12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kaposszerdahely
www.kaposszerdahely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Prépost László E-mail: kaposszerdahely@somogy.hu
 Telefon: +36-82-712-526 Fax: +36-82-584-010
emlékmű, műemlék, szobor,    fazekasság,    múzeum,    népi kézművesség,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Kaposszerdahely

Cím: Kaposszerdahely
Link: www.kaposszerdahely.hu

A templommal szembeni téren áll a világháborúkban elesett Kaposszerdahelyi hősök névsorát tartalmazó emlékoszlop. Körülötte lévő kis kertet színes árvácskákkal ültették be. A világégések áldozatait nem hagyják elfeledni a helyiek, rendszeresen gondozzák, s minden évben megkoszorúzzák az elődeikre emlékeztető kőoszlopot.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Fazekasság

Cím: Kaposszerdahely
Link: www.kaposszerdahely.hu
Kapcsolattartó személy: Göbölös Attila

1959-ben született Kaposváron. Sokat rajzolt, kiállít acute;sokon és pályázatokon szerepeltek munkái. Érettségi után népművészetet és művészettörténetet tanult, ekkor találkozott először az agyaggal.
 múzeum
 

Páva alkotóház Kaposszerdahely

Cím: Kaposszerdahely

Páva alkotóház Kaposszerdahely
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Fafaragás

Cím: 7476 Kaposszerdahely, Kossuth Lajos utca 38/A
Telefon szám: +3682 / 712-508
Kapcsolattartó személy: Horváth Béres János
Link: www.horvath-beres.hu

Kaposszerdahelyen járva több helyen is láthatók azok az embermagasságú fából faragott szobrok, melyek Horváth Béres János keze munkáját dicsérik. A helyben élő és alkotó faszobrász az ezredfordulón készítette el a zselici Vadvirágos út című sorozatát, mely a kaposvári megyeházától vezet Szilvásszentmártonig. A védett és ritka növényeket ábrázoló alkotásokat vastag tölgyfa törzsébe vájta készítőjük. A XXI. század tiszteletére emelt 21 alkotásból három - a mocsári nőszirom, az ökörfarkkóró és a kontyvirág - látható Kaposszerdahelyen.
 templom
 

Római katolikus templom - Kaposszerdahely

Cím: Kaposszerdahely
Link: www.kaposszerdahely.hu

A falu közepén, a Kossuth és a Petőfi utca sarkán áll a római katolikus templom és a plébánia. A torony karcsún tör az ég felé, mely szinte a falu egész területéről látható. Az épületet örökzöldek veszik körül, előtte egy kereszt áll, melyet ifjabb Papp István emlékének állítottak. A templomot egyébként a 30-as években emelték neoromán stílusban. A helyiek nagyon büszkék rá, hiszen a gazdasági válság éveiben készült. Jelenleg helyi védettség alatt áll.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner