12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kóka
www.koka.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: JUHÁSZ ILDIKÓ E-mail: kokaph@mail.datanet.hu
 Telefon: +36-29-428-101 Fax: +36-29-428-269
emlékmű, műemlék, szobor,    forrás,    imaház, kápolna,    múzeum,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Plébánia - Kóka

Cím: Kóka
Link: www.koka.hu

A plébánia műemlék épület, a templom mellett található, feltehetően Ybl Miklós tervezte 1845 körül. L-alakú földszintes sarokház, klasszicista stílusban.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Bereg-kút - Kóka

Cím: Kóka,
Link: www.koka.hu

Kóka legrégibb ivóvízellátó helye már a törökkorban is használt Bereg-kút volt, mely a Szent Margit kápolna lábánál a Füszögi-völgyben található. A Szent Ferenc-rendiek kolostorának kútja volt. Valószínűsíthető, hogy a kolostort a törökök lefoglalták, bizonyíték rá, hogy a kút első tisztításakor török szablyák, kovás puskák kerültek elő.
 imaház, kápolna
 

Szent Margit kápolna - Kóka

Cím: Kóka
Link: www.koka.hu

A település szélén, magaslaton álló barokk egyhajós épület, 1700-1729 között épült. A síkmennyezetes belsőben barokk oltárépítmény van, oltárképe Szent Margitot ábrázolja.A kápolna építéséhez e domb lábánál álló Szent Ferenc-rendiek kolostorából megmaradt építőanyagot is felhasználták. Az Árpád-házi Szent Margitról elnevezett kápolnában, a júniusi Margit naptól kezdődően, 8 napig itt tartják a szentmiséket.
 múzeum
 

Kossuth Falumúzeum

Cím: Kóka, Kossuth l. u. 55.
Link: www.koka.hu
Telefon szám: +3629-428-982

A múzeumban megismerhetjük Kóka község múltját, szokásait, eszközeit, népviseletét és életmódját, továbbá kultúráját tükröző, hagyományőrző munkáját.
 templom
 

Római katolikus templom - Kóka

Cím: Kóka, Kossuth L. u.
Link: www.koka.hu
Telefon szám: +36-29-428-146

A Szent Máté evangélista tiszteletére szentelt római katolikus templomot - Haag Ádám mester irányításával - a többször átalakított, középkori helyére építették 1822-ben. A klasszicista stílusú, szabadon álló, nagyméretű templom tornya a homlokzat síkját folytatja. A falfelületeket párkányok és lizénák osztják, a bejáratot timpanon hangsúlyozza. Szószéke és főoltára XIX. századi klasszicista alkotás.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner