12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kapolcs
www.kapolcs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Márvány Péter E-mail: kapolcs@level.datanet.hu ...
 Telefon: +36 87 437-029 Fax:  
egyedi ritkaság,    falusi turizmus,    klub, egyesület,    mulatság, fesztivál,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Szaller-malom Kapolcs

Telefon szám: +36-20 266-8492
Cím: Kapolcs
Link: www.kapolcs.hu

A legfontosabb ipari ágazat Kapolcson azonban a malomipar volt. A malmok többsége tulajdonosáról, vagy annak valamely családtagjáról kapta a nevét Szaller malom is. Az államosítással azonban a malmokat sorra bezárták, vagy csak hagyták lassan elpusztulni. Idővel a patak vize is elapadt. Mára sikerült a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet segítségével a patakot megmenteni, és 2000-ben befejeződtek a már-már jelképpé váló Szaller-malom újjáépítésének munkái is.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Vörösmarty ház

Telefon szám: +36-(30) 248-88-42
Cím: 8294 Kapolcs Dózsa u. 61.
Link: web.axelero.hu/panrath
Fax szám: +36-1-364-18-89
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Régi, felújított, önálló parasztház festői panorámával az erdő szélén. 3 önálló lakás fürdőszobával, konyhával, borospincével. Lovaglási lehetőség. Üdülési csekk elfogadó hely.
 klub, egyesület
 

Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet

Telefon szám: 0036 87 437-029
Cím: 8294 Kapolcs, Faluház

 
1989-ben alakult meg a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet, amely a későbbiek során a Művészetek Völgye fesztivál megrendezésével az egész ország számára tett híressé, és népszerűvé ezt a gyönyörű fekvésű kis falvat, Kapolcsot.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Művészetek Völgye 2019 Fesztivál - Kapolcs

Telefon szám: 0036 87-437-029
Cím: Kapolcs - Vigántpetend - Taliándörögd
Kapcsolattartó személy: Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
Link: www.muveszetekvolgye.hu

Művészetek Völgye 2019. július 19 - 28. És lesz!!! Lesznek kisebb-nagyobb, rövidebb-hosszabb programok Kapolcson, Vigántpetenden, Taliándörögdön. Reméljük, itt lesztek Ti is!
 sétáló utca, városkép
 

Kapolcs település

Cím: Kapolcs

Kapolcs a Káli-medence Tájvédelmi Körzetben fekszik, a forrásokkal, és erdőségekkel körülvett Balaton-felvidéki Eger-völgyben.A helység a nevét a kun Kapolcs vezérről kapta.
 templom
 

Katolikus templom - Kapolcs

Cím: 8294 Kapolcs, Kossuth u.

Padányi Bíró Márton püspök állíttatta helyre a kapolcsi katolikus templomot, melynek legszebb kincse a fekete Mária oltárkép, amit Xaverich Ferenc munkájának tulajdonítanak, de valószínű, hogy Cymbal Jánostól valók.


Evangélikus Templom - Kapolcs

Cím: 8294 Kapolcs Kossuth u. 28.
Link: www.kapolcs.hu

Kapolcs evangélikus temploma XVII. századi eredetű, késő barokk stílusú templom.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Attila vára, és Királykő

Cím: Kapolcs

 
Malompart rendezvényközponttól rövid úton egy szép bükkös erdőn keresztül érhetjük el a Királykő sziklát. Egy vulkáni dombtetőn, északról meredek bazalt sziklasortól hozzáférhetetlen helyen állt, a monda szerint, Attila vára. Egy 50x80 méteres területen 20-40 cm magas sáncmaradványok látszanak.
 programok, rendezvények
 

29. Művészetek Völgye Fesztivál 2019

Cím: Kapolcs, Faluház
Telefon szám: 0036 87-437-029
Link: www.muveszetekvolgye.hu
Mikortól: 2019-07-19
Meddig: 2019-07-28

2019. Július 19. és 28. között újra a Balaton-felvidék három apró települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz az ország központja. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irdodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner