12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kakasd
www.kakasd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Schellné Simcsik Orsolya E-mail: hivatal@kakasd.hu
 Telefon: +36-74 431-923 Fax: +36-74 431-923
emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    kávézó, teaház, kávéház,    kézműipar,    klub, egyesület,    múzeum,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékművek - Kakasd

Cím: 7122 Kakasd
Link: www.kakasd.hu

A község mádofik legfiatalabb emlékműve, amelyet az I. és II. világháború kakasdi áldozatainak emlékére emeltek. Elhelyezésére a 6-os sz. főút mentén a Szent Anna kápolna mellett került sor. A táblák tartalmazzák az elhurcoltak, eltűntek és elesettek neveit


Székely kapu - Kakasd

Cím: 7122 Kakasd
Link: www.kakasd.hu

A Székely kapu, amely a 6-os sz. főút mellett, a Faluárok-Belaci műút-Rákpatak által határolt parkban áll. A kaput egy budapesti mérnök, Adorjáni István tervezte és faragta Farkas Lajos gobnár közreműködésével. A 2009-es esztendőben a kapu előtere átalakításra került, flaszteros járdán közelíthetjük meg és egy új fa pad került elhelyezésre a megfáradt nézelődők számára.
 imaház, kápolna
 

Szent Anna Kápolna - Kakasd

Cím: 7122 Kakasd
Link: www.kakasd.hu

Kakasd és az egykori, ma már Kakasddal egyesült Belac közt található kis kápolna a XVIII. században épült Szt. Anna tiszteletére. Kis jelentőségű búcsújáróhelynek számított, főként csak a környék német lakossága látogatta Szt. Anna napján. A kápolnát a XIX. században átalakították. Az ünnepi istentiszteleteket is itt tartották.
 sétáló utca, városkép
 

Faluház, Makovecz Imre - Kakasd

Cím: 7122 Kakasd, Kossuth út
Link: www.kakasd.hu

A kaksdi Faluház impozáns épülettömbje a községen átutazókat első látásra megragadja. A két torony a kőzségben élő két nép együttélésének, összefonódásának, összetartozásának a jelképe. A szimbolikus jelképű erdélyi eredetére utaló, egyedi tervezésű torony a székely népet jelképezi. A vörösrézzel fedett és a kakasdi római katolikus templom mintájára épült torony a német nyelvű, őstelepes „sváb” lakosság jelképe.


Óratorony - Kakasd

Cím: 7122 Kakasd, Kossuth út

Óratorony - Kakasd
 templom
 

Római katolikus templom - Kakasd

Cím: 7122 Kakasd
Link: www.kakasd.hu

Kakasd első német betelpülői katolikus vallásuak voltak. Vallásosságukat az is bizonyítja, hogy már 1722-ben, a mai temető déli részén templomot építettek. Ácsolt fagerendákból készítették, amit sárral betapasztottak és aztán fehérre meszeltek. A falu mai (második) temploma 1745-ben épült. A templom mai formájára való átépítése 1810-ben fejeződött be.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner