12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kapolcs
www.kapolcs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Göntér Gyula E-mail: kapolcs@level.datanet.hu ...
 Telefon: +36 87-437-029 Fax:  
egyedi ritkaság,    falusi turizmus,    klub, egyesület,    mulatság, fesztivál,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Szaller-malom Kapolcs

Telefon szám: +36-20 266-8492
Cím: Kapolcs
Link: www.kapolcs.hu

A legfontosabb ipari ágazat Kapolcson azonban a malomipar volt. A malmok többsége tulajdonosáról, vagy annak valamely családtagjáról kapta a nevét Szaller malom is. Az államosítással azonban a malmokat sorra bezárták, vagy csak hagyták lassan elpusztulni. Idővel a patak vize is elapadt. Mára sikerült a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet segítségével a patakot megmenteni, és 2000-ben befejeződtek a már-már jelképpé váló Szaller-malom újjáépítésének munkái is.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Vörösmarty ház

Telefon szám: +36-(30) 248-88-42
Cím: 8294 Kapolcs Dózsa u. 61.
Link: web.axelero.hu/panrath
Fax szám: +36-1-364-18-89
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Régi, felújított, önálló parasztház festői panorámával az erdő szélén. 3 önálló lakás fürdőszobával, konyhával, borospincével. Lovaglási lehetőség. Üdülési csekk elfogadó hely.
 klub, egyesület
 

Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet

Telefon szám: 0036 87 437-029
Cím: 8294 Kapolcs, Faluház

 
1989-ben alakult meg a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet, amely a későbbiek során a Művészetek Völgye fesztivál megrendezésével az egész ország számára tett híressé, és népszerűvé ezt a gyönyörű fekvésű kis falvat, Kapolcsot.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Művészetek Völgye 2018 Fesztivál - Kapolcs

Telefon szám: 0036 87-437-029
Cím: Kapolcs - Vigántpetend - Taliándörögd
Kapcsolattartó személy: Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
Link: www.muveszetekvolgye.hu

Művészetek Völgye 2018. július 20 - 29. És lesz!!! Lesznek kisebb-nagyobb, rövidebb-hosszabb programok Kapolcson, Vigántpetenden, Taliándörögdön. Reméljük, itt lesztek Ti is!
 sétáló utca, városkép
 

Kapolcs

Cím: Kapolcs

Kapolcs a Káli-medence Tájvédelmi Körzetben fekszik, a forrásokkal, és erdőségekkel körülvett Balaton-felvidéki Eger-völgyben.A helység a nevét a kun Kapolcs vezérről kapta.
 templom
 

Katolikus templom - Kapolcs

Cím: 8294 Kapolcs, Kossuth u.

Padányi Bíró Márton püspök állíttatta helyre a kapolcsi katolikus templomot, melynek legszebb kincse a fekete Mária oltárkép, amit Xaverich Ferenc munkájának tulajdonítanak, de valószínű, hogy Cymbal Jánostól valók.


Evangélikus Templom - Kapolcs

Cím: 8294 Kapolcs Kossuth u. 28.
Link: www.kapolcs.hu

Kapolcs evangélikus temploma XVII. századi eredetű, késő barokk stílusú templom.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Attila vára, és Királykő

Cím: Kapolcs

 
Malompart rendezvényközponttól rövid úton egy szép bükkös erdőn keresztül érhetjük el a Királykő sziklát. Egy vulkáni dombtetőn, északról meredek bazalt sziklasortól hozzáférhetetlen helyen állt, a monda szerint, Attila vára. Egy 50x80 méteres területen 20-40 cm magas sáncmaradványok látszanak.
 programok, rendezvények
 

28. Művészetek Völgye Fesztivál 2018

Cím: Kapolcs, Faluház
Telefon szám: 0036 87-437-029
Link: www.muveszetekvolgye.hu
Mikortól: 2018-07-20
Meddig: 2018-07-29

2018. július 20-án nyitja meg kapuit a 28. Művészetek Völgye Fesztivál.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.