nyáron rendelkezésre áll egy kispályás futballpálya, röplabdapálya, és lehetőség van asztaliteniszezésre is. A gyógyvíz nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos és igen sok ásványi anyagot tartalmazó hévíz, így összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére és egyes bőrbetegségek gyógyítására. Szolid belépő árak, időszakos és napi kedvezményes belépők!
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Karcag

Cím: Karcag, Kertész J. u. 7.
Telefon szám: 0036-59-400-379
Link: www.zsinagogak.com

A mostani templom építését 1898-ban kezdték meg. A fõrabbi és a Karcagi zsidóság legszebb napja 1899 március 20-a a templom felavatásának napja volt. A Karcagi Blau Ferenc fia, Bolgár építész által tervezett templom 100 éves jubileumát a múlt évben ünnepeltük meg, amikor is a templom belseje eredeti formájában ugyanolyan fényben ragyogott, mint 100 évvel ezelőtt. Forrás: www.zsinagogak.com

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner