12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kaposgyarmat
www.somogy.hu/kaposgyarmat
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HEGEDÜS JENŐ E-mail: kaposgyarmat@freemail.hu
 Telefon: +36-82-370-962 Fax:  
barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    templom

 egyedi ritkaság
 

Lózsiti-barlang

Telefon szám: +36-82/370-962
Cím: 7473 Kaposgyarmat, külterület

A Lózsiti-hegyen a magas mésztartalmú homokkőben 1981-ben fedezték fel a barlangot. A mélyedés mennyezetéről cseppkövek csüngnek alá. Somogy megyében ez az egyetlen cseppkő-előfordulás. A barlang kiépítése nem történt meg, de a törvényeknek megfelelően védelem alatt áll. Forrás: vendegvaro.hu


Cseppköves mésztufahasadék

Cím: 7473 Kaposgyarmat,külterület
Link: www.utikalauz.hu/magyarorszag/Hevesi_Zoltan-Kaposgyarmat.html

 
Kaposgyarmat cseppköves mésztufa hasadék / Somogy/ Az aprófalvas Zselic nem tartozik a természetjárók által gyakran és főleg nagy tömegben látogatott területek közé. Talán ennek a kisebb érdeklődésnek köszönhető, hogy több olyan eldugott és kevéssé ismert geológiai képződmény is található ezen a tájon mely méltán ejtheti ámulatba az erre tévedőket.


Jó kút

Cím: 7473 Kaposgyarmat,

 
A falu végén található Jó kút valamikor búcsújáró hely volt. A kutat tápláló forrás vizének csodatévõ erõt tulajdonítottak, a gyógyulás reményében ezért sokan felkeresték. A helyiek szerint egy járni nem tudó asszony álmodta meg a forrás helyét, s a víz (amit a férje onnan merített) meg is gyógyította. Úgy tartják, sokan ott hagyták a mankójukat, miután megfürdették a lábukat. A forrást meglelõ férfi távolabbi községekbe is elszállította a vizet, még a Balaton környékérõl is érdeklõdtek. Az utóbbi évtizedben az önkormányzat rendbe hozatta a kutat, a kristálytiszta hideg víz ma is csordogál egy kifolyó nyíláson.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hármas kereszt - Kaposgyarmat

Cím: 7473 Kaposgyarmat,
Link: www.kaposgyarmat.hu

Megkapó látvány fogadja a Zselic "gyöngyszemébe" látogatót mindjárt a falu szélén. A három keresztet rózsalugas illatos virágai fonják körül, mögöttük az erdõ zöldje ad szép hátteret. A hármas kereszt az I. világháborúban elesett hõsök emlékére készült. Felállításukhoz a frontáldozatok családtagjai gyûjtötték össze a pénzt.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Halastó - Kaposgyarmat

Cím: 7473 Kaposgyarmat,

1992-ben alakították ki a halastavat az egykori mocsár helyén, a fõtér parkosított területe mögött. A lakosság összefogásával épült ez is, mint annyi más Kaposgyarmaton. A következõ évben már halat is telepítettek a tavacskába, amely mára igazi ékessége lett a falunak. A fûzfákkal körülvett, gondozott vízhez kedvük szerint letelepedhetnek a helyi horgászok, de csónakázásra, sõt télen korcsolyázásra is kiválóan alkalmas. Érdekesség, hogy a víz szintje jóval magasabban van, mint a szomszédos pázsitos tér.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner