12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Karancslapujtő
www.karancslapujto.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Baksa Sándor E-mail: hivatal@karancslapujto.hu
 Telefon: 0036-32 447-447 Fax:  
erdei túra, tanösvény,    imaház, kápolna,    internet,    templom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kápolna-hegy - Karancslapujtő

Cím: Karancslapujtő
Link: www.karancslapujto.hu

A Kápolnahegy rendkívüli történelmi és vallási emléket őriz, itt található a XIII. században épített román stílusú Szent (Boldog) Margit- kápolna, melynek keletkezését titok fedi. Maga a Kápolnahegy a bronzkorban erődítményként szolgált, máig kivehetők az árkádok maradványai, illetve nyomai.
 imaház, kápolna
 

Karancshegyi Szt. (Boldog) Margit – kápolna

Cím: Karancslapujtő, Kápolna-hegy
Link: www.karancslapujto.hu

Rendkívüli történelmi és vallási emlék a Karancshegyi Szt. (Boldog) Margit – kápolna, melynek keletkezését titok fedi. A hagyományok szerint a kápolnát IV. Béla király lánya építtette, mert itt talált menedéket a tatárok elől. A kápolna búcsújáró hely volt és remete is lakott itt. Mocsáry Antal 1826-ban írta: - puszta omladék ez már most. A kápolna közelében lévő remetelak két kis szobácskából, konyhából és egyébből állott, Mocsáry ismerte az ott lakó remetét is. A kápolna legutóbb 2007-ben újult meg a Karancs Kápolna Alapítvány és az Ipoly Erdő Zrt. jóvoltából.
 templom
 

Római katolikus templom (Magyarok Nagyasszonya)

Cím: 3182 Karancslapujtő, Dobó köz 1/a.
Link: www.karancslapujto.hu
Telefon szám: +36-32 447-508

Karancslapujtő központjában található neogótikus templomot 1899-ben szentelték fel, az országban elsőként a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner