12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kalocsa
www.kalocsa.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Filvig Géza E-mail: admin@kalocsa.hu
 Telefon: +36-78 461-166 Fax: +36-78 462-375
állandó kiállítás,    cukrászda,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    fazekasság,    hangverseny,    horgászat, horgásztó,    Hungarikum,    internet,    kastély, kúria,    kávézó, teaház, kávéház,    kézműipar,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    növénykert, park,    porcelán kiállítás,    programok, rendezvények,    repülősportok,    repülőtér,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Érseki Könyvtár - Kalocsa

Telefon szám: +36-78-462-166/201
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fischerné Grócz Zita
Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.
Link: www.asztrik.hu

A Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtár (Bibliotheca Metropolitanae Colocensis; Kathedralbibliothek von Kalocsa) nyilvános könyvtárként működő tudományos intézmény, amely a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye központi könyvtára. Fenntartója a Kalocsa-Kecskeméti Érsekség.


Népművészeti Ház - Kalocsa

Telefon szám: +36-30 555-3351
Cím: 6300 Kalocsa, Tompa M. u. 5- 7.
Link: www.kalocsa.hu

Gábor Lajos 1952-ben hagyta a városra, a mai múzeum épületét. A ház mintegy 200 éves úgynevezett „partos ház”, melynek első három helyisége eredeti formájában mutatja be a régi paraszti életet, míg a valamikori kamra helyén egy kis kiállítás keretében kísérhetjük nyomon a kalocsai népművészet fejlődését.


Magyar Fűszerpaprika Múzeum - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 6.

A Kalocsa-Korona Tours Utazási Iroda épületének padlásán berendezett Paprikamúzeum a kalocsai és a környékbeli fűszerpaprika-termesztés és feldolgozás múltját mutatja be. A múzeum 1977 októberében nyílt meg a piactéren lévő magtárépületben a Magyar Mezőgazdasági Múzeum támogatásával. Jelenlegi helyén 1993 márciusától működik. Látogatható április 1. és október 31. között naponta (kedd kivételével) 10 óra és 16 óra 30 perc között. A téli időszakban, telefonon tett előzetes bejelentés után fogad látogatókat.


Érseki Kincstár - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Hunyadi u. 2.-4. - Katona István ház
Telefon szám: +36-78-462-166
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Lakatos Adél
Link: www.asztrik.hu

Érseki kincstár (Főszékesegyház, Szentháromság tér.) A főszékesegyház kápolnakoszorújának északi felében 1988. augusztus 19-én nyitották meg az egyházmegyében összegyűjtött egyházi kincsekből álló gyűjteményt. A kincstár látogatható naponta 9-17 óra között. November 1-től április 30-ig zárva van, de a (78) 462-166-os telefonon tett előzetes bejelentés alapján fogadják a látogatókat.
 cukrászda
 

Barokk Cukrászda Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István út 2-4.
Telefon szám: +36-30 896-25-58
Link: www.facebook.com/pages/Barokk-Cukrászda/517783484967308

Az egységes barokk stílusú történelmi városközpontban működik a volt Barokk Kávéház helyén az immár megújult BAROKK CUKRÁSZDA. Füstmentes belső és hangulatos külső környezetben kóstolhatja meg helyben készített cukrászkészítményeinket, főzött fagylalt különlegességeinket, Lamborghini kávéinkat. Nyitva: Hétfő - Péntek: 08 - 20 Szombat - Vasárnap: 09 - 21. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Liszt Ferenc szobra - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér

Liszt Ferenc szobra Kalocsán az érseki palota kerítése előtti kis parkban áll. A szobrot Eskulits Tamás készítette 1986-ban.


Tomori Pál szobra - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér 2.
Link: www.kalocsa.hu

Tomori Pál bronzszobrát, amelyet Füredi (Führer) Richárd szobrász-művész készített, 1938. jún. 12-én avatta fel páter Zadravecz István a nagyszeminárium (ma Művelődési Központ) előtt.


Szent István - szobor - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér

A főszékesegyházzal szemben látható Szent István-szobor Kirchmayer Károly szobrász és Vadász György építész alkotása, amelyet a szent király halálának 950. évfordulóján emeltek.


Szentháromság szobor - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér

A Szentháromság tér és az egykori Szentháromság utca (ma Szent István király út) névadó szobra. Salm Lipót (18. sz. vége - 19. sz. eleje) pesti szobrásszal készíttette Kalocsa városa 1786-ban.


Hősi emlékmű - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér

Hősi emlékmű - Kalocsa


Asztrik érsek szobra - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út

A szobor kb. 165 cm magas, durván megfaragott gránittömb alapzaton áll. Az alapzaton ASZTRIK ÉRSEK felirat található
 étterem
 

Klub 51 Vigadó Étterem és Pizzéria - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Bátyai út 40.
Telefon szám: +36-70-941-08-84
Fax szám: +36-78-461-038
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mészárosné Baranyai Edina

A Klub 51 Vigadó Étterem és Pizzéria Kalocsán közvetlenül az 51-es számú főút mellett található. Panzióval és étteremmel várja az erre látogatókat. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Fazekasság - Kalocsa

Cím: Kalocsa
Link: www.kalocsa.hu

A kalocsai népművészet legrégibb ágai a faragás és a fazekasság. A 18. század első fe lében a kalocsai fazekasok edényeiket különböző módon díszítették. A csak belül mázas edények külsejét egy vagy több ujjal festették. A mázas edények festésére egyszerűbb, 2-3 színnel festett motívumokat használtak.


Fazekas Alkotóház - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Kunszt József u. 4.
Link: www.fazekasmester.hu
Telefon szám: +36-78-465-259
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács László

A kalocsai Fazekas Alkotóházban lehetőség van kölönböző fazekas korongos és a legkülönbözőbb tradicionális technikák kipróbálására. A műhelyben különböző méretű, hőmérsékletű elektromos kemencék, valamint fás égető kemencék találhatók. Lehetőség nyílhat fekete kerámia, továbbá raku égetésre is. A fent említett technikákat, égetést ki lehet próbálni, természetesen időpont-egyezetetéssel. Húsz éve, hogy fazekas képzéssel is foglalkozom, így természetesen hivatalos keretek között szakképesítést is lehet műhelyemben szerezni.
 hangverseny
Neves hazai és vendégművészek csodálatos hangulatot varázsolnak elénk. Kérje programfüzetünket!
 

Kék Madár Fesztivál

Cím: 6300 Kalocsa
Link: www.kekmadar.hu
Telefon szám: +36 (78) 562-985,

Az Alapítvány másik komoly programját, a Kék Madár Fesztivált is ezért szervezzük és azért jobbítjuk, hogy a művészek, és az általuk vonzott nagy többezres közönség által minél nagyobb, hogy minél szebb, látványosabb Fesztivált tudjunk rendezni, így minél nagyobb bevételre tegyünk szert, mellyel egyre több súlyosan fogyatékos gyermeket tudunk támogatni. Pályázataink célja is az, hogy fejlesztve infrastruktúránkat, még nagyobb erőbevetéssel tudjunk dolgozni a célért: a beteg gyermekek támogatásáért.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgásztó - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Miskei út

Horgásztó Kalocsa Miskei út.
 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Kalocsai Porcelán

Cím: 6300 Kalocsa, Malatin tér 5.
Telefon szám: +36-78-462-017
Fax szám: +36-78-462-017
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szentesi Zoltán
Link: www.porcelanfesto.hu

A kézzel festett, gazdagon díszített porcelánjaink és étkészleteink iránt. Porcelánok széles választékát ajánljuk Önnek, amelyek nemcsak életünk jeles napjait varázsolják ünnepivé, hanem mindennapi használatra is kiválóan alkalmasak. A porcelánfestő üzemet 1971-ben alapították, azóta arra törekszünk, hogy magas színvonalon ötvözzük Kalocsa és környéke több száz éves, világhírű, színpompás népművészetének legnemesebb hagyományait a porcelánfestés művészetével.


Kalocsai paprika

Cím: Kalocsa
Link: www.paprikart.hu

Látta már a gulyáslevesek, pörköltek gyönyörű, gyöngyöző sötétpiros színét? Érezte már illatát, a mással nem helyettesíthető aromáját, gazdag ízanyagát? Tudja, hogy ezt az élményt csak a kalocsai és a tájkörzeten kívül (Szeged, egyéb) termelt magyar fűszerpaprika fajtákból előállított őrlemény teszi csak lehetővé az Ön számá-ra?
 internet
 

Kalocsai Teleház

Cím: 6300 Kalocsa, Tomori Pál utca 50.
Telefon szám: 0036-78-467-650

A kalocsai teleház a város központjában, a legjobb helyen, a sétáló utcában található. Internet elérhetőség.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Főszékesegyházi Könyvtár (Érseki Kastély)

Cím: Kalocsa, Szentháromság tér 1.

Főszékesegyházi Könyvtár (Érseki kastély, Szentháromság tér 1.) Patachich Ádám érsek (1766-1784) alapította 1782-ben 16 ezer kötetes magánkönyvtára és a káptalani könyvtár összevonásával.
 kézműipar
Neves iparművészek és népi iparművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Kalocsai Porcelánfestő Manufatúra

Cím: 6300 Kalocsa
Telefon szám: +36-78-462-017
Fax szám: +36-78-462-017
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szentesi Zoltán
Link: www.porcelanfesto.hu

Látogassák meg manufaktúránkat és betekinthetnek a porcelángyártás és festés érdekes világába! A Kalocsai Porcelán Manufaktúrában a látogatók figyelemmel kísérhetik a porcelángyártás minden folyamatát, a porcelánöntéstől az égetőkemencéig. A festés mellett 1996 óta foglalkozunk porcelángyártással és jelenleg porcelántermékeink jelentős része manufaktúránkban készül. Bemutatjuk Önöknek a porcelánöntés, tisztítás, mázazás folyamatát, és ha kedvet kapnak hozzá, Önök is kipróbálhatják, hogyan is lesz a folyékony masszából kecses váza, vagy kispapucs.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Katus György Szabadidős Lovagoltatás

Cím: 6300 Kalocsa, Gábor Lajos u. 30.
Telefon szám: +36-70-335-3807
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Katus György

Katus György Szabadidős Lovagoltatás
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Duna Menti Folklór Fesztivál - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa
Link: www.tmamk.hu/duna

Duna Menti Folklór Fesztivál 2010. június 25-27. Kalocsa. E múlttal rendelkező fesztivál a hagyományőrzés előremutató szerepét demonstráló rendezvényfüzér, mely az autentikus európai falusi folklór komplex hagyományőrzésének bemutatása révén a faluközösségek megerősítését inspirálja, valamint nemzetek közötti tudáscsere jellegével gazdagítja a rendező települések kulturális alapú, fenntartható típusú tevékenységeit.
 múzeum
 

Viski Károly Múzeum

Cím: Kalocsa, Szent István kir. út 25.
Link: www.viskikarolymuzeum.hu
Telefon szám: +36-78-462-351
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A tájmúzeumként működő múzeum elődjét, a Városi Múzeumot 1932-ben alapították. Jelenlegi helyén 1971 óta működik. Legnagyobb állandó kiállítása a „Népek, életformák, hagyományok a Kalocsai Sárközben” Kalocsa és a környék újkori történetét és a kalocsai népművészet kialakulását mutatja be. A múzeumban látható az egykori jezsuita gimnázium ásványtára és éremgyűjteménye. A múzeum naponta (hétfő kivételével) 9-17 óra között látogatható. November 1. és március 15. között zárva tart, de a (78) 462-351-es telefonszámon tett előzetes bejelentés után fogad csoportos látogatókat.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Hímzett terítők - Kalocsa

Cím: Kalocsa
Link: www.kalocsa.hu

A népművészet és a kézművesség nagyon fontos hagyomány a Kalocsai régióban. A helyben készített hímzések, textíliák, porcelán és fazekas termékek, valamint a hímzett népviseletek széles körben ismertek és keresettek.


Kovács László fazekas mester - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa Kunszt J. u. 4.
Link: www.fazekasmester.hu
Telefon szám: +36-78-465-259
Kapcsolattartó személy: Kovács László

A felszálló füsttel egy időben egy anyag tűnik el világunkból visszavonhatatlanúl. A katlanban a négy őselem,a víz,a föld a levegő és a tűz összeölelkezéséből egy új anyag születik,a KERÁMIA. Hírnök is egyben,hogy a végtelen idővel együtt vigye hírűl a jövőnek az EMBERT aki alkotott.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Érsekkert képei - Kalocsa

Cím: Kalocsa, Érsekkert út

Érsekkert képei - Kalocsa
 porcelán kiállítás
A magyar nemesporcelán egyedülálló érték az egész világon. Igazi ritkaságok, csodálatos gyűjtemények, és mai tehetségek munkái várják a érdeklődőket és gyűjtőket.
 

Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra

Cím: 6300 Kalocsa, Malatin tér 5.
Telefon szám: +36-78-462-017
Fax szám: +36-78-462-017
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szentesi Zoltán
Link: www.porcelanfesto.hu

Látogassák meg porcelán manufaktúránkat és betekinthetnek a porcelángyártás és festés érdekes világába! A Kalocsai Porcelán Manufaktúrában a látogatók figyelemmel kísérhetik a porcelángyártás minden folyamatát, a porcelánöntéstől az égetőkemencéig. A festés mellett 1996 óta foglalkozunk porcelángyártással és jelenleg porcelán termékeink jelentős része manufaktúránkban készül.
 programok, rendezvények
 

Kék Madár Fesztivál

Cím: 6300 Kalocsa
Link: www.kekmadar.hu

Az év minden szakában különböző rendezvények várják az idelátogatókat. Ezek közül a legfontosabb a Kék madár fesztivál, a Paprika napok, valamint a Duna menti Folklórfesztivál.
 repülősportok
Felkészült személyzet, technikai háttér, kedvező feltételek, oktatók és pilóták segítik a repülés szerelmeseit.
 

V. EuropAirVenture -1910-2010. 100 év, 100 gép
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Foktő-Kalocsa-Uszod-i repülőtér
Link: www.europairventure.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: D’Ess Gábor

V. EuropAirVenture -1910-2010 „100 év, 100 gép” az extrém sportok és a repülés szerelmeseinek találkozója. Kalocsa 2010. május 28-29-30. Foktő-Kalocsa-Uszód-i repülőtér. Szeretettel várunk Benneteket a 100 éves Magyar Motoros Repülés alkalmából Kalocsán. Részletes program az ikonra kattintva olvasható.
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Aeroport Foktő-Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Veres P. u. 22.
Link: www.acfk.hu
Kapcsolattartó személy: Fekete Ferenc
Telefon szám: +36-30-941-5398

Aeroport Foktő-Kalocsa
 sétáló utca, városkép
 

Negyvennyolcasok tere Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Negyvennyolcasok tere

Negyvennyolcasok tere


Ecetgyár utca Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Ecetgyár utca

Ecetgyár utca Kalocsa


Szentháromság tér Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér

Kalocsán a Szentháromság tér az ország egyik legszebb barokk tere a barokk főszékesegyházat körülvevő Szentháromság tér, amelyet egy- és kétemeletes barokk és copfstílus épületek szegélyeznek. A tér északi részén áll az U alaprajzú, kétemeletes barokk érseki kastély.


Sétáló utca Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út

Fotók a Sétáló utcáról, Kalocsa.


Vajas- part Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Mátyás király út

Vajas- part
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Kalocsai Színház - Kalocsa

Cím: Kalocsa, Szt. István kir. út 36.
Telefon szám: +36- 70 - 334-90-12
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Árpád
Link: www.kalocsaiszinhaz.hu

A Kalocsai Színház, a jövő évadban több meglepetéssel és újítással igyekszik kedveskedni a Tisztelt Publikumnak. A tavalyi évad három bemutatójával szemben most négy új produkciónak tapsolhatnak a színházbarátok. A repertoár természetesen közönségdarabokra, sikergyanús előadásokra épít, ahogy ezt már megszokhattuk, ám műfajilag új szín is helyet kap a műsorban, így lesz zenés vígjáték, komédia, magyaros daljáték és újdonságként egy szatírikus vígjáték.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Érsekkert - szökőkút - Kalocsa

Cím: Kalocsa, Érsekert út

Érsekkert - szökőkút - Kalocsa


Díszkút - Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út

Díszkút - Kalocsa
 templom
 

Szent József-templom és -zárda Kalocsa

Cím: Kalocsa, Asztrik tér 3-7.

Kalocsa, Szent József -templom. Főoltár: Kuppelwieser Lipót bécsi művész festménye.


Kalocsai Főszékesegyház

Cím: Kalocsa, Szentháromság tér

A kalocsai főszékesegyház Magyarország egyik legrégebbi székesegyháza.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Gyógyfürdő és Uszoda Kalocsa

Cím: 6300 Kalocsa, Csajda kert
Telefon szám: +36-78-461-075
Link: www.kalocsaviz.hu

A kútból kitermelt víz hőfoka: 35 C° és ásványi anyag tartalma is igen jelentős, hiszen nátrium – kloridos, bromidos, jodidos kémiai összetételű az akreditált labor vizsgálatai alapján, így kitűnően alkalmazható elsősorban mozgásszervi, izületi betegségek kezelésére, gyógyítására. Kalocsa Város Önkormányzata és a Kalocsavíz Kft. szeretettel várja minden sportolni, kikapcsolódni , pihenni, gyógyulni vágyó vendégét a Csajda – kerti uszoda és gyógyfürdőbe.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Meszes Beach Café

Cím: Meszes Dunapart - szabadstrand
Telefon szám: +36-30-299-9684

Meszes Dunapart - szabadstrand


Szelidi- tó

Cím: 6328 Dunapataj Szelidi- tó
Link: www.szelidi-to.hu

A tavat a még a Duna vize mélyített ki évezredekkel ezelõtt. Jelenleg 4km hosszú, szélessége átlagosan 150-200m között mozog, átlagos vízmélysége 3-4 méter, vize nyáron akár 28°C-ra is felmelegedhet, így fürdõzésre kiválóan alkalmas. A talajból sok nátrium-magnézium-karbonát és nátrium-jodid oldódik ki, ezért már a középkorban sebgyógyításra használták, ma inkább idegrendszeri, hormonális és reumatikus bántalmak kezelésére ajánlják.


Kalocsai Uszoda és Termálfürdő

Cím: 6300 Kalocsa, Csajda kert
Link: www.kalocsaviz.hu
Telefon szám: +36-78-461-075

A fedett uszoda építését 1985-ben kezdte meg a városi tanács a Csajda fürdő területén. 1987. dec. 14-én nyílt meg a két medencével rendelkező fedett uszoda. A nagyobbik medence 25*12,5 m nagyságú volt 1,7-1,8 m vízmélységgel, a víz hőfoka 26-28 C. A kisebbik medence mérete 12,5*6 m, vízmélysége 0,8 m volt, vízhőfok 28-30 C. 1999-2000-ben hozzákezdtek a gyógyvíz-kutatáshoz, illetve a gyógyfürdő kialakításához, amely 2002 elején elkészült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner