12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Karád
www.karad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Baranyai Károlyné E-mail: karad@karadph.t-online.hu
 Telefon: +36-84 570-900 Fax: +36-84 570-901
emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Karád

Cím: 8676 Karád,
Link: www.karad.hu

A község központjában, az Öregek Napközi Otthona előtt áll az I. világháborúban meghalt karádi hősöknek emléket állító, ún. "oroszlános" emlékmű.
 híres személy
 

Gárdonyi Géza író

Cím: 8676 Karád,

Karádon kezdte tanítói pályafutását 1882-ben Ziegler Géza, aki később Gárdonyi Géza néven vált ismertté. A később híressé lett író négy évig tartózkodott itt. Naplójában, írásaiban kissé keserűen, csalódottan örökíti meg ezt az időszakot. (Az én falum című novelláskötete a karádi, nem éppen felhőtlenül boldog éveket idézi.


Horváth János

Cím: 8676 Karád,

 
A kanásztánc legkiválóbb művelője népművészet mestere címet is megkapta. A Gyöngyösbokréta együttes szólistájaként fellépett '38-ban Cannesban, '39-ben Brüsszelben, de szerepelt Kassán és Bécsben is.


Tautner Ilona

Cím: 8676 Karád,

 
Tautner Ilonáét, aki híressé tette a karádi hímzést. Az 1982-ben megnyílt tájházban megcsodálhatjuk az ügyes kezű karádi asszonyok kézimunkáit.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Kopácsy-kúria - Karád

Cím: 8676 Karád, Kossuth u. 3.
Telefon szám: +36-84/370-027
Link: www.karad.hu

A Kopácsy-kúria az 1890-es években épült, klasszicista stílusban. A Kopácsy család tulajdona volt. Régebben itt volt a jegyzőség. Jelenleg ipari üzemként hasznosítják.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Karád

Cím: 8676 Karád, Attila utca 12.
Telefon szám: +36-(84) 370-001
Link: www.karad.hu

Az épület a 19.század végén épült és most is őrzi eredeti formáját. Ebben a népi lakóházban kiállítás keretében mutatjuk be a helyi népművészeti értékeket.Karádot népművészete, népdalai, tánca, népviselete és kézimunkája tette világhírűvé.
 templom
 

Római katolikus templom - Karád

Cím: Karád, Szent László tér 1.
Link: www.karad.hu

A felszentelt templom védőszentje Szent László király lett. A templom 1749-ben szilárd anyagból készült tornyot kapott. 1861-ben a templomot két oldalszárnnyal bővítették és felül kettő karzattal. 1908-ban az oldalhajók bővítésre szorultak, ekkor alakult ki a jelenlegi állapota. 1927. november 27-én 4 új harangot kapott, melyet Szlezák László Magyarország legjobb harangöntője készített.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner