12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kővágóörs
www.kovagoors.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Dezső E-mail: onkormanyzat@kovagoors.hu
 Telefon: +36-87-464-017 Fax: +36-87-464-017
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    lovaglás,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Kőtenger, Kővágóörs

Cím: Kővágóörs
Link: www.kovagoors.hu

A Kővágóörs mellett a hajdan nagyobb kiterjedésű, de az évszázadok folyamán malomkőfaragásra felhasogatott kőtengerek maradványai Európa-szerte híres geológiai érték. Létrejötte a vulkanikus utóműködésnek köszönhető, mivel ennek során ezen a területen hévizes források törtek fel a föld mélyéből, s ez kemény kőhalmazzá ragasztotta össze az itteni fehér homokot. Azóta a sziklák nagy részét kibányászták és csak néhány szép sziklaképződmény maradt meg mutatóban, védetté nyilvánítva.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kornyi-tó

Cím: Kővágóörs

A Káli-medence közepén elterülő Kornyi-tó a vízimadarak paradicsoma, a mintegy kétharmadát beborító nádas és a mellette elterülő vizes-nádas területek ideális fészkelő helyet biztosítanak. foto: www.kali.hu
 templom
 

Evangélikus templom - Kővágóörs

Cím: 8254 Kővágóörs, Jókai u. 24.
Telefon szám: +36-87 563-026
Link: kovagoors.lutheran.hu

Kővágóörs középkori eredetű, majd barokk stílusban átépített templom a település központjában, kiemelkedő sziklaszirtre épült. A belsőt felül cseh boltozatsor fedi. A teret szinte teljesen betölti a nyugati tégla-, a déli és északi fakarzat, valamint a XVIII. századi padok. Mind a külső, mind a belső megjelenésében barokk templom középső szakasza magába foglal egy korábbi XIII. század első harmadára tehető román templomot. A templom berendezése között szép míves készítmény a szószékoltár, mely a XVIII. századból való, a keresztelőmedence 1866-ból származik. Az orgona 1833-ból való.


Római Katolikus Templom - Kővágóörs

Cím: 8254 Kővágóörs, Jókai u. 32.
Link: www.kovagoors.hu

Kővágóörs római katolikus temploma későbarokk stílusban 1774-1795 között épült, Mojser Pál. Felszentelésére 1802-ben került sor Nagyboldogasszony tiszteletére.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner