12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kőszeg
www.koszeg.hu
Örülök, a városom lakóival együtt, hogy kinyitotta az ország ékszerdobozát, és kíváncsi Kőszeg milyen kincseket rejt magában. Bízom abban, hogy nemsokára személyesen is meggyőződik, miért Kőszeg városa nyerte el első ízben Az év települése megtisztelő címet. Kívánom, hogy a város nevezetességeinek megismerését egy jó pohár kőszegi borral tegye még emlékezetesebbé! Básthy Béla polgármester.
 Polgármester: Básthy Béla E-mail: jurisics@koszeg.hu
 Telefon: 0036-94 562-530 Fax: 0036-94 562-559
arborétum,    borkóstoló,    borospince,    cukrászda,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    galéria,    gasztronómiai különlegesség,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kiemelt szolgáltató,    látnivalók a környéken,    múzeum,    néptánc, népdal,    opera,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom,    védett ritkaság

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Chernel-kert Arborétum, Múzeum Kőszeg
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-30 655-0233
Kapcsolattartó személy: Harsányi Krisztián
Cím: 9730 Kőszeg, Aradi vértanúk parkja

Chernel-kert Arborétum, Múzeum - Kőszeg. Kőszeg északkeleti részén a Címerpajzs dűlőben található a helyi védettséget élvező Chernel-kert. A várost ölelő zártkerti gyümölcsösök, szőlők között volt a Chernel család mintegy 1,5 hektáros birtoka is, melyet gazdasági célokra használtak mindaddig, míg Chernel István, a jeles ornitológus, Kőszeg leghíresebb szülötte emlékkertté, madárvédelmi mintateleppé nem alakította. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Kőszegi Borút

Telefon szám: +36-94-563-120
Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis utca 7.
Fax szám: +36-94-563-121
Link: www.naturpark.hu

A legenda szerint királyok asztalára került kőszegi szőlő története a római időkig nyúlik vissza és évszázadokon keresztül a város történetével szorosan összefonodott. Szobrok, domborművek, épületek, pincék, történeti források, dülőnevek egész sora a szőlőről, a borról mesél. Egyedülálló emlékünk az 1740 óta vezetett Szőlő Jövésnek könyve, melybe a mai napig Szent György napkor a szőlőhajtásokat berajzolják.. A kőszegi szőlőhegyek ma is virulnak, évről évre növekszenek, szebb termést hozva, megőrizve a kőszegi bor jó hírnevét.
 egyedi ritkaság
 

SOS-Gyermekfalu - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Sigray u. 3.
Link: www.sos.hu

A három SOS-gyermekfaluban (Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen) olyan gyerekeknek nyújtunk szerető családot és gondoskodást, akik valamilyen okból nem élhetnek igazi családban. A gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak.


Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Cím: 9730 Kőszeg, Aradi vértanúk parkja
Telefon szám: +36 94/563-174
Fax szám: +36 94/563-174

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont. Az Õrségi Nemzeti Park Igazgatóság az országban egyedülálló koncepcióval, egy 540 négyzetméter alapterületû természetvédelmi látogatóközpontot létesített Kõszegen. A látványos épület célja, hogy a természet szépségeire, illetve a környezettudatos életvitelre irányítsa a kirándulók figyelmét, s hogy Kõszegre hívja az élõvilág titkai iránt érdeklõdõket. Az Európai Unió támogatásával felépült Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban olyan kiállítások látogathatók, melyek híven szemléltetik a környék jellegzetes élõvilágát. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szentháromság-szobor - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg,
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szentháromság-szobor Kőszeg. A szobrot a pestis leküzdésének emlékére emelték 1713-ban. A kőszegi pestisszobor egyike a legkorábbi magyarországi Szentháromság-szobroknak


Hősök tornya - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Városház u.
Link: www.koszeg.hu

Hősök tornya - Kőszeg. A kapu tornyát 1932-ben, a török ostrom 400. évfordulóján építették eklektikus stílusban, Opaterny Flóris tervei alapján. A mai Hősök tornyában 1977 óta ismét múzeum működik, a Jurisics Miklós Múzeum állandó kiállításokra, valamint időszaki kiállításokra alkalmas termei találhatók itt. Legfelsőbb terméből ki lehet lépni a torony külső panorámafolyosójára. Nagyobb ünnepeken ma is megszólal az alkalmi toronyzene erről az erkélyfolyosóról.


Mária-szobor - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics tér
Link: www.koszeg.hu

Mária-szobor - Kőszeg. A szobor 1739-ben készült, Lorenz Eisenköbel soproni kőfaragómester munkája volt, akit a város a Mária-kultusz ellen tiltakozó protestánsokra kivetett pénzbírságból fizetett meg.


Lábasház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics tér 2.

A Lábasház - Kőszegen a Hősök tornya mellett áll, amely a 18. században, felvidéki mintára készült.


Tábornokház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics tér 4-6.

A Tábornokház Kőszegen a városháza mellett található épület, nevét onnan kapta, hogy a 17. század végétől felállított lovas helyőrség mindenkori parancsnoka lakta.


Sgraffitós-ház - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 7.
Link: www.koszeg.hu

Sgraffitós-ház néven a legismertebb Kőszegen a Jurisics-tér 7. sz. háza. Nevét a homlokzaton látható díszítésről kapta. A XVII. századi felirat: "NON EST VOLENTIS, NEQUE CURRENTIS SED MISERENTIS DEI".Amely magyarul "Annak okáért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené 1668."


Batthyány-ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics tér 9.

Kőszegen a XVI. században épült reneszánsz Batthyány-ház homlokzatát sgraffito díszíti. A XVIII. század második felében átalakított ház homlokzatán reneszánsz abalakok nyílnak a barokk kapubejárat fölött.


Meskó-ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics tér 10.

A Meskó-ház Kőszegen műemléki védelem alatt álló a XVII. században épült gótikus eredetű épület.


Ambrózy-ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics tér 14.

Küszegen az Ambrózy-ház vagy Szovják-ház, műemlék. A XIII. század második felében épült, egyik legrégibb épülete a városnak. A ház udvari részein egyes részletek maradtak a XIV-XVI. századból, de az 1560-as évek végén nyerte késő reneszánsz utcai homlokzatát, udvari loggiáit és sgrafittó festését. 1739-es barokk változtatását 1965-1967 között az OMF helyreállította. jelenleg lakóház. Forrás: mek.oszk.hu


Zeneiskola (Nádasdy-ház) - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 12.

Nádasdy vagy Talián ház, ma itt működik a Budaker zeneiskola.


Chernel ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Chernel u. 10

Kószegen a Chernel-házban élt az utca névadója, Chernel Kálmán, s itt született fia, István, az Európa-hírű ornitológus. Rendkívüli értéket képvisel a barokk házzal egy időben, 1766-ban készült késő barokk-rokokó kapu.Az udvari szárny földszintjén és emeletén is árkádsor húzódik, emeletén stukkódíszes boltozatok láthatók. Az egész épület tömegén és kialakításán jól látszik, hogy főúri igényeknek kellett megfelelnie.


Bálház - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg,

Kószegen a barokk Bálház a XVIII. század végén épült, de legrégebbi részei XVI-XVII. századiak. Hozzákapcsolódik az egykori városfal részeként 1546-ban, Anton Woler építőmester által emelt, patkó alakú Lombai-torony maradványa.


Városkút - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics tér
Link: www.koszeg.hu

A Városkutat 1766-ban létesítette Kőszeg városa egy korábbi láncos kút helyén, amelynek egykori létezését írásos adatok bizonyítják. A copf stílusú, finom arányú kútház eredetileg zárt volt a múlt században készült fényképek tanúsága szerint, s az ablakszerű nyílásokat zsalugáterek fedték. 1818-1824 között klasszicista stílusban a nyílások kibontásával átformálták.


Városháza - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.
Link: www.koszeg.hu
Telefon szám: 0036-94-562-530
Fax szám: 0036-94-562-559

A kőszegi városháza épülete a 14-15. század óta folyamatosan működik ebben a funkciójában. Ez a mai Magyarországon talán az egyetlen olyan középület amely létrejöttétől a mai napig megőrizte eredeti rendeltetését. Az emeleti ablakok között három cimer és két alakos falkép látható. A cimereket 1712-ben, a városi szenátus megbizásából egy soproni mester festette. Balról az első a Jurisics család cimere. Balról a második kép a Patrona Hungariae, azaz Magyarország védasszonya a gyermek Jézussal. A középső cimer, balról a harmadik számú kép, a történelmi Magyarország kiscimere: a pajzs fölött a szent koronával. Balról a negyedik kép I.(Szent) István királyt ábrázolja teljes uralkodói diszben. A jobb oldali legszélső pedig Kőszeg történeti városcimere, amelyet 1446-ban kapott a város III. Frigyes német-római királytól.


Lada ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics u. 12.

Az egykori Lada-ház ma a Kőszeg plébániája. A tér egyik legrégibb épülete a XIV-XV. századi ház, amelynek homlokzatán XV-XVI. századi sgraffitodíszek és Mátyás király cseh oroszlános címere látható.


Szvetics-ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Jurisics u. 5.

Szvetics-ház, Kőszeg A XVI-XVII. századi építésű reneszánsz Szvetics-házban feltárt dalmát ajtótípus, és több más részlet is azt mutatja, hogy a reneszánsz homlokzatdíszes ház dél-európai mintákat követ. (Forrás:www.epulettar.hu)


Sigray ház - Kőszeg

Cím: 9730 Köszeg, Chernel u. 14.

Szvetics vagy Sigray ház. A kőszegi Európa Ház 1994. szeptember 30-án nyílt meg, az Európa Ház Egyesület 1995 januárjától működik a Chernel utca egyik leglátványosabb épületében, a Sigray-palotában.


Jurisics Miklós szobra - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg
Link: www.koszeg.hu

A Kőszegi Jurisics Vár elővárának udvarán Jurisics Miklós szobra áll, amelyet az 1963. évi várünnepségek idején avattak fel. A szobor Mikus Sándor Kossuth-díjas szobrászművész alkotása.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Arany Strucc Étterme - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Várkör 124.
Link: aranystrucckoszeg.hu
Telefon szám: +36-94 360-323
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Arany Strucc Hotel és Étterem Kőszeg város központjában lévő Főtéren található. A Strucc Szálloda barokk stílusban épült a XVII. században, nevét egykori tulajdonosáról, Strauss vendégfogadósról kapta. Magyarország egyik legrégibb szállodája, létéről már az 1700-as elöljárósági jegyzőkönyvek is tanúskodnak. E neves épületben találhatja meg éttermünket, ahol a mindenkori idényjellegű, házias és a környékre jellemző ételkülönlegességeket kínáljuk, de megtalálható étlapunkon a nemzetközi konyhák remekei is. Nyitottak vagyunk egyéni kérések teljesítésére is. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Alpokalja Panzió Étterme - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Szombathelyi út 8-10.
Link: www.alpokaljapanzio.hu
Telefon szám: +36-94-360-156
Fax szám: +36-94-563-251
Kapcsolattartó személy: Jeszenszky Zsuzsa

Az Alpokalja Panzió és Étterem Kőszegen a 87-es főút mellett található. Éttermünket a kitűnő konyha, a bő választék, az udvarias kiszolgálás és a kedvező árak jellemzik. Étlapunkon a házias és a magyaros konyha finomságain túl a hal és vadételek is megtalálhatók. Vadásztermünk lehetőséget kínál kisebb családi, baráti összejövetelek megtartására, de rendelkezünk akár 80 fős rendezvény lebonyolítására alkalmas teremmel is. Földszinti éttermünkhöz nyáron nyitott és fedett terasz is kapcsolódik. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Csikar Csárda és Panzió étterme - Kőszeg

Cím: 9730, Kőszeg, Alsó körút 12.
Link: www.csikarpanzio.hu
Telefon szám: +36-94-362-444
Fax szám: +36-94-363-959
Kapcsolattartó személy: Wurst Sándor
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az 1995-óta működő Csikar Csárda és Panzió 2002-ben felújításra és bővítésre került. A panzió 100 fős terasza, 120 fős étterme, 200 férőhelyes rendezvényterme, esküvők, családi ünnepek, bálok, ideális helyszíne. Konferenciák, előadások lebonyolítására különtermet biztosítunk 150 fő részére. A megpihenni vágyó vendégeinknek 21 összkomfortos szoba (fürdőszoba, TV, minibár, telefon) áll rendelkezésünkre 54 személy részére. A mozgásra, szórakozásra vágyóknak bowling-pálya és fittness-terem ad lehetőséget. A hangulatosan, igényesen kialakított szauna, a gőzfürdő, illetve a pezsgőfürdő kellemes kikapcsolódást nyújt megfáradt vendégeinknek. Igény szerint frissítő masszázsra is lehetőség van. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kőszegi Csónakázótó (horgászhely)

Cím: Kőszeg
Link: www.koszegitavak.hu
Telefon szám: +36-20-285 8808

A Kőszegi Csónakázótavat 1978-ban a város északnyugati részén, a hegy lábánál létesítették (társadalmi munkával). Csónakázási és horgászati célra hozták létre. 2006.január 1-jétől a Kőszegi Sporthorgász Egyesület kezelésébe került a tó. 2008 évben az egyesület a tó körüli sétaúton 20 táblából álló halismereti tanösvényt, majd 2009 évben az ösvényhez kapcsolódó bemutatóházat létesített. Napijegy kapható: Tourinform (Kőszeg, Fő tér 2.) és Kistompa Kocsma (Csónakázó-tó)
 látnivalók a környéken
A látnivalók a környéken hasznos, és fontos információkat ad az adott településre készülőknek. Ha itt már mindent látott, megnézett mit és hol érdemes a környéken felkeresni.
 

Kőszeg környékének látnivalói

Cím: Kőszeg 45 km-es környéke
Link: www.szeporszag.hu

Kőszeg környékének látnivalói. A velemi Sz.Víd kápolna és a cáki műemléki pincesor (8 km), Bük (23km) és Sárvár (42km) ahol Magyarország híres gyógy- és termálfürdőit kereshetik fel az érdeklődők.
 múzeum
 

Postamúzeum - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis utca 3.
Link: www.koszeg.hu

A Kőszegi Postamúzeum 2004. április 24-én nyílt meg a város egyik felújított műemléképületének földszinti helyiségeiben, a Rájnis utca 3. szám alatt. A több száz éves múltú ház egykori tulajdonosa Gerhauser Samuel néhai postamester volt, s ez adta az apropót az új tulajdonosnak, Hatvani Szabó Jánosnak, aki a leromlott állagú ingatlant a Műemlékvédelmi Felügyelet szempontjait figyelembe véve teljes körűen, igényesen felújíttatta, s az így újjávarázsolt, sajátos hangulatú földszinti termek lettek az új postatörténeti kiállítás befogadói.


Vármúzeum - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Rájnis J. u. 9.
Link: www.naturpark.hu
Telefon szám: +36-94-360-240

Kőszeg város helytörténeti állandó kiállítása a vár keleti szárnyában, amely a XIII. századtól mutatja be a legjelentősebb emlékeket és dokumentumokat. Az alsóvár kialakulása és története után mutatós fegyverek, hadtörténeti emlékek láthatók, majd az 1328-tól szabad királyi városi kiváltságokkal rendelkező város tisztségviselőinek emlékei sorakoznak (városbíró, városkapitány, polgármesterek). A híres kőszegi Szőlős könyv (1740) az egykori magas borkultúrát tanúsítja. Látható még a XVII-XVIII. századi polgári életforma számos emléke enteriőr formában.


Arany Egyszarvú Patikamúzeum - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 11.
Link: www.naturpark.hu
Telefon szám: +36-94-360-337

A jezsuiták által alapított patikát 1777-ben Svalla Mátyás költöztette át a Jurisics tér 11. számú épületbe. 1910-ig működött itt, majd 1980-ban került sor a múzeum megnyitására. Az állandó kiállítás címe: A nyugat-dunántúli patikák történetéből. A múzeum legértékesebb darabja az officina, mely 1735 és 1744 között készült. Érdekes színfoltja a patikaháznak a gyógynövénykert és drogszárító.


Öregtorony vagy Zwinger-bástya - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Chernel István utca 16.

A város legrégibb és legnagyobb bástyája az Öregtorony, más néven Zwinger-bástya. 1974-től a Városi Múzeum időszaki kiállítóhelye. Az egykori városfal délnyugati sarokbástyájának épült a XI. században, majd a XV. században gótikus stílusban átalakították. Mai formáját is az Anjou-kori (1301-1386) nagy építkezések idején kapta. A mindig fedett bástyán a tűzfegyverek elterjedése után szűk kis lőréseket törtek. Az Öregtorony ma múzeumi kiállítóhely.


Városi Múzeum - Tábornokház

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics M. tér 6.
Telefon szám: +36-94-360-156

Közép-Európában csak Prágában van hasonló jellegű céhes és kézműves múzeumi kiállítás. A Tábornokház déli szárnyának termeiben 14 műhely kapott helyet: órás, fésűs, mézesbábos, hentes és mészáros, cukrász, szíjgyártó, könyvkötő, vasműves (lakatos, kovács, patkolókovács), borbély, szövő, fényképész, bognár és asztalos. Az 1932-ben épített Hősök tornyában látható a kőszegi céhek szép emléktárgyainak java, a torony legfelső szintjéről pedig csodálatos panoráma tárul a nézők szeme elé.


Stájer-házi Erdészeti Múzeum - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Stájer-ház
Telefon szám: +3694 514-002; +3630-226-0312
Kapcsolattartó személy: Varga László
Link: www.szherdeszet.hu

Nyitva: május 01. - szeptember 30. Ünnepnapokon, csütörtökön, szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között Nyitva: október 01. - október 23. Szombat és vasárnap 10 és 16 óra között. Amennyiben nyitvatartási időn kívül szeretné megtekinteni múzeumunkat, azt előzetes egyeztetés után biztosítani tudjuk.


Chernel István Madárvédelmi Mintatelep és Múzeum

Cím: 9730 Kőszeg, Aradi vértanúk parkja
Telefon szám: +3694 563-174; +3630 760-2041

A kőszegi Chernel-kertben kapott helyet – a másik híres kőszegi ornitológus Bechtold István példját követve – a ragadozó madárgondozó és visszatelepítő központ. A röpdékben mintegy 60-80 faj egyedeit gondozzuk, s közülük számos példányt, például fehér és fekete gólyákat, pusztai sast, uhut, hóbaglyot, vándorsólymot, egrészölyvet, vörös vércsét a látogatóink is megtekinthetnek.


Fekete Szerecseny Patikaház - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Rákóczi F. u. 9.
Telefon szám: 36-94-360-986

1988-ban nyílt meg állandó kiállítással és szakkönyvtárral Kőszeg második patikamúzeuma, az egykori "Fekete Szerecseny" patika helyén. A Rákóczi út 3. szám alatti épület rekonstrukciója a XVII-XIX. századi állapotok alapján történt 1984 és 1988 között. A földszinten az 1850-1860 között készített biedermeier stílusú officinában ma Biotéka működik, innen juthat a látogató XVII. századi patikaenteriőr és a gyógyszerészettörténeti kiállítás termeibe. Nyitva: március 1. és november 30. között keddtől péntekig 13.00 és 17.00 óra között.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Hajnalcsillag Néptáncegyüttes

Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis u. 9.
Telefon szám: 0036-94-360-113
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dvorákné Kővári Anikó

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes 1989 óta működik a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház művészeti együtteseként. Jelenleg 3 csoportban 100 gyermek veszi ki részét a közös munkából. Az együttes művészeti vezetője nagy hangsúlyt fektet az eredeti hagyományokon alapuló, tiszta forrásból eredő néptáncok, néphagyományok ápolására.
 opera
Neves hazai és vendégművészek csodálatos hangulatot varázsolnak elénk. Kérje programfüzetünket! Erkel Ferenc: István király, Bánk bán, Hunyadi László, Bartók Béla: Kékszakállú herceg vára, Kacsóh Pongrác: János Vitéz, Kodály Zoltán: Háry János, Székely fonó, és más világhírű művek kiváló előadásban.
 

Ostrom Opera – Kőszeg 1532

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics-vár (Rajnis utca 9.)
Link: www.ostromnapok.hu

Szilágyi Miklós-Horváth György Tibor: Ostrom Opera – Kőszeg 1532. Augusztus 29-30. 20:30 óra (esőnap: Augusztus 31.) Kőszegi Várszínház - Nagyszínpad (Jurisics-vár - Kőszeg, Rajnis utca 9.) . A város történetének leghíresebb eseménye sok műnek volt már ihletője. Az opera a két vezér Jurisich és Ibrahim kapcsolatát állítja fókuszba. A váron kívül egy szép magyar rabszolga – Eszter - szerelméért is megküzdenek egymással…
 programok, rendezvények
 

Koronaőrző Bunker Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Kálvária utca (Kálvária I. stáció előtt)
Link: www.naturpark.hu
Telefon szám: 0036 94 563-120

Meglepetésként a bunker látogatói Ferenc Ferdinánd korabeli, eredeti könyvet, újságot lapozgathatnak. A koronaőrző hely látogatásáért fizetendő díj: Felnőtt: 300 Ft/fő, Gyermek (14 éves korig) és nyugdíjas (65 év felett): 150 Ft/fő. Felnőtt csoportos kedvezmény 15 fő felett: 200 Ft/fő. Gyermek és nyugdíjas csoportos kedvezmény 15 fő felett: 100 Ft/fő. Az IGEN Natúrpark Turista kártyával rendelkezők korosztályuknak megfelelő csoportos kedvezményt kapnak! A Magyar Szent Korona őrzési helyén felújított kiállítóhely nyitva tartási időpontjai
 sétáló utca, városkép
 

A város hangulata - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg,
Link: www.koszeg.hu

Magyarország 100 csodájának egyike az Alpokalján elhelyezkedő történelmében és műemlékeiben gazdag kisváros, Kőszeg. Itt mindenkit megérint a középkor varázslatos hangulata, a háborítatlan természeti környezet szépsége. A számtalan történelmi emlék, az egyedülálló szubalpin klíma, a változatos programlehetőségek, a színes kulturális kínálat rabul ejti, s gyakorta visszacsábítja az idelátogatót.


Az éjszakai Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg,
Link: www.koszeg.hu

Kőszeg már az 1200-as évek óta a Kőszegi-hegység, a "Hegyalja" meghatározó telepüése, központja. A város emiatt gazdag történelmi és kultúrális örökséggel büszkélkedhet, melyet megannyi gondosan felújított műemlék és műemléképület, számos választékosan összeállított múzeumi tárlat és különleges hagyományőrző rendezvény formájában mutat be a Kőszegre látogatóknak. A sok látnivaló közül külön említést érdemel a Jurisics vár, a Hősök tornya, valamint a 2007-ben felújított főtér látképét uraló Jézus Szíve plébániatemplom.
 szálláshely
 

Alpokalja Panzió és Étterem - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Szombathelyi u. 8-10.
Link: www.alpokaljapanzio.hu
Telefon szám: +36-94 569-251
Fax szám: +36-94 563-252
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Jeszenszky Zsuzsa

Az Alpokalja Panzió és Étterem Kőszegen a 87-es főút mellett található. (A városközpontja kocsival 2-3 perc.) Kilenc kétágyas és 19 háromágyas pótágyazható szobánk 75 fő elszállásolására alkalmas. Széles választékkal, szolíd árakkal várjuk egyénileg vagy csoportosan érkező vendégeinket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Csikar Csárda és Panzió - Kőszeg

Cím: 9730, Kőszeg, Alsó körút 12.
Link: www.csikarpanzio.hu
Telefon szám: +36-94-362-444
Fax szám: +36-94-363-959
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Wurst Sándor

Az 1995-óta működő Csikar Csárda és Panzió 2002-ben felújításra és bővítésre került. A panzió 100 fős terasza, 120 fős étterme, 200 férőhelyes rendezvényterme, esküvők, családi ünnepek, bálok, ideális helyszíne. Konferenciák, előadások lebonyolítására különtermet biztosítunk 150 fő részére. A megpihenni vágyó vendégeinknek 21 összkomfortos szoba (fürdőszoba, TV, minibár, telefon) áll rendelkezésünkre 54 személy részére. A mozgásra, szórakozásra vágyóknak bowling-pálya és fittness-terem ad lehetőséget. A hangulatosan, igényesen kialakított szauna, a gőzfürdő, illetve a pezsgőfürdő kellemes kikapcsolódást nyújt megfáradt vendégeinknek. Igény szerint frissítő masszázsra is lehetőség van. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Szálloda az Arany Strucchoz - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Várkör 124.
Link: www.koszeginfo.com/hotel/arany-strucc-hotel
Telefon szám: +36-94-360-323
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Szálloda az Arany Strucchoz az ország egyik legrégibb szállodája Kőszeg város központjában fekszik, családias vendégszeretettel és kényelmes, fürdőszobás, színes TV-és pótágyazható szobákkal fogadja vendégeit. A szállodához étterem és cukrászda is tartozik. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Kóczián Pihenőház - Kőszeg

Cím: Kőszeg, Várkör 70-70/A
Link: www.koczianpihenohaz.hu
Telefon szám: +36-94-361-877,06-30-426-2059
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kóczián Józsefné Márta

Aki a szép műemlékeiről, gyönyörű kirándulóhelyeiről, és tiszta, az asztmát is gyógyító, alpesi levegőjéről híres városban olyan szállást keres, mely szolid árával egy nagy család igényeit is kielégíti, ne kutasson tovább. A kőszegi vár mellett épült kétszintes Kóczián Pihenőházban kétágyas és családok, baráti társaságok elhelyezésére alkalmas többágyas apartman várja az idelátogatókat. Az apartmanokban mini konyha, színes TV, és zuhanyzós fürdőszoba szolgálja a vendégek kényelmét. Az épületben központi gázfűtés teszi lehetővé az egész évben való pihenést. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Kőszeg
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9730 Kőszeg
Link: www.szeporszag.hu/Kőszeg.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Kőszegen. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Kőszegi Várszínház

Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis J. u. 9.
Link: www.koszegivarszinhaz.hu
Telefon szám: 0036-94-360-113
Fax szám: 0036-94-360-113

A Kőszegi Várszínház 1982 óta várja az érdeklődőket. A Kőszegi Várszínház 1982 óta júniustól augusztusig várja az érdeklődőket. Az idei 2015-ös év kínálatában is szerepel önálló est, vígjáték, csecsemő színház, gyerek-, opera- és operett előadás, kamaradarab, koncert, utcaszínházi produkció. Részletes programjainkat keresse web oldalunkon.
 templom
 

Jézus szíve plébániatemplom - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg a várkör Fő téri torkolatában
Link: www.koszeg.hu
Telefon szám: +36-94-563-397

A Jézus szíve plébániatemplom Kőszegen az egykori Korona kávéház helyére épült, neogótikus stílusban, 1892-1894-ben. Tervezője a bécsi Ludwig Schöne volt, aki a megyeszékhelyen, Szombathelyen is sokat munkálkodott ebben az időben. A csarnoktemplom háromhajós, csonka kereszthajóval. Szentélye sokszög záródású.


Szent Imre-templom - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 12.
Link: www.koszeg.hu
Telefon szám: +36-94-563-397

A templom 1615-1618 között készült el. A templom mai formájában gótizáló, késő reneszánsz épület.


Szent Jakab-templom - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis József u. 2.
Link: www.koszeg.hu
Telefon szám: +36-94-563-397

A templom (1403-07)a város legszebb műemlékei közé tartozik. Gótikus szentélye,fából készült Madonna-szobra és freskói méltán emelik a város látnivalói élére.


Kálvária-templom - Kőszeg
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9730 Kőszeg, Kálvária domb
Link: www.szepmagyarorszag.hu
Telefon szám: +36-94-563-397

Kálvária-templom - Kőszeg. A Ludwig Schöne által 1890-ben tervezett 14 stációépület vezet a 393 m magas hegyen álló kápolnához, ami a provinciális barokk építészet talán legszebb hazai temploma. 1729-1734 között épült. Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható a www.szepmagyarorszag.hu oldal anyagából.


Bencés rendház - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis u. 2.

A szűken vett belváros egyetlen kétemeletes épülete a kora barokk, egykori jezsuita, később piarista, végül bencés rendház. Az olasz származású lékai építőmester, Pietro Orsolini építette 1677-1680 között.


Evangélikus templom - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Várkör u. 44.
Telefon szám: +36-94/361-145
Kapcsolattartó személy: Baranyayné Rohn Erzsébet, Baranyay Csaba
Link: koszeg.lutheran.hu

Kőszeg műemlékevangélikus temploma 1783-ban épült, II. József "türelmi rendelete" értelmében zárt helyen, torony és harang nélkül. Evangélikus őseink-több, mint 110 éves üldöztetés, vallási jogfosztottság után - lázas sietséggel, nagy szorgalommal építették fel templomunkat. 1783. június 25-én volt az alapkő ünnepélyes elhelyezése: ezen az alkalmon Asbóth János Gottfried lelkész végezte az ünnepi szolgálatot. Ugyanebben az évben, november 30-án, Ádvent első vasárnapján pedig már a templom felszentelése is megtörtént.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Írottkő Natúrpark Információs Központ - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Kelcz Adelffy utca 5.
Telefon szám: +36-94 346-687
Kapcsolattartó személy: Somogyi Györgyné
Link: www.naturpark.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szeretnénk tudatni Önökkel, hogy augusztus 17-én az Írottkő Natúrparkért Egyesület menedzsmentje a Fő tér 2. számból átköltözik a Kelcz Adelffy utca 5.szám alá. Vélhetően pár munkanapot igénybe vesz majd az átállás, ezért az átmeneti időszakra türelmüket kérjük. Natúrpark: az ország jellegzetes természeti, tájképi, és kultúrtörténeti értékekben gazdag, a természetben történő aktív kikapcsolódás, felüdülés, gyógyulás, fenntartható turizmus és a természetvédelmi oktatás, nevelés, ismeretterjesztés, továbbá a természetkímélő gazdálkodás megvalósítását szolgáló nagyobb kiterjedésű területe, amely a jogszabályban foglaltaknak megfelelően jön létre.


Tourinform - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Fő tér 2.
Telefon szám: +36-94 563-120
Link: www.naturpark.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-94 563-121

A kőszegi Tourinform iroda október 16-tól téli nyitva tartással várja az érdeklődőket, turistákat: Hétfő-péntek: 09.00-17.00-ig nyitva Szombat-vasárnap: zárva. Zárva tartás idején információs pontként üzemel: Virágudvar, Kőszeg Táblaház u. 11., Nyitva: kedd-vasárnap 10-12.00 és 14-17.00. A kőszegi Tourinform iroda április 16-tól október 15-ig nyári nyitva tartással várja az érdeklődőket: Hétfő - Péntek: 9.00-17.00, Szombat: 9-13.00, Vasárnap: zárva.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Jurisics-vár - Kőszeg

Cím: 9730 Kőszeg, Rájnis u. 9.
Telefon szám: +36-94 360-113
Link: www.koszeg.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Kőszegen az egykori földesúri vár a városfallal és várárokkal körülvett Belváros északnyugati sarkában helyezkedik el. A város többi részétől még külön vizesárok választotta el. A vár bejárata előtt elhelyezkedő elővárat is vizesárok vette körül. Az ilyen jellegű kettős várak Magyarországon ritkábban fordulnak elő, inkább külföldi példáikat ismerjük. 2013. július 2-án újra kinyit a Jurisics vár. Bár még nem minden kiállítás és nem minden terület látogatható, de a már elkészült részeket kedvezményes áron megtekinthetik az érdeklődők.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Pacsmagi madárvédelmi terület

Cím: Regöly, külterület
Link: www.pacsmag.hu

A községből közelíthetjük meg a Koppány felduzzasztásával keletkezett legjelentősebb tórendszert, a Pacsmagi-tavakat. Öszterületük 487 hektár. A vizimadár-paradicsomot 1990-ben nyílvánították országos jelentőségű természetvédelmi területté. Számos védett madárfaj él itt, legjelentősebb a fehér kócsag. 1997 óta nemzetközi jelentőségű vizes élőhely, hazánk 19 Ramsari területének egyike. A halastavakat engedéllyel és kísérővel lehet felkeresni, engedélyt a területileg illetékes természetvédelmi hatóságtól lehet igényelni. Nyaranta a Pacsmagi-tavak és a hozzátartozó madarászház madarásztábornak ad helyet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner