12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Karancslapujtő
www.karancslapujto.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Baksa Sándor E-mail: klpohi@profinter.hu
 Telefon: 0036-32 447-447 Fax:  
disco,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    fazekasság,    fogorvosok,    imaház, kápolna,    internet,    klub, egyesület,    lovaglás,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szökőkút, díszkút,    templom,    vadászat

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kápolna-hegy - Karancslapujtő

Cím: Karancslapujtő
Link: www.karancslapujto.hu

A Kápolnahegy rendkívüli történelmi és vallási emléket őriz, itt található a XIII. században épített román stílusú Szent (Boldog) Margit- kápolna, melynek keletkezését titok fedi. Maga a Kápolnahegy a bronzkorban erődítményként szolgált, máig kivehetők az árkádok maradványai, illetve nyomai.
 imaház, kápolna
 

Karancshegyi Szt. (Boldog) Margit – kápolna

Cím: Karancslapujtő, Kápolna-hegy
Link: www.karancslapujto.hu

Rendkívüli történelmi és vallási emlék a Karancshegyi Szt. (Boldog) Margit – kápolna, melynek keletkezését titok fedi. A hagyományok szerint a kápolnát IV. Béla király lánya építtette, mert itt talált menedéket a tatárok elől. A kápolna búcsújáró hely volt és remete is lakott itt. Mocsáry Antal 1826-ban írta: - puszta omladék ez már most. A kápolna közelében lévő remetelak két kis szobácskából, konyhából és egyébből állott, Mocsáry ismerte az ott lakó remetét is. A kápolna legutóbb 2007-ben újult meg a Karancs Kápolna Alapítvány és az Ipoly Erdő Zrt. jóvoltából.
 templom
 

Római katolikus templom (Magyarok Nagyasszonya)

Cím: 3182 Karancslapujtő, Dobó köz 1/a.
Link: www.karancslapujto.hu
Telefon szám: +36-32 447-508

Karancslapujtő központjában található neogótikus templomot 1899-ben szentelték fel, az országban elsőként a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.